En återblick på 2023

En återblick på 2023

När vi summerar 2023 på MyHeritage, reflekterar vi över ännu ett år av upp- och nedgångar, med både stora framgångar och svårare stunder. Alla dessa ögonblick underströk motståndskraften och beslutsamheten i hjärtat av MyHeritage-teamet.
Det här året har varit ett bevis på hur innovation och hårt arbete är våra drivkrafter. MyHeritage tänjer kontinuerligt på gränserna för vad som är möjligt inom släktforskningens område. Vår resa 2023 har präglats av banbrytande framsteg som använder AI-teknik för släktforskning på nya sätt; hjärtevärmande återseenden; och ett fortsatt, orubbligt engagemang för hjälpa människor att upptäcka sin härkomst.
Låt oss göra en tillbakablick på 2023:

Januari

Vi började året starkt med att introducera nya förbättringar av den kraftfulla Photo Tagger-funktionen, som gör att du enkelt kan tagga flera foton av samma individ på en gång. Förbättringarna inkluderade taggningsförslag som var tillgängliga från ytterligare nyckelplatser på MyHeritages webbplats.

Sedan gjorde vi det superenkelt för alla MyHeritage DNA-användare att dela sina etnicitetresultat i en cool video, utan att behöva skapa och redigera videor från skärminspelningar. Detta ledde till en global trend där MyHeritage-användare delar videon med ”snurrande klot” och avslöjar deras DNA-resultat, och även personer med väldigt få följare fick miljontals visningar, som den nedan.

@caty.thegreat

Well, I guess I was lied to #myheritage #myheritagedna #dnatest #dnatestresult #fyp #foryoupage #ethnicity

♬ original sound – Stan 🙂

Med denna nya videodelningsfunktion är det nu enklare än någonsin att dela dina MyHeritage DNA-resultat med några enkla steg.

Vi indexerade och publicerade Israel Immigration Lists, en exklusiv samling som täcker immigration till Israel från 1919 och framåt, med 1,7 miljoner poster. Denna samling är den israeliska motsvarigheten till den berömda ”Ellis Island”-immigrationsdatabasen för USA. Nästan varje släktforskare i Israel kommer att hitta direkta anor och andra släktingar i denna värdefulla samling.

Februari

För att uppmärksamma presidenternas dag i USA, tog sig MyHeritages forskningsteam an 1950 års folkräkning i USA som vi släppte föregående år, för att se vad de kunde hitta om tidigare och nuvarande amerikanska presidenters liv — Biden, Trump, Obama och Clinton. Informationen som finns i 1950 års folkräkning bevisar att den kan ge en mängd kunskap om människor som levde under den tiden, inklusive deras familjebakgrund, utbildning och yrken.

Mars

RootsTech 2023-konferensen, som hålls i Salt Lake City och även online, är alltid ett landmärke för släktforskargemenskapen, som samlar släkthistorieentusiaster från hela världen, och vi är stolta över att ha varit en betydande del av den. MyHeritage bjöd på ett fullspäckat schema med aktiviteter, inklusive föreläsningar från våra experter på släktforskning och ett fascinerande tal av vår grundare och VD Gilad Japhet, som delade med sig av de senaste framstegen inom släktforskning och DNA, och tillkännagav spännande nya funktioner.

Se inspelningen av Gilads tal här:

På RootsTech var vi glada över att kunna tillkännage lanseringen av cM Explainer™. cM Explainer™ är en innovativ, gratis funktion som uppskattar släktskap mellan DNA-matchningar på MyHeritage med hög noggrannhet. Det hjälper till att övervinna utmaningen att förstå relationer till DNA-matchningar. För varje DNA-matchning förutsäger cM Explainer™ de möjliga släktskapen mellan de två personerna och de respektive sannolikheterna för varje släktskap, uppskattar vem deras senaste gemensamma ana kan vara och visar ett diagram som visar hur de är släkt med varandra. cM Explainer™ är unik på det sätt som den använder både centimorganvärdet och åldrarna på de två individerna (om känd) för att finjustera sina förutsägelser, vilket gör MyHeritage till det enda större släktforskningsföretaget som erbjuder släktskapsförutsägelse på denna nivå av detaljerad noggrannhet.

cM Explainer™ är helt integrerad i MyHeritage-plattformen för att belysa alla DNA-matchningar som finns på MyHeritage, och är även tillgänglig som en gratis

En annan fantastisk funktion som tillkännagavs i mars var tillägget av färgkodning för släktträd i trädets två huvudvyer: Familjevy och Stamtavlevy. Detta tillägg är både visuellt tilltalande och gör det lättare att förstå ditt släktträd på ett ögonkast.

Sist men inte minst tillkännagav vi ännu en del av MyHeritage pro bono-projekt DNA Quest. Vi tror att alla, överallt, har rätt att känna till sina rötter, och därför återlanserade vi MyHeritage DNA Quest och erbjöd tusentals ytterligare, gratis DNA-kit till adopterade och familjemedlemmar till adopterade som letade efter sina biologiska familjer. Några av de otroliga återföreningshistorier som har möjliggjorts tack vare detta initiativ beskrivs ytterligare nedan.

Vi avslutade mars med att förbättra utseendet på kategori- och samlingssidorna på MyHeritages sökmotor för historiska dokument, vilket gör dem enklare att använda.

April

I april var vår egen Geoff Rasmussen värd för det 4e årliga 24-timmar långa genealogiska webbseminariet Marathon på Legacy Family Tree Webinars.

Geoff var värd för en fantastisk grupp av förstklassiga talare om släktforskning, med ämnen som täckte ett stort antal intresseområden, inklusive geografiska områden från Latinamerika till Storbritannien och från Skandinavien till Australien. Mer än 53 000 personer registrerade sig och tog del av livesessionerna. Repriser av alla sessioner kan hittas här.

Inte länge efter lanseringen förbättrades släktskapsförutsägelserna inom cM Explainer™ för att göra det möjligt för våra DNA-kunder att mer effektivt hantera sina DNA-matchningar och bättre förstå familjerelationer.

Maj

I maj uppdaterades data för Theory of Family Relativity™, och miljontals nya teorier lades till för att hjälpa dig att avslöja hur du är släkt med dina DNA-matchningar. Det totala antalet teorier har ökat med 61%, vilket ger siffran 136 713 021.

Inför en av de största händelserna 2023, kröningen av kung Charles III, dök MyHeritages forskningsteam ner i samlingen av historiska tidningar i MyHeritages databas, granskade dussintals tidningar från hela världen och utforskade annonser kring tidigare kröningar för att se hur annonsörer blev kreativa och marknadsförde sina produkter i tidens anda.

Vi presenterade sedan historien om MyHeritage-användare som upptäckte foton av sina förfäder i samlingen New South Wales Fängelser: Interner och foton på MyHeritage. Samlingen, som lades till MyHeritage i slutet av 2022, med tillstånd av New South Wales State Archives, innehåller fascinerande fotografier av fångar från flera fängelser i New South Wales mellan 1870–1930. Vi väckte dessa foton till liv genom att animera, färglägga och förbättra dem med MyHeritages AI-fotofunktioner.

I slutet av maj tillkännagav vi lanseringen av Reimagine, vår nya mobilapp för familjefoton som använder vår förstklassiga AI-teknik för att förbättra historiska foton och har en kraftfull fotoskanner som möjliggör höghastighetsskanning av hela albumsidor. Reimagine är tillgängligt på både iOS och Android.

I juni delade vi den banbrytande historien om Scott Lieberman, en adopterad pojke från Chile som blev stulen som bebis och växte upp i Kalifornien i USA. Scott återförenades med sin syster tack vare MyHeritage och hjälp av en ideell organisation som heter Nos Buscamos. Titta på Scotts rörande reaktion på hans DNA-resultat.

Berättelsen om Scotts resa för att hitta sin familj fångade snabbt hjärtan världen över. För att få veta mer om hur hans berättelse delades i media över hela världen, ta en titt på länkarna i vår mediebevakningssektion nedan.

Juli

För att uppmärksamma USA:s självständighetsdag den 4 juli, utforskade MyHeritage Fox & Friends Steve Doocys släkthistoria , och överraskade honom med information om hans koppling till USA:s tre första presidenter: George Washington, John Adams och Thomas Jefferson. Se avsnittet här.

Under hela 2023 har vi ökat tempot i publiceringen av innehåll, och i juli firade vi att vi i snitt lagt till eller uppdaterat en samling per dag under ett helt år, med totalt 373 miljoner nya tillagda poster. Vi gör stora framsteg i vårt åtagande att ge dig de bästa resurserna för din släktforskning genom att lägga till och uppdatera historiska dokumentsamlingar varje dag.

I juli grävde vårt forskarteam fram uppgifter om 4 extremt inflytelserika amerikanska medborgare i samlingen Amerikanska passansökningar, 1795–1925 på MyHeritage. Vi använde sedan våra fotofunktioner för att ge deras bilder liv, och resultaten är otroliga.

Alexander Graham Bells passfoto, förstärkt och färgsatt av MyHeritage
Alexander Graham Bells passfoto, förstärkt och färgsatt av MyHeritage
Alexander Graham Bells passfoto, förstärkt och färgsatt av MyHeritage

Augusti

Vi släppte PhotoDater™, en unik gratisfunktion som använder kraftfull AI-teknik för att uppskatta när ett foto togs.

Den här funktionen kan hjälpa dig att låsa upp ytterligare ledtrådar om vem som förekommer på bilden och händelsen då den togs, för att lösa mysterier i din släktforskning. Denna funktion är exklusiv för MyHeritage.

Lär dig mer om PhotoDater™ i den här videon:

Lagom till att skolorna drog igång igen efter sommarlovet visade vi upp en samling av skolfoton från det senaste århundradet, hämtade från våra användares fotoarkiv. Genom att använda MyHeritages fotoverktyg, färglagde, förbättrade och återställde vi dessa gamla fotografier, vilket gav dem liv på ett nytt och levande sätt.

September

Vi publicerade 1931 års kanadensiska folkräkningssamling, komplett med ett nytt index skapat av MyHeritage. Denna samling, som innehåller information om 10,4 miljoner individer som bodde i Kanada 1931, är det senaste tillskottet till vår stora samling av kanadensiska historiska dokument, som nu omfattar 175 samlingar med totalt 113,7 miljoner poster.

Legacy Family Tree Webinars var värd för det fjärde årliga Webtember, en gratis månadslång släktforskningskonferens online. Varje fredag i september kunde de som registrerat sig ta del av flera webbseminarier med expertföreläsare om en mängd olika släkthistoriska ämnen—utan att behöva lämna sina hem.

Oktober

I oktober blev vi förkrossade av nyheten att Ron Shemer och Ilay Nachman, två medlemmar av MyHeritage- familjen, dödats. Ron och Ilay mördades tidigt på morgonen den 7 oktober 2023, medan de var för sig deltog i musikfestivalen Nova. Ron var 23 år gammal och Ilay var nästan 24.

Ron och Ilay var älskade och respekterade av alla som kände dem, och för att hedra deras minne erbjöd vi MyHeritage-medlemmar en glimt in i deras det alltför korta liv som blev dessa två exceptionella personers öde.

November

I november lade vi till möjligheten att säkra ditt MyHeritage-konto med e-postbaserad tvåstegsverifiering. På MyHeritage är integriteten och säkerheten för dina personliga information vår högsta prioritet, och vi har tagit och fortsätter att vidta betydande steg för detta ändamål. Att aktivera tvåstegsverifiering (2FA) lägger till ett extra lager av skydd till ditt konto, och att lägga till tvåstegsverifiering till ditt MyHeritage-konto är nu ett obligatoriskt krav för alla DNA-kunder, men vi rekommenderar att du lägger till det även om du inte är en DNA-kund.

PhotoDater™, vår revolutionerande gratisfunktion som använder AI-teknik för att uppskatta när historiska foton togs, gjordes tillgänglig på MyHeritages mobilapp och på Reimagine-appen förutom på webbplatsen.

PhotoDater mobil funktionsbild

Efter att ha utfört forskning om England & Wales, Birth Index, 1837-2005 på MyHeritage, identifierade vi några intressanta trender om flicknamn. Vi upptäckte de mest populära flicknamnen i Storbritannien under de senaste 100 åren.

Kolla in förändringarna och trenderna genom denna snygga visualisering:

December

Året avslutades i stor stil när vi släppte en uppsjö otroliga nya funktioner som vi jobbat på under hela året, samt ytterligare historiska poster.

Först tillkännagav vi lanseringen av MyHeritage Wiki: det nya, kollektivt skapade uppslagsverket online för släktforskning och DNA. Den nya wikin finns på MyHeritage, men dess omfattning är mycket bred och går långt utöver MyHeritage-tjänstens särdrag.

Vi inbjuder dig att gå med oss för att hjälpa till att bygga det ultimata nätuppslagsverket för släkthistoria och DNA. Vi söker experter, frivilliga skribenter, redaktörer och moderatorer samt korrekturläsare, koordinatorer och översättare. Oavsett dina kunskaper kan du vara en del av rörelsen för att göra släktforskning mer tillgänglig än någonsin tidigare! Fyll i det här formuläret för att gå med.

Därefter publicerade vi samlingen Tyskland, Nordrhein-Westfalen äktenskap, 1874-1899. Denna samling omfattar hela 4 miljoner poster och inkluderar utmärkta skannade bilder av originalen. Den är exklusiv för MyHeritage och kan inte hittas på någon annan kommersiell webbplats.

Strax före årets slut släppte vi två kraftfulla AI-funktioner: AI Record Finder™ och AI Biographer™.

AI Record Finder™ är världens första AI-chattbaserade sökmotor för historiska poster. AI Record Finder™ revolutionerar släktforskningen med hjälp av artificiell intelligens (AI)-chatt. Det är en interaktiv, intelligent fritextchatt som hjälper dig att hitta historiska dokument om en specifik förfader eller släkting, med hjälp av MyHeritages enorma databas med nästan 20 miljarder poster.
Introducerar AI Record Finder

AI Biographer™ är en spännande ny funktion som är exklusiv för MyHeritage. Med ett enda klick sammanställer den automatiskt en biografisk artikel i Wikipedia-stil om en persons liv. Den använder information från matchande historiska register och släktträdsprofiler och sammanställer informationen till en vacker, välskriven artikel som kommer att göra dig stolt.

Genom en MyHeritage DNA Matching, hittade 66-åriga Loren McDonald äntligen svaret på en livslång fråga: vem hans far var. En nyfunnen kusin skickade till och med Loren ett brev som hans far hade skrivit för flera år sedan och det gav honom en ovärderlig inblick i hans fars liv och tankar.

Elvira, från Barcelona i Spanien, var ett av tre syskon som övergavs på en järnvägsstation i sin barndom. En avlägsen matchning på MyHeritage ledde till att hon och hennes syskon fick kontakt med biologiska familjemedlemmar, avslöjade deras föräldrars mörka förflutna och identiteter och spred ljus över gamla mysterier i deras familjehistoria.

Elvira och hennes syskon

Elvira och hennes syskon

Aimee Haynes upptäckte, genom MyHeritage DNA, att i motsats till vad familjen hade trott i årtionden, var hennes farfarsfar inte resultatet av en utomäktenskaplig affär.
Janis Holmgren blev förvånad när hon i slutet av 70-talet fick veta att mannen hon alltid trodde var hennes pappa inte var hennes biologiske far. Genom MyHeritage uppdagade hon sin fars sanna identitet och den tragiska kärlekshistoria som förföljt hennes mamma i många år.

Alice Grusová separerades som barn från sin familj och övergavs på en tågstation av sina föräldrar i för att rädda henne från nazisterna under andra världskriget. Alice överlevde kriget, och tack vare en Smart Match™ med en avlägsen kusin på MyHeritage återförenades hon med sin familj, inklusive en son som hennes faster nämnde i sitt sista brev.

Alice, äntligen återförenad med sin kusin Yossi

Uppväxt i ett barnhem i Alfaro, La Rioja, Spanien, Vicenta Ruiz Oriol visste nästan ingenting om sitt ursprung eller sina föräldrar. Men genom en kombination av DNA-tester och traditionell släktforskning, avslöjade Vicenta framgångsrikt sin sanna identitet och kunde återförenas med tre syskon.

Kate Valérios liv vändes upp och ner när hennes MyHeritage DNA-resultat avslöjade en överraskande blandad härkomst från Nordafrika och Mellanöstern – och ett konstigt meddelande i hennes inkorg från en DNA-matchning. Kontakten ledde till att Kate äntligen fick reda på identiteten på sin biologiske far, som hennes mamma hade hållit hemlig hela sitt liv. Följ Kate på hennes extraordinära väg för att upptäcka vem hon är i den tvådelade videoserien: Del 1, Del 2.

Kate (nederst till höger) omgiven av sin nyfunna familj

Kate (nederst till höger) omgiven av sin nyfunna familj

Fler MyHeritage-användarberättelser i media

Under det senaste året har de otroliga berättelserna från MyHeritage-användare och de fascinerande rönen från vårt forskningsteam fångat medias uppmärksamhet runt om i världen.

Här är några av de framstående medieögonblicken med MyHeritage 2023:
David Rossler ägnade år åt att leta efter familjen som hjälpte honom och hans mamma att undvika koncentrationslägren under kriget. Genom MyHeritage återförenades David med personerna som gömde honom under Förintelsen. Läs historien på Newsweek och på MyHeritage-bloggen.

David (mitten) med ättlingarna till familjen som räddade honom under Förintelsen

David (mitten) med ättlingar till familjen som räddade honom under Förintelsen

Åttio år efter att de skrevs fick Carol Bohlin från Vermont en samling kärleksbrev från andra världskriget som hennes föräldrar utbytte, upptäckta av en främling i hennes föräldrars tidigare hem i New York. Dessa oskattbara brev, skickade medan hennes far tjänstgjorde i den amerikanska flottan, gömdes i en vägg och har nu tagits fram i ljuset, vilket gör att Carol kan läsa upp dem i detta nyhetsinslag på Fox News och på MyHeritage-bloggen.

Efter att ha varit skilda åt i 75 år, återförenades systrarna Annie Ijpelaar och Sheila Anne Fry, båda 75 år gamla, tack vare Sheilas svärdotters försök att hitta sin sedan länge förlorade släkting med MyHeritage. Sheila adopterades bort i slutet av andra världskriget, och växte upp omedveten om sina biologiska föräldrar i Storbritannien. Hon hittade sin halvsyster som bodde i Nederländerna. Se den gripande återföreningen och läs hela deras historia i denna Metro-artikel och på MyHeritage Blog.

I den här norska historien, visad på Norges TV2 hittade Line Edøy sin pappa genom MyHeritage efter 30 år. Deras historia finns också på engelska på MyHeritage-bloggen.

Som tidigare nämnts upptäckte Scott Lieberman från Kalifornien att han olagligt togs från sin mamma i Chile och adopterades av ett amerikanskt par. Han fick ett gratis MyHeritage DNA-test genom ett samarbete mellan den ideella organisationen Nos Buscamos och MyHeritage. Avslöjandet ledde till ett känslosamt första möte med systern som han aldrig fått lära känna. Scotts berättelse fanns med i flera publikationer, inklusive USA Today och CNN. Du kan också läsa hela historien på MyHeritage-bloggen.

Scott med halvsystrarna Jenny och Karina

Scott med halvsystrarna Jenny och Karina

Celina och Joseph Quinones, ett gift par från Colorado med tre barn, upptäckte att de var kusiner. Upptäckten kom 10 år in i deras äktenskap, efter att de tagit MyHeritage DNA-tester som en del av Celinas släktforskning. Celina delade sin historia i en viral TikTok-video som visats över 4,4 miljoner gånger. Det möttes av blandade reaktioner, som beskrivs i deras intervju med tidskriften People.

Raylane Amaral, en 28-årig kvinna från Brasilien, upptäckte att hon var en av tre bebisar som byttes vid födseln på en förlossningsavdelning för 28 år sedan, efter att ha tagit ett MyHeritage DNA-test. Du kan läsa hela historien i denna artikel i brittiska The Sun.

Tack vare MyHeritage levererades ett rörande mors dag-brev skrivet av den amerikanske soldaten Carl Howe från första världskriget till barnbarnet han aldrig träffat. Du kan se hennes känslomässiga läsning av hennes farfars originalbrev i det här avsnittet av USA Today eller på MyHeritage-bloggen.

Carls barnbarn, Jan, med sin farfars brev

Carls barnbarn, Jan, med sin farfars brev

Julie Mamo från Australien hittade sin syster, med samma förnamn, efter 60 år, tack vare ett MyHeritage DNA-test. En av Julies brorsöner, Jason Fisher, fascinerad av sin mörka hy, tog också testet, vilket ledde till upptäckten. Läs hela historien i Daily Mail och på MyHeritages Blogg.

Systrarna Julie och Julie, äntligen återförenade

Systrarna Julie och Julie, äntligen återförenade


NY Post lyfte fram historien om bröderna Rhys Williams, en 27-årig brittisk man, och Chris Jones, 53. Bröderna hittade varandra genom ett MyHeritage DNA-test, efter Rhys fick reda på att mannen som uppfostrade honom inte var hans biologiske far och bestämde sig för att utforska sitt släktträd. Du kan också läsa om det på MyHeritage-bloggen.

MyHeritages forskningsteam avslöjade historien bakom Sonora Smart Dodd, kvinnan som tog initiativet för firandet av Fars dag 1910 i sin hemstad Spokane, Washington. Vi grävde fram många historiska dokument som tidigare var okända för Dodds ättlingar. Upptäck mer i hela AP-artikeln< /a>.

Efter 42 år återförenades amerikanen Jimmy Lippert Thyden, som illegalt adopterades som nyfödd, med sin födelsefamilj i Valdivia, Chile. Se deras känslomässiga återförening i en video som visas i denna USA Today-artikel och på MyHeritage-bloggen.

Jimmy träffar sin syster för första gången

Jimmy träffar sin syster för första gången

Den tidigare irländska olympiern Shane Healy, 54, återförenades med sin sedan länge förlorade syster efter 50 år, tack vare MyHeritage DNA. Upptäck mer om denna gripande återförening i denna artikel i Irish Sun.

Denna artikel i Chronicle Live innehåller en imponerande berättelse om Newbiggin-by-the-Sea, en kustby i Northumberland, som skapade ett av världens största släktträd. Detta omfattande släktforskningsprojekt dokumenterar 40 000 individer, spårar deras härkomst tillbaka till omkring 1200, alla registrerade på MyHeritage. Trädet är också omskrivet på MyHeritage-bloggen.

Mary Butlers mamma Bobbi har letat efter sina syskon sedan hon adopterades för 65 år sedan. Efter att ha tagit ett MyHeritage DNA-test fick Mary en matchning till sin biologiske farbror, som hade laddat upp sin DNA-data till MyHeritage. Se den hjärtevärmande historien på Good Morning America och på MyHeritages Blogg.

Samlingar med historiska poster

Under det senaste året har MyHeritage utökat sin redan omfattande databas och lagt till 366 nya samlingar, med över 700 miljoner historiska poster. Denna ansträngning är i linje med vårt åtagande att ge mer till användare som är ivriga att gräva djupare i sin släkthistoria. Vår databas med historiska poster omