Vinnare av familjefototävlingen

Vinnare av familjefototävlingen

För två veckor sedan lanserade vi MyHeritage Bildförbättring och startade en tävling. Här i vår svenskspråkiga blogg handlade det om ett familjefoto. Eftersom farsdag firades i andra länder organiserade kollegorna en farsdagstävling. Vi har sett många underbara bilder från hela världen. Många av deltagarna skrev om hur rörande det var för dem att se sina bilder så tydligt för första gången.

Innan vi tillkännager vinnarna vill vi tacka var och en av er för att ni delar era bilder och berättelser med oss.

Hedersomnämnanden

Här är några av de bidrag som vi tyckte förtjänade ett hederligt omnämnande:

Peter Vos skriver att det här fotot av hans far togs i maj 1943, och han är mycket glad över att se det i färg tack vare MyHeritage fotograffärgnings- och förbättringsverktyg. Vi har lagt särskilt märke till detaljerna i det här fotot – den röda tegelstenen, skuggorna, grönskan bakom huset.

David Allen Lambert träffade sin farfar i färg för första gången. Han säger att han aldrig kände sin farfar och att hans familj sänder sin tacksamhet. Vi älskar hur den färgade, förbättrade versionen får fram det mjuka, tankeväckande uttrycket i farfaderns ögon.

Det här inlägget kom till oss från Michael Johne via Facebook och Instagram. Fotot är på hans farfars föräldrar, Friedrich August Hensel (1870–1939) och Minna Pauline Hultsch (1875–1950) från östra Tyskland. Fotoförbättringen får verkligen fram deras drag och betonar deras något muntra uttryck.

Detta vackra foto presenterar Susan McCulloughs polska morföräldrar, som immigrerade till USA i början av 1900-talet. Sådana söta barn, och vi älskar detaljen på mammans klänning!

Eftersom det inte är farsdag i Sverige delade svenska användare förbättrade bilder av sina familjer. Den här användaren delade dessa fantastiska foton tagna på 1920-talet i USA:

Den sista bilden ser ut som en fantastisk fest! Observera att den amerikanska flaggan på fotot endast har 48 stjärnor. De två sista lades till 1959 och 1960!

Vi fick också denna vackra post från Ricco Kopatz i Tyskland:

Ricco säger att fotot avbildar hans farfars föräldrar vid deras 50-åriga bröllopsdag, som ägde rum den 18 september 1952, i Grossenwiehe. ”Jag är mycket glad över att färgläggningen och fotoförbättringen gav liv till bilden och till beskrivningen av deras liv då,” skrev Ricco till oss. ”När jag tittar på bilden är det som att den togs förra året. Det tyckte också min farfar (86) och hans systrar (78 och 99), som senast såg sina morföräldrar från bilden för över 60 år sedan. ”

Vinnare

De 3 vinnarna inkluderar:

  1. Margaret Johnson från Kanada, som delade detta otroliga foto av sin farfar som hon aldrig har träffat – och det kom med en ännu mer otrolig historia:

Wow, vi blev också helt fascinerade! Vi kontaktade Margaret för att be om mer information, och hon berättade för oss att hon hade börjat leta efter information om sin farfar för omkring 9 år sedan. Hon hade ingen information att gå på annat än hans namn, och även om hon hittade en Vernon Smyth i dödsregister på en annan webbplats, fanns det inget sätt att veta om han var rätt person. ”Så i 9 år visste jag inte, förrän jag tog ett DNA-test,” skrev hon. ”Det testet visade en kusin jag var släkt med. Jag visste inte vem vår gemensamma förfader var, men hennes farfar hade ett lustigt namn: Peter P Peters. ”

Margaret letade efter sin farfar på MyHeritage och fann samma dödsrekord som hon hittat tidigare – men den här var mer fullständig och hade hans föräldrar: Clarence Peters och Rose Wiest. Så hon sökte efter Clarence Peters och hittade en folkräkning som visade att Clarence var son till en Peter P Peters. Det visade att Vernon i dödsregistret verkligen var hennes farfar!

”Jag skrev in den nya informationen i mitt online släktträd,” fortsatte hon. ”Jag upptäckte att Vernon var listad på andra människors träd, och dessa detaljer inkluderade hans begravningsplats – som råkade vara cirka 20 minuter från mitt hem. Jag kunde besöka hans grav för första gången i mitt liv. ” Hon kunde också kontakta en första kusin till sin pappa, som skickade henne bilder av Vernon – inklusive den som hon Tweetade om i tävlingen.

Originalfotot som Margarets kusin skickade till henne

Originalfotot som Margarets kusin skickade till henne

”Han var 19 år, och det var hans mors andra bröllop 1947,” skrev hon om fotot. ”Tyvärr dog han av halscancer 1983, 55 år, innan vi hade chansen att hitta varandra. Men tack vare min forskning fick jag veta så mycket om honom, inklusive levande släktingar! ”

”Jag är så tacksam för MyHeritage för den här fototjänsten,” tillade hon. ”Det bringar verkligen min farfar till liv. Nu kan jag se att jag har näsan och min bror har munnen. Det går inte att sätta ett pris på detta

Det förbättrade och färglagda close up-fotot av Margarets farfars ansikte

Det förbättrade och färglagda close up-fotot av Margarets farfars ansikte

Helt fantastisk. Vi är så glada över att vi kunde hjälpa Margaret att uppnå denna upptäckt och inte bara lära sig mer information om sin farfar och kontakta hans levande släktingar, utan också se hans ansikte i så skarp fokus. Grattis, Margaret! Vi hoppas att ditt gratisabonnemang hjälper dig att göra fler otroliga upptäckter som denna.

  1. Yvonne Lascelles från Storbritannien, som skickade oss denna otroliga omvandling från en knappt märkbar bild till en skarp skildring av sin farfar:

”Endast en kornig bit av ett foto finns på farfar James Fairfield,” skrev hon till oss. ”Älskad av hela familjen och glömd av teknik … tills nu. Tack.”

Tack, Yvonne, för att du delade ditt bidrag och grattis!

  1. Irene Strodel från Tyskland, som delade detta speciella foto av sina släktingar, som tagits omkring 1914:

”Hur länge var de tvungna att sitta stilla för att scenen skulle fångas?” undrar Irene. ”Och hur ofta tar vi i dag ögonblicksbilder vi kanske aldrig ser på, bara för att vi kan …?”

Faktum är att knappheten på foton som detta från över 100 år sedan är en del av det som gör dem så värdefulla. Tack, Irene, för att du delade denna familjeskatt med oss och grattis!

Yvonne, Margaret och Irene kommer alla att få ett gratis komplett årsabonnemang på MyHeritage, vilket ger dem full tillgång till alla MyHeritage avancerade verktyg och funktioner, våra 12,4 miljarder historiska poster, och naturligtvis obegränsad fotoförbättring och färgläggning! Vi hoppas att detta kommer att hjälpa dem att göra nya och spännande upptäckter om deras familjehistoria.

Bara för att tävlingen är över betyder det inte att du inte kan dra nytta av Bildförbättraren och se hur dina egna förfäder få ett starkt fokus inför dina ögon! Testa MyHeritage Photo Enhancer idag.