DNA Quest-projektet är förlängt

DNA Quest-projektet är förlängt

Vi är glada att meddela att vi förlänger DNA Quest – vårt pro bono-initiativ för att återförena adopterade med sina biologiska familjer genom gratis genetisk testning.

Besök DNA Quest-siten för att ansöka

I Mars 2018 lanserade vi DNA Quest – ett pro bono-initiativ där vi lovade att donera 15,000 DNA-kit till adopterade och till de som försöker återförenas med familjemedlemmar som bortadopterades. Inom några månader skickades alla DNA-kit som vi tilldelade för detta initiativ ut. Sökande öppnade sig för oss och delade sina känslomässiga historier, sina förhoppningar om framtida återföreningar och känslan av tillhörighet de kände tack vare deras deltagande i DNA Quest. Våra hjärtan gladdes när vissa deltagare i DNA Quest fick sina livslånga drömmar om återförening med sin familj uppfyllda tack vare de fria DNA-testerna som vi gav dem. DNA Quest. Nya succehistorier uppstår fortfarande då vår DNA-databas växer.

Efter initiativets framgång har vi nu beslutat att förlänga DNA Quest och donera 5,000 extra MyHeritage DNA-kit, gratis, till berättigade deltagare.

Miljoner människor runt om i världen adopteras och många söker efter sina biologiska föräldrar eller syskon. De  tillgängliga vägarna för sökning för närvarande inkluderar formella adoptionsregister, adoptionssbyråer och genetisk släktforskning. Formella adoptionsregister är ofta otillgängliga eller svåra att erhålla och forskning kan vara frustrerande, dyr och tidskrävande. Under tiden händer det att en del adopterade och deras biologiska släktingar går bort och missar chansen att återförenas – så den här sökningen är tidskänslig. Lyckligtvis öppnar genetisk genealogi nya dörrar i sökandet efter släktingar och återföreningar kan ibland hända på ett ögonblick: allt som krävs är en enda matchning. MyHeritage anser att alla borde få tillgång till denna värdefulla teknik.

Med en av de snabbast växande DNA-databaserna i branschen, numera 2,5 miljoner människor världen över (dubbelt så stor som när vi lanserade DNA Quest för ett år sedan), den största databasen som accepterar gratis uppladdningar av DNA-tester från andra tjänster och en medkänsla, har MyHeritage en unik vision att hjälpa människor att hitta sina biologiska släktingar.

Hur man ansöker 

Adopterade och familjemedlemmar som söker efter sina biologiska släktingar kan ansöka om ett gratis MyHeritage DNA-kit på DNAQuest.org till och med den 30 april 2019. Deltagarna kommer att väljas ut och deras gratis DNA-kit kommer att skickas till dem senast den 16 juni 2019. Resultatet förväntas redan i augusti 2019. DNA Quest-webbplatsen innehåller ytterligare information om initiativet och en detaljerad sektion med svar på vanliga frågor.

De som redan har tagit ett DNA-test med ett annat företag uppmanas att ladda upp sitt DNA-data till MyHeritage gratis och delta i detta initiativ också.

Eftersom utbudet är begränsat kommer preferenser ges till personer som inte har råd med genetisk testning och till dem som registrerar sig först.

På grund av det mycket stora antalet sökande i första fasen hade vi en väntelista på flera tusen personer när tidregistreringen stängdes i maj 2018. De som väntade är nu inbjudna att återvända till DNA Quest-webbplatsen och lämna in en fullständig ansökan så snart som möjligt medan DNA-kit finns kvar. Nya sökande är varmt välkomna.

Berättigade DNA Quest-deltagare kommer att få ett gratis MyHeritage DNA-kit, som består av en enkel topsning. DNA-prover bearbetas i MyHeritages CLIA-certifierade, CAP-ackrediterade labb i USA och resultaten kommer ca 3-4 veckor efter det att provet har tagits emot. Sekretess för alla sökande och deltagare kommer att tillämpas strikt. DNA-datan ägs av deltagarna och inte av MyHeritage. Företaget har aldrig sålt genetiska data och har lovat att aldrig göra det i framtiden utan användarens uttryckliga samtycke. DNA Quest är strikt ett pro bono-projekt.

