MyHeritage har fullbordat digitalisering av alla Israels kyrkogårdar!

MyHeritage har fullbordat digitalisering av alla Israels kyrkogårdar!

Vi är väldigt glada att meddela att vi efter fem års dedikerade insatser har genomfört vårt ambitiösa mål att digitalisera varje begravningsplats i Israel. Det är nu det första landet i världen att ha nästan alla sina gravstenar bevarade och sökbara online, med bilder, platser och fullständigt transkriberade dokument. Vi har lagt upp allt detta innehåll gratis!

Bakgrund

I februari 2014 samarbetade vi med BillionGraves för att starta ett globalt crowdsourcing-initiativ och digitalt bevara världens kyrkogårdar. Det är viktigt att digitalisera kyrkogårdar, genom att fotografera gravstenarna och transkribera dem på grund av den viktiga rollen som gravstenar spelar i familjehistoria. De tillhandahåller viktig information såsom en persons namn, namnen på nära släktingar och födelsedatum och dödsdatum. Ibland beskriver de även den avlidnes karaktär och personlighet. De flesta av världens begravningsplatser har aldrig systematiskt dokumenterats eller gjorts tillgängliga online. MyHeritage och BillionGraves försökte ändra detta.

Ålder och exponering för elementen gör att gravstenarna bleknar, vilket gör dem oläsliga. Det blir allt svårare och ibland omöjligt att läsa dem och veta vem som har begravts där. Detta bidrar till att projektet är brådskande. Även om gravstenar fortsätter att slitas, kan vi se till att fotspåren efter våra förfäder ändå finns kvar.

Vår generation är välsignad med de nödvändiga verktygen som är tillgängliga, så det är upp till oss att bevara denna värdefulla information. BillionGraves är en unik applikation, tillgänglig för både iOS och Android, vilken gör det möjligt för användare att volontera och fotografera gravstenar. Fotografier transkriberas sedan av ytterligare volontärer på BillionGraves hemsida, vilket resulterar i sökbar digital data. Förutom att det är väldigt lätt att använda, tar BillionGraves automatiskt in de precisa GPS-koordinaterna för varje gravsten när de fotograferas. Detta gör det möjligt för andra att lokalisera, besöka eller fotografera om  gravstenar av intresse och minska dubbelarbete genom att låta volontärerna fokusera på delar av kyrkogårdar som inte hanterats tidigare.

MyHeritage-anställda började arbetet genom att först digitalisera begravningsplatsen Segula, en av de äldsta begravningsplatserna i Israel. På en enda dag tog vi 73000 bilder och indexerade dem kort därefter. Några månader senare tog vi med vänner och släktforskningsorganisationer tillsammans med våra medarbetare för att digitalisera Holons begravningsplats, den största begravningsplatsen i Israel, med över 200,000 gravar. Det var en av de största händelserna i sitt slag som någonsin organiserats – i världen!

Vid lanseringen förklarade MyHeritages grundare och VD Gilad Japhet vikten av detta arbete:

Projektöverskådning

Genom vårt globala initiativ med BillionGraves har MyHeritage hänvisat 33,400 nya volontärer till BillionGraves. Dessa användare har tagit 3,5 miljoner fotografier och bidragit med 3,2 miljoner transkriptioner.

Specifikt i Israel har vi funnit det nödvändigt att rekrytera heltidsanställda för att slutföra arbetet. Vi anställde 5-6 heltidsfotografer och flera dussin transskribenter och vi har investerat mer än en miljon dollar på detta viktiga och tidskänsliga projekt. Allt som allt, fotograferade vi 638 begravningsplatser i hela Israel. 2,1 miljoner bilder togs på 1,5 miljoner gravstenar, vilket resulterade i cirka 1,4 bilder tagna per grav. Denna typ av projekt är aldrig 100% fullständigt eftersom det ständigt kommer upp nya begravningar, och vi behöver utveckla en strategi för att hantera dem i framtiden.

Anmärkningsvärda gravstenar

Under vårt uppdrag kände vi oss hedrade att digitalisera fotografierna av många anmärkningsvärda personer som har haft en enorm inverkan på historiska händelser. Här är bara två exempel.

David Ben-Gurion (1886-1973) var en av de främsta grundarna till staten Israel och dess första premiärminister.

gravstenar

Israelisk sångare, låtskrivare och kompositör Naomi Shemer (1930-2004) var allmänt känd som “First Lady of Israeli Song.”

gravstenar

Hur får man tillgång till gravstensregister

På SuperSearch har vi skapat en samling av miljontals indexerade gravstensregister, vilket säkerställer bevarandet av denna viktiga information. Databasen är tillgänglig för familjehistoriker och genealoger och sökbar online gratis. Samma data finns också på BillionGraves.com gratis.

Delta i vårt initiativ!

Bevarande av begravningsplatser är ett viktigt projekt, som vi har som mål att genomföra över hela världen. Vi uppmanar dig att delta i vårt initiativ genom att hjälpa oss att digitalisera världens kyrkogårdar. Du kan hjälpa till med att fotografera gravstenar i ditt område och transkribera dina foton eller de som tas av andra volontärer. Vi uppmuntrar MyHeritage-användare att bidra till framtiden för familjehistorisk forskning och att hjälpa till att bevara sitt eget familjehistoriska arv så väl som andras.

Med hjälp av BillionGraves mobilapp som är gratis, kan vem som helst ta bilder och dokumentera gravstenar. Alla graffotografier transkriberas av volontärer med hjälp av BillionGraves-appen eller webbplatsen, och dessa läggs sedan till i MyHeritage SuperSearch och BillionGraves – där de görs tillgängliga för användarna gratis. MyHeritage Record Matching-tekniken meddelar automatiskt användare på MyHeritage och Geni när en gravsten har lagts till för en egen förfader.

Slutsats

Att slutföra projektet med att digitalisera alla Israels begravningsplatser är en milstolpe som är värd att fira och en hyllning till vårt engagemang för att bevara värdefull familjhistorisk information för kommande generationer. Vi hoppas att denna insats kommer att hjälpa medlemmarna i den globala släktforskningsgruppen att upptäcka sin familjehistoria och sina förfäders slutliga viloplats.