Veckans fråga: Funderar du på att skriva en bok om din släkthistoria?

Veckans fråga: Funderar du på att skriva en bok om din släkthistoria?

Den brittiska författaren Marianne Wheelaghan hade aldrig tänkt en tanke på att skriva en bok om sin egen släkthistoria. Men allt detta ändrades när hennes far fann en resväska full av brev och dagboksanteckningar som tillhört hennes mor, Gertrude.

Det var 2003, efter Gertrudes bortgång, som väskan full av brev och dagboksanteckningar skrivna av en syster till Gertrude hittades. Systern hade flyttat från Tyskland till Argentina efter andra världskriget. I takt med att Wheelaghan läste breven blev hon mer och mer intresserad av sin mors släkthistoria.

Hennes nyfunna intresse har nu resulterat i boken ”Den blå väskan” och handlar om hennes mors och mosters uppväxt i Tyskland under andra världskriget.

Har du någonsin lekt med tanken att göra din släkthistoria till en bok? Var med och svara nedan.

Funderar du på att skriva en bok om din släkthistoria?

Vi har tidigare skrivit om ett par författare som har skrivit ner sin släkthistoria i bokformat. Författaren Birgitta Renström Linde är en av dem. Hon lanserade boken ”Huldas hemlighet” (IDUS förlag) tidigare i år. Klicka här för att läsa mer om boken.

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

  • Ingvar Hedengård

    augusti 21, 2012

    Är intresserad av att börja skriva.Har allting i huvudet,men kommer inte igång.Boken ska i så fall handla om mitt eget liv från 1946 och framåt.Ev. om mina föräldrar innan jag föddes.Mitt liv blev ganska så komplicerat.

    • Sara

      augusti 29, 2012

      Hej Ingvar,

      Tack för att du delar med dig. Det svåraste är att komma igång med skrivandet.

      Vänligen Sara

  • Håkan Spångberg

    augusti 21, 2012

    Jag är på ”G”. Har en massa material som jag håller på att sammanställa. Titeln har jag klar; Från Urbanus till Isak. Elva generationers vandring”. Boken kommer att byggas på fakta och presenteras mer som ett vetenskapligt arbete än ett skönlitterärt verk. Det låter kanske lite torrt, men det gäller ”att plocka russinen
    ur kakan” och presentera arbetet med humor och saklighet.