En nämnd för expertrådgivning

För att säkerställa att deltagarna får stöd på sin resa att hitta sina biologiska familjer, har vi bildat en högkvalitativ rådgivande nämnd för DNA Quest som består av världsklassade adoptionsexperter och genetiska släktforskare. Styrelsen har som mål att ge vägledning till MyHeritage och deltagarna och kommer fortsätta att göra det under nästa steg i DNA Quest.

DNA Quest Success-historier

Många deltagare från DNA Quests första fas har redan anslutit sig till sina biologiska familjer och ser nu fram emot en ljus framtid tillsammans. Här är bara några av de fantastiska återföreningarna som har ägt rum:

– Mitch Yurkovich, från Michigan och far till fyra barn, adopterades som spädbarn och var alltid nyfiken på sin biologiska familj. Han sökte efter dem i många år.
I andra änden hoppades hans biologiska föräldrar alltid att Mitch skulle hitta sin väg till dem, utan att ha någon kännedom om Mitchs vistelseort på grund av sluten adoption. Föreställ dig hans överraskning när en DNA-matchning ledde honom till sina biologiska föräldrar, som fortfarande var tillsammans och som hade gift sig och hade ytterligare två barn! Mitch beskriver det ögonblick han fick nyheterna om sin DNA-matchning till sina föräldrar och syskon: ”Jag började skaka och kunde inte sluta le! Mitt hjärta bultade hårt och jag blev fullständigt tagen! Dessa nyheter överträffade mina vildaste drömmar … Jag hade hittat min biologiska familj! ”Mitchs berättelse presenterades på Good Morning America, inklusive det speciella ögonblicket när Mitch träffar sin mor, far och syskon för första gången.

– Susan undrade alltid om hon hade syskon någonstans i världen. Efter att ha fått ett gratis MyHeritage DNA-test genom DNA Quest upptäckte hon en halvbror, Terry, tidigare okänd för henne. Både Susan och Terry är Nya Zeeländare, de blev förvånade då de fick reda på att de bor endast en timme ifrån varandra. Utan DNA Quest skulle de två aldrig ha gjort denna koppling och hittat sin förlorade familj. Läs Susan och Terrys fullständiga berättelse.

– När en MyHeritage-användare från Oklahoma – Kim Prather, 53 – hörde talas om MyHeritages DNA Quest-initiativ, ansökte hon direkt. Adopterat som spädbarn kände hon aldrig till sin biologiska familj och ville mer ön något annat träffa dem. Efter att ha kontaktat sin DNA-matchning kunde hon äntligen hitta sin biologiska familj och återförenas med sin syster.

– Carlos Canas från Texas visste alltid att han var adopterad. Han växte upp som ett enda barn, visste aldrig vem hans biologiska föräldrar eller syskon var. Allt detta förändrades nyligen när Carlos, tack vare ett gratis MyHeritage DNA-test som han mottog, matchades med sin biologiska halvsyster. Läs hela berättelsen.

Sammanfattning

Om du känner till någon som kan ha nytta av DNA Quest, hjälp gärna till att sprida ordet på sociala medier och inkludera en länk till webbplatsen www.dnaquest.org. Och om du själv kan ha nytta av detta, tveka inte att ansöka nu.

Hela MyHeritage-teamet är mycket glada över att utvidga detta pro bono-initiativ för att hjälpa familjer att återförenas genom kraften i genetisk släktforskning. Vi ser fram emot de livsföränderliga återföreningarna som kommer att fortsätta ske på grund av DNA Quest.

Vi hoppas att detta initiativ kommer att lysa ett ljus för företagsfilantropi och att det kommer att vara ett exempel som följs av andra kommersiella företag i sina egna kompetensområden, för att göra vår värld till en bättre plats.

Ansök om ett gratis MyHeritage DNA-kit på DNAQuest.org till och med 30 april 2019.