Krigshemligheter avslöjas av MyHeritage DNA i amerikanska Fox and Friends

Kommentarer

Allen Henderson från South Carolina tog ett MyHeritage DNA-test för att upptäcka sina rötter och utforska sin etniska bakgrund. Allen kunde aldrig föreställa sig att han skulle hitta en bror i Frankrike som han inte visste existerat! MyHeritages starka globala databas gör upptäckter som denna möjliga. Igår delade Allen sin livsomvälvande berättelse på det amerikanska programmet Fox och Friends.

Se Allen berätta sin historia på Fox and Friends:

Under andra världskriget var Allens far en amerikansk soldat som var stationerad i Normandie, Frankrike där han träffade och blev förälskad i en fransk kvinna vid namn Irene (Andres mor). De ville gifta sig och bygga ett hem tillsammans i USA, men Irene beslutade att hon inte kunde lämna sin familj. Irenes bror (Andreas farbror) var en del av den franska motståndet. Han fångades och skickades till sin död i Buchenwald. Efter att hennes bror blev dödad var Irenes mamma otröstlig. Hon stannade i Frankrike eftersom hon inte ville att hennes mamma skulle förlora ett till barn.

Irene gömde undan det faktum att hon var gravid av Allens pappa. På sin dödsbädd avslöjade Irene emllertid, att han var hennes livs kärlek.

Fox and Friends: Irene, Andre's mor
Irene, Andre’s mor

Allens far fortsatte med att bygga upp ett nytt liv i USA efter kriget och gifte sig med Allens mor. Han gick bort för flera år sedan, och visste aldrig om att han hade en son i Frankrike.

Efter att ha sett resultaten från ett MyHeritage DNA-test på Fox och Friends, inspirerades Allen att också ta ett MyHeritage-test för att upptäcka mer om sitt etniska ursprung och sina rötter. Kort efter att han fått sina DNA-resultat fick Allen ett mail från Andres fru, genom MyHeritage, som sa att han hade en halvbror som bodde i Frankrike!

Det var väldigt surrealistiskt, för jag hade inte haft en aning. Jag tänka på hur jag kunde ha en bror i Frankrike och kom då ihåg att min pappa krigade i andra världskriget på Omaha Beach och i Normandie. Han var där från juni 1944 till november 1945. Så jag tänkte att det kunde vara möjligt.

Fox and Friends featured: Allen and Andre's Father
Allen och Andre’s far

Andre växte upp och visste ingenting om sin familj. Allt han visste var att hans far var en amerikansk soldat. Han hade tillbringat hela sitt liv att söka igenom historiska uppgifter, och försökte hitta någon information som kunde berätta mer för honom om sin far.

Han kunde ofta titta i spegeln och tänka, ”Vem ser jag ut som? Var kommer jag ifrån? ”

Nu har han svaret.

Från deras tidigaste Facetime-konversationer blev Andre och Allen chockade över deras anmärkningsvärda fysiska likheter.

Fox and Friends
Allen (vänster) och Andre är väldigt lika

Förutom att de äger nästan identiska katter och att båda gillar rutiga skjortor och tröjor, har de också haft liknande liv. Liksom Allen arbetade Andre som evangelisk pastor på deltid, vilket är ganska anmärkningsvärt med tanke på hur liten det evangeliska ministeriet är i Frankrike jämfört med USA.

För några veckor sedan reste Allen till Nancy, Frankrike för att träffa Andre och hans familj för första gången.

Fox and Friends Andre and Allen Meet for the first time
Andre och Allen träffas för första gången

De två männen spenderade tid med att lära känna varandra genom att dela historier om sina familjer och titta på gamla bilder.

Fox and Friends Features: Allen (r) shows Andre (l) photos photos of the family
Allen (höger) visar Andre fotografier på deras far och släkt

Allen säger, “Detta har varit en livsförändrande upplevelse för oss båda.”

De är båda extremt tacksamma att MyHeritage DNA har hjälpt dem att hitta varandra. Allen är glad över att välkomna Andre och hans barn till den större Henderson-familjen. Andre är överlycklig över att upptäcka den biologiska familj som han letat efter i hela sitt liv.

Har du tagit ett MyHeritage DNA-prov ännu? Besök Myheritage.se/dna och beställ ditt DNA-test idag och upptäck nya släktingar.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej