Återförening genom DNA Quest: Halvsyskon i 50-årsåldern återförenas!

Återförening genom DNA Quest: Halvsyskon i 50-årsåldern återförenas!

Efter att ha lanserat DNA Quest – vårt pro bono-initiativ för att hjälpa adopterade och deras biologiska familjer att återförenas genom genetisk testning i mars 2018 – har många familjer återförenats. Vi är glada att dela med oss av en till av de livsföränderliga återföreningar som blev möjlig tack vare DNA Quest.

Carlos Canas, 56, från Texas, har alltid vetat att han var adopterad. Han växte upp som enda barnet och visste inte vilka hans biologiska föräldrar eller syskon var. Allt detta förändrades när Carlos nyligen matchades med sin biologiska syster genom MyHeritage DNA.

Bakgrund

När Carlos letade efter sin biologiska familj fick han reda på, från delstaten Texas, att hans biologiska far var en mexikansk Bracero. Under 1950-talet var Bracero-programmet ett aktivt  för att mexikaner skulle kunna arbeta på gårdar i USA. Han fick också veta att han var det 13:e barnet i en stor familj och att både barn nummer 12 och 13 hade givits upp för adoption.

Cecy Moylan, 59, växte upp i Seattle (Washington), även hon visste att hon var adopterad. För ungefär fem år sedan, när hennes adoptivfader dog, fick hon sina ursprungliga adoptionshandlingar och såg att hennes efternamn vid födseln var Cortez.

DNA-testning

Carlos fick ett gratis MyHeritage DNA-test skickat till sig, som en del av DNA Quest pro bono-initiativet. Med lite information om sin familjehistoria bestämde sig även Cecilia för att ta ett DNA-test. Hennes dotter, Kimberly Moylan, tog också ett DNA-test och laddade upp sina DNA-resultat till MyHeritage.

Carlos fick snart en lista över DNA-matchningar med en hög match för Kimberly, som antingen var barnbarn eller syster/brorsdotter.

Han kontaktade Kimberly omedelbart. Hon tittade på Carlos foton och förstod genast att Carlos var hennes mors bror. Carlos kom i kontakt med Cecy och de insåg att de båda hade givits  upp för adoption.

De kunde inte få ihop mycket information tillsammans, men de visste båda att deras efternamn vid födseln var Cortez. Cecilia var född i Edinburg, Texas, och Carlos var född i Weslaco, Texas, logiskt med tanke på vad Carlos visste om om sin far.

Sedan båda har fått veta av staten Texas att barn nummer 12 och 13 givits upp för adoption antar de att Cecilia är nummer 12 och att Carlos är nummer 13. De tror att barnen 1-11 antagligen har stannat hos den ursprungliga familjen .

Återföreningen

Carlos och Cecilia träffades äntligen den 2 augusti 2018. De är så lika, att nästan alla inblandade trodde att de var tvillingar.

Syskonen vill gärna hitta resten av sina syskon och hoppas kunna återförenas med sina föräldrar i framtiden. Under tiden känner de sig välsignade över att ha fått återförenats och vill spendera mer tid tillsammans. De planerar att träffas igen snart.

Vill även du ta ett DNA-test och finna okänd familj? Beställ ditt DNA-kit idag!

Har du en historia som du vill berätta? Maila oss på stories@myheritage.com.