Nytt Initiativ – Tribal Quest

Nytt Initiativ – Tribal Quest

MyHeritage har stort nöje av att presentera ett nytt globalt initiativ – Tribal Quest – som dokumenterar and bevarar avlägset boendes stamfolks familjehistorier.

Besök Tribal Quest websidan

Här är en kort video som introducerar Tribal Quest projektet och visar höjdpunkter från vår första destination – Namibia:

En sak som driver oss som företag är välgörenhet, och vi lägger stor betoning på att starta kostnadsfria projekt som ökar engagemang kring släktforskning – var som hälst i världen. Vi inser att, över ett varierat utbud av kulturer och geografiska platser, har varje familj sin egna historia som väntar på att få berättas. Tribal Quest är ett av våra mest spännande initiativ, och vi har redan sett mycket positiva resultat.

Stamfolk i avlägsna samhällen saknar tillgång till modern teknologi och hjälpmedel för att söka, bevara och dela med sig av sin familjehistoria. Med ökande urbanisering riskeras framtiden för inhemska folkgrupper och deras unika traditioner.  Många försök har gjorts att dokumentera dessa samhällen innan de förloras för alltid. Men dessa projekt är främst inriktade på en kollektiv, antropologisk nivå.

Våra team har besökt dessa avlägsna folkgrupper för att träffa människorna, höra deras berättelser och dokumentera deras rika familjehistorier till förmån för kommande generationer. Vi anser att det finns stort värde i att dokumentera deras berättelser på en individuell nivå. Att sätt namn till ansikten och samla personliga familjehistorier kommer att hjälpa dessa folkgrupper att bevara deras minnen och släktarv.

Vi började med att dokumetera familjehistoria från Himbafolket i Namibia. De bor i avlägsna Kuneneprovinsen. Med en uppskattad population på runt 50o00 genomsyrar deras unika familjestruktur och traditioner alla aspekter av deras samhälle. Att minnas och hedra sina förfäder är centralt i deras kultur.

Karta av Namibia

Karta av Namibia

Vi var tagna av Himbafolkets engagemang för att minnas familjehistoria och hedra sina förfäder. Familjerelationer, traditioner och familjestolthet, fördes vidare från en generation till nästa, starkt ingrott i varje person vi träffade. Vi besökte 19 byar och dokumenterade flera tusen människors familjehistorier tillhörande denna fantastiska stam. Vi byggde deras släktträd och la till tusentals fotografier, dokument och videoklipp som vi fick.

MyHeritage besökte också Papua Nya Guinea.

Karta av Papua Nya Guinea

Karta av Papua Nya Guinea

Vårt team besökte olika ställen, och levde bland flodar och bergsstammar.

De byggde släktträd för stammedlemmar medan de dokumenterade deras personliga berättelser och vardag. Som en av de mest mångkulturella destinationer på planeten, har den infödda befolkningen i Papua Nya Guinea en rik familjehistoria och mångåriga traditioner.

Vi planerar att besöka flera platser runt om i världen för att dokumentera andra urfolks familjhistorier.

Besök Tribal Quest hemsidan för att läsa mer om familjehistorierna vi redan dokumenterat. Du kan också se fängslande fotogallerier , läsa lagets resedagbok, och ta reda på hur du kan engagera dig för att hjälpa oss med framtida Tribe Quest uppdrag.

Vi är mycket glada över att se vilka fascinerande historier som kommer att utvecklas, och vi hoppas att du kommer att följa med när vi fortsätter vår resa med att dokumentera stamfolkens rika traditioner och historier.