Introducerar MyHeritage Gemenskap: Få hjälp eller hjälp andra

Introducerar MyHeritage Gemenskap: Få hjälp eller hjälp andra

Vi stöter ofta på hinder i vår släktforskning, såsom ett gammalt brev på ett språk som vi inte förstår, ett mystiskt familjefoto där vi inte kan identifiera personer, eller en särskild förfader för vilken du inte kan hitta någon information . Hjälp från andra kan vara vad som behöves för att bryta igenom dessa genealogiska tegelväggar. ” MyHeritage Gemenskapen” är namnet på en ny , välbehövlig Frågor & Svar nav där våra användare kan samarbeta och hjälpa varandra i typiska släktforskningsuppdrag, såsom att lokalisera länge försvunna släktingar, översätta historiska dokument , tyda oläslig handstil , identifiera okända personer i bilder , eller söka efter svårfångade förfäder. Byggd som ett bild orienterat forum, är Gemenskapen integrerad i MyHeritage hemsidan (så du behöver inte registrera dig separat för det ), detta kan göra all skillnad till din forskning , och bäst av allt, det är helt GRATIS.

Besök MyHeritage Gemenskapen nu

MyHeritage Gemenskapen är baserad på den andan av frivillighet som släktforskningssamfundet är välsignat med. Det är ett viktigt värde i världen av släktforskning. En definition av en släktforskare som vi gillar är: någon som – efter att ha förtärt flesta forskningsinriktningar för hans/hennes egen familj – hjälper andra människor forska i deras släktträd, bara för att han/hon älskar det så mycket. MyHeritage Gemenskapen är det perfekta stället för folk som passar denna definition, och för oss som kan behöva hjälp då och då.

Med mer än 81 miljoner användare över hela världen registrerade på MyHeritage (30 miljoner som har byggt släktträd) och 42 stödda språk, har MyHeritage Gemenskapen mycket att bidra med. Med MyHeritage Gemenskapen kan du få hjälp med din egen forskning, och hjälpa andra. Användare kan ha nytta av expert modersmålkompetens och lokal geografisk kännedom. Till exempel: en användare i USA som hittar ett handskrivet brev av en förfäder på norska kan lägga upp en bild och be om hjälp att översätta och tyda det. En annan användare från Norge kan sedan tyda och översätta brevet.

Du kan besöka MyHeritage Gemenskap när som helst genom att trycka på ”Mötesplats” länken i sidfoten.

Under den korta tid sedan MyHeritage Gemenskapen lanserades, har inspirerande fall av användare som hjälpt andra användare kommit till ytan. Folk har fått hjälp med en stor vidd av uppgifter; från mycket lätta frågor till mer komplicerade problem. Klicka på något av exemplen nedan för att se dem i full storlek:

1) I det följande exemplet, sökte en kvinna med italiensk bakgrund födelse-giftebevis för sina förfäder i Fara San Martino, Italien. Svaret kom från en vänlig användare som informerade henne om att stadens bokföring inte finns tillgänglig på nätet, men gav henne kontaktinformation till det kontor hon sökte.

Klicka för att förstora.

Klicka för att förstora.

2) I detta fall, sökte en användare från Brasilien översättning från tyska av ett konfirmationsintyg från 1882 . Hans fråga besvarades av en amerikansk användare och en tysk användare som båda förklarade för honom betydelsen av dokumentet och dess ursprung. Avsändarna var stolta över att få ge svar om dokumentet.

Klicka för att förstora.

Klicka för att förstora.

3) I det följande exemplet, bad en användare om översättning av en dödsattest från tyska till engelska. Han fick svar samma dag med en engelsk översättning.

Kilicka för att förstora.

Kilicka för att förstora.

4) Här ber en svensk användare om hjälp att tyda den ryska handstilen på ett släktfoto. Användaren fick rubriken på tydlig ryska, vilket gjorde det mycket enklare att läsa. Vad vi älskar med detta svar är att originalförfrågan var på svenska, svaret på ryska, och tacket på engelska. En verklig global gemenskap!

Klicka för att förstora.

Klicka för att förstora.

För att söka hjälp:

Besök MyHeritage Gemenskapen. Klicka ”Skapa ny förfrågan”. Välj typ av förfrågan: Översättning, Identifiering, Betydelse av namn, Tyd handskrift eller Personsökning. Om möjligt, ladda upp en bild av dokumentet eller det foto du söker hjälp med. Lägg till en detaljerad beskrivning och klicka ”Skapa ny förfrågan.”

Klicka för att förstora

Klicka för att förstora

Du får meddelande från Myheritage via mejl när någon besvarar ditt inlägg. Alla förfrågningar listas under ”Senaste förfrågningar,” vilket alla andra medlemmar kan se. Dina egna frågor listas vid foten av sidan under rubriken ”Dina Förfrågningar” du kommer åt dem lätt när som helst.

Tips:

 • Ge så mycket information som möjligt om din fråga. Specificera namn, datum, och allt du vet som är relevant. Detta gör det möjligt för andra att effektivt hjälpa dig.
 • Vi rekommenderar att du skriver dina önskemål på engelska eftersom detta kommer att maximera antalet som kan hjälpa dig . Det är inte ett måste, men det är rekommenderat.
 • MyHeritage Gemenskapen är inte ett forum för att lösa tekniska problem eller för att ta kontakt med representanter från MyHeritage. För de behoven, besök Hjälp.
 • Oroa dig inte om du inte får hjälp genast; ditt önskemål kommer att bevaras på Gemenskapen. Förr eller senare kanske någon hittar det och svarar.
 • För att erbjuda hjälp:

  Besök MyHeritage Gemenskap och leta efter inlägg som du tycker är intressanta eller inom din expertis . Bistå genom att publicera kommentarer till en begäran . När du gör det , kommer avsändaren att få ett e-postmeddelande om att du har kommenterat deras begäran. Välj att visa alla de senaste förfrågningarna eller filtrera förfrågningar efter typ. Om du är en släktforskare eller en erfaren familjehistoriker, skulle vi och våra användare uppskatta om du kan besöka Gemenskapen då och då och hjälpa andra!

  Sammanfattning

  Vi inbjuder dig att besöka MyHeritage Gemenskapen idag , och ställa frågor om genealogiska mysterier i din familj som du behöver hjälp med att lösa . Vi uppmuntrar släktforskare att vara hjälpsamma, bokmarkera Gemenskapen och granska inläggen då och då för att hjälpa andra personer med deras problem. Vi är säkra på att många hinder överkoms tack vare denna användbara och specialiserade resurs. Detta ser vi fram imot .

  Gläds!