Använd dig av Google Street View i din forskning

Använd dig av Google Street View i din forskning

Google Street View (Fotografi från Google)När jag växte upp pratades det mycket om olika platser där mina släktingar levt. Det berättades om olika länder, städer, gator och hus där mina förfäder ska ha levt. Allt prat om dessa platser har så klart gjort mig nyfiken på att ta reda på hur platserna där mina förfäder levt faktiskt såg ut. Utan möjlighet att själv kunna besöka mina förfäders hem, har jag försökt föreställa mig hur det såg ut där de bodde.

Efter att ha läst en intressant artikel om hur man kan använda Google Images för att släktforska, bestämde jag mig för att pröva Google Street View. Detta verktyg låter dig virtuellt utforska olika platser runt om i världen.

Med hjälp av verktyget har jag kunnat besöka olika platser där jag vet att mina förfäder har bott. Trots att bilderna är från modern tid, är det fortfarande en spännande upplevelse att med ett klick eller två kunna hoppa mellan olika bilder på platser där mina förfäder har bott.

Mitt barndomshem

Mitt barndomshem

Med hjälp av Google Stree View hittade jag bland annat mitt barndomshem som jag inte har besökt på över 12 år.

Förresten, i våras frågade vi om du fortfarande bor kvar i ditt barndomshem. Om du vill läsa det inlägget och vara med att  svara om du bor kvar i ditt barndomshem eller inte, klicka här.

Har du prövat Google Street View? Om svaret är ja, vad tycker du om verktyget? Dela med dig nedan.