Veckans fråga: Vad skulle du fråga en professionell släktforskare?

Veckans fråga: Vad skulle du fråga en professionell släktforskare?

Du är på ditt lokala arkiv och tar dig igenom en kyrkobok, när en släktforskningsexpert helt plötsligt stormar in genom dörren. Detta är inte bara någon trångsynt specialist på ämnet, utan mästarnas mästare när det kommer till släktforskning. Kort sagt är han en genialisk släktforskare.

Det är bara ett problem. Han har just anställts på Riksarkivet i Burkina Faso, och han kommer att flytta dit för att leda deras släktforskningsdepartement. Han har lite tid kvar innan avresa och ger dig fem minuter att fråga honom en fråga om släktforskning. Han garanterar att svara på frågan.

Om du har svårt att föreställa dig detta scenario, tänk dig en guru i klass med anden i flaskan, där istället för att få tre önskningar, får du endast en. Så frågan är nu. Vad skulle du fråga släktforskningsexperten innan han åker till Burkina Faso?

Rösta i vår omröstning nedan. Och observera att du kan skriva in dina egna svar om du kommer på ett annat förslag.

Låt oss påbörja omröstningen!

Om du hade fem minuter med en släktforskare, vad skulle du fråga honom eller henne?

Taggar:

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

 • Marianne Persson

  januari 5, 2012

  Varför kommer jag inte vidare i min forskning om min farfars far?Jag hittar inte hans föräldrar. Och detta är ändå ”bara”på 1800-talet.

  • Sara

   januari 5, 2012

   Hej Marianne,

   Tråkigt att höra. Hur har du fastnat i letandet efter din farfars fars föräldrar? I vilket område i Sverige letar du?

 • ann-sofie björkluns

  januari 5, 2012

  Tack! Jag har använt my heritage i någon månad. Har inte vetat mycket om en gren i min släkt.Jag har alltid trott att där inte finns några släktingar i livet. Tack vare my heritage har jag fått matches och kontakt med en aktiv släktforskare som till och med gör släktböcker… nu vänta jag ivrigt på att få ta del av denna nya bekantskap i ett nytt släkte(släktgren) för mej:) mycket trevligt… önskar alla andra nya användare av my heritage lika god lycka i sitt sökande och en god fortsättning på det nya året.

  • Sara

   januari 8, 2012

   Wow Ann-sofie! Vad häftigt att du har fått Smart Matches och fått kontakt med en aktiv släktforskare. Gott nytt år på dig och all lycka med din släktforskning!