Nyhet! Sök i svenska samlingar

Nyhet! Sök i svenska samlingar

Vi är glada att kunna meddela att man nu för första gången kan söka i miljontals digitaliserade nordiska register som sträcker sig så långt tillbaka som till på 1600-talet.

På MyHeritage har vi nu lagt till över 32 miljoner historiska uppgifter, varav 11 miljoner är svenska.

Gör en sökning här.

Upptäck dina rötter

Historiska uppgifter är grunden till släktforskning och användare kan nu njuta av en mer allsidig släktforskningsupplevelse som kombinerar släktträd och historiska dokument för att få en mer detaljerad och färgstark bild av sina förfäder och det liv de levde.

De svenska dokumenten innehåller 31 miljoner namn och dessa samlingar inkluderar bland annat dopbevis som sträcker sig tillbaka till 1611, äktenskaps- dokument som sträcker sig ända till 1630 och begravningsdokument som går tillbaka till 1649.

Detta är inte bara en guldgruva för släktforskare i Norden, utan för alla som har rötter i regionen.

Få tillgång till uppgifterna

Register och offentliga profiler är tillgängliga för sökningar via SuperSearch, MyHeritages sökmotor för historiska dokument. Record Matchning-tekniken kommer att använda de nyligen tillagda uppgifterna för att hitta relevanta historiska uppgifter om personerna i ditt träd. Du kommer att meddelas när systemet har hittat en post som matchar någon i trädet.

För att kunna använda sig av funktionen till fullo, är ett dataabonnemang ett måste. Har du inte ett? Här kan du ta reda på mer av vårt utbud av abonnemang som ger obegränsad tillgång till alla historiska uppgifter i SuperSearch.

Det här är bara början

Under de kommande åren kommer MyHeritage att lägga pengar och tid på att digitalisera mer historiskt innehåll från Norden och har redan tecknat flera nya avtal som kommer att resultera i att mängder av material från Sverige och våra grannländer kommer att göras sökbara under de kommande åren.

MyHeritage har i dag också lanserat sociala mediekanaler för Norge, Danmark och Finland, med lokala bloggar och Facebook- och Twitterkonton. Där kan följare, precis som ni som följer de svenska kanaler, att få släktforskningstips, information om MyHeritages tjänster och vara de första att höra när vi lanserat nya samlingar.

Letar du efter släktingar i Sverige eller någon annan del av Norden? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet nedan eller på vår Facebook- sida.

Lycka till i jakten på mer släktinformation.

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

 • Bengt Sjöstedt

  december 29, 2013

  Jag har hos My Heritage lagt in en släktforskning över personer som har anknytning till Kinnekulle-trakten med namnet ”kinnekullebor och -byggnader”. Här finns mycket material som många kan vara intresserade av. Hur kan jag bättre visa att materialet finns t ex genom facebook, twitter, googles eller annat? MVH Bengt Sj.

  • Sara

   januari 8, 2014

   Hej Bengt,

   Tack för din kommentar.

   Jag kontaktar dig via e-postmeddelande.

   /Sara

  • Sara

   januari 8, 2014

   Hej Bengt,

   Tack för din kommentar.

   Jag kontaktar dig via e-post.

   Vänligen Sara