Systrar från olika delar av världen återförenas

Systrar från olika delar av världen återförenas

Som det ledande genetiska släktforskningsföretaget i Europa har MyHeritage blivit den bästa servicen för att få DNA-matchningar från hela världen. Det är ingen överdrift att säga att inget annat DNA-företag kunde ha åstadkommit en återförening som denna:

En MyHeritage DNA-matchning sammanförde nyligen två halvsystrar som lever tusentals mil från varandra: Tonny i Australien och Janny i Holland.

Janny, 80, bor i Flevoland, i Nederländerna. Allt började när hennes systerdotter, Annemieke – en entusiastisk släktforskare – bad henne att ta ett DNA-test.

Utan att de visste om det, hade Tonny, från Australien, som är 70 och själv släktforskar, nyligen också tagit ett DNA-test.

I november 2017 upptäckte de sitt livs överraskning: en genetisk matchning. Janny blev mycket förvånad när hennes systerdotter Annemieke berättade för henne att hon hittat Jannys halvsyster på andra sidan jorden genom en MyHeritage DNA-matchning.

Bitarna föll ganska snabbt på plats: Janny och Tonny insåg att de hade samma far, en bagare i Amsterdam, som hade haft relationer med var och en av deras biologiska mödrar.

Född i Amsterdam 1948, bara några kvarter från Janny, flyttade Tonny till Australien som ung tjej, med sin familj, som sökte ekonomiska möjligheter och följde invandringsvågen från andra världskriget i Europa.

Tonny hade alltid haft en känsla av att hon inte riktigt hörde hemma vare sig i Victoria, Australien eller hos hennes närmaste familj. Hon kände en djupare lojalitet mot sitt holländska ursprung än mot Australien, trots att hon hade bott i Australien den största delen av sitt liv. Hos sin egen familj kände hon sig alltid som en utböling och längtade hela sitt liv efter kärlek och godkännande. Efter bara något ögonblicks samtal med sin syster Janny, kände hon den tillhörighet och den villkorslösa kärleken som hon så desperat hade drömt om.

Tonny skriver om denna upplevelse:

Vad jag just upptäckt är häpnadsväckande. Jag har en varm och kärleksfull familj som är fin och omtänksam! Vi har samma DNA, vi är av samma sort, jag kan känna det. Det är en sån enorm känsla. Jag är omtumlad och överlycklig.

Janny ville inget hellre än att omfamna sin halvsyster och ge henne den varma familjekänslan och erkännandet som hon hade längtat efter. Janny växte upp i Nederländerna med sin biologiska far (bagaren), hennes mamma och hennes två andra systrar, vilka båda nyligen har gått bort. De oväntade nyheterna om en ny levande syster i Australien inspirerade till tårar av glädje och tröst, då Janny fortfarande höll på att bearbeta det enorma tomrum som förlusten av hennes två systrar lämnade efter sig.

Förra veckan flög Tonny från Australien till Nederländerna för att äntligen få träffa sin halvsyster Janny. Du kan se deras känslomässiga återförening.

Systrarnas historia har berört tittare och läsekrets både i Holland och utomlands, vilket har lett till tv-reportage i Nederländerna. De har förlängt sin återförening i flera veckor, eftersom de lär känna varandra i Amsterdam, platsen där de båda har sitt ursprung. Janny har njutit oerhört av att kunna gästa sin nya syster och har hälsat henne varmt välkommen in i sitt hem och till sitt hjärta.

Sedan lanseringen i november 2016 har MyHeritage DNA hjälpt människor över hela världen att återförenas med sina släktingar och har förändrat tusentals liv genom genetisk släktforskning.

 

Besök stories.myheritage.com för fler hjärtvärmande återföreningar.