Ordspråk

Ordspråk

Bilden nedan är en bild på en tallrik som sitter uppspikad på väggen i min mormor och morfars kök. Den har suttit där så länge jag kan minnas. Jag kommer ihåg att jag som barn läste texten på tallriken varje gång jag besökte dem. Jag läste orden men förstod inte innebörden. Med åren har buskapet klarnat och sist jag var hemma hos dem tog jag detta kort för att jag tycker att ordspråket är värt att ha med sig. Just nu är bilden min dators bakgrundsbild.

Den som inte gör dumheter som ung, gör dem som gammal

Den som inte gör dumheter som ung, gör dem som gammal

Jag tror att de flesta av oss antingen kan citera ett ordspråk eller mening som finns i släkten och detta är värdefullt att ta med sig. Plus att det knyter oss samman med den tid som har varit.

En kompis till mig i Skåne, hennes mormor har en broderad duk upphäng i sitt vardagsrum där det står ”Är man inte skåning så får man klara sig fram på annat sätt”. Man behöver inte hålla med om vad buskapet säger, men det kan säga mycket om en nära släkting.

Har du något klokt ordspråk i din släkt som du fortfarande använder dig av? Dela med dig här på bloggen eller varför inte på Facebook, Twitter eller Google+.