MyHeritage har hittat kändisar i USA:s folkräkning från 1940

MyHeritage har hittat kändisar i USA:s folkräkning från 1940

I går färdigställde vi uppladdningen av bilderna på hela den amerikanska federala folkräkningen från 1940. Många användare över hela världen har sökt igenom folkräkningen och har redan hittat sina släktingars dokument på http://www.myheritage.se/1940census.

Vi kunde inte motstå att själva söka efter kända profiler som levde 1940. Tack vare våra fantastiska släktforskare, har vi gjort spännande upptäckter och vi bjuder in dig att ta en titt på följande bilder:

Elvis Presley

Elvis Presley

Hans far var snickare och hans mor var sömmerska, och de visste inte de vad som låg framför deras femåriga son Elvis när uppräknaren kom förbi 1940.

Elvis Presley

Elvis Presley (klicka på bilden för större version)

Grace Kelley

Grace Kelley

Grace Kelley var 10 när uppräknaren kom förbi och gjorde besök hemma hos henne. Huset där hon bodde var då värt 50 000 dollar, en stor summa 1940.

Grace Kelly

Grace Kelly (klicka på bilden för större version)

Charlie Chaplain

Charlie Chaplain

Charlie Chaplain och hans fru Paulette förtecknade ett hembiträde, en kock och en chaufför som en del av deras hushåll. Folkräkningen gjordes samma år som Chaplain lanserade sin kända film Diktatorn.

Charlie Chaplin

Charlie Chaplin (klicka på bilden för större version)

Albert Einstein

Albert Einstein

Hemma hos Einstein 1940, samma år som han mottog sitt amerikanska medborgarskap.

Albert Einstein

Albert Einstein (klicka på bilden för större version)

Franklin D Roosevelt

Franklin D Roosevelt

Den sittande presidenten var inte befriad från att svara på uppräknarens frågor. Det är ganska imponerande att se att det står USA:s president under kategorin yrke.

Franklin D Roosevelt

Franklin D Roosevelt (klicka på bilden för större version)

Al Capone

Al Capone

Den ökända Al Capone skriver 1935 att hans hemvistelse är US Penal, Prison, Calif (fängelse).

Al Capone

Al Capone (klicka på bilden för större version)

Fred Astaire

Fred Astaire

Fred och hans fru Phyllis bodde med deras son, styvson, betjänt och betjäntens hustru, en kock, ett hembiträde och en sjuksköterska.

Fred Astaire

Fred Astaire

Vilka upptäcktar har du gjort? Har du hittat några dokument om dina släktingar i 1940 års folkräkning? Vi vill höra om dina fynd. Vänligen lämna en kommentar nedan så att vi alla kan vara en del av detta historiska ögonblick.