Kan en vän hjälpa till med din släktforskning?

Kan en vän hjälpa till med din släktforskning?

En regel som släktforskare håller kär är att det aldrig skadar att be andra om hjälp. Oftast vänder vi oss först till familjemedlemmar för att lära oss mer om släktingar eller en historia bakom ett fotografi.

Ju mer vi kan lära oss från våra släktingar, desto större chans är det att vi avancerar i vår forskning och expanderar vårt släktträd.
Hur kan ens vänner hjälpa en med släkforskningen?.jpg

Men, ibland glömmer vi att personer utanför familjen kan var minst lika hjälp- samma i att nysta upp din släkthistoria. Vi spenderar otaliga dagar med våra grannar, bästa vänner och kollegor utan att inse hur stor inverkan de har på våra liv.

Nära familjevänner är en guldgruva när det kommer till att lära sig mer om dina släktingar. De kan hjälpa till att skapa en större bild om det liv dina föräldrar och far- och morföräldrar levde, och kan överraska med att avslöja en mängd information som du inte kände till!

Har du gjort släkthistoriska upptäckter genom att prata med familjevänner? Eller har du tagit hjälp av en vän för att komma vidare i din släktforskning? Dela dina erfarenheter nedan eller på vår Facebooksida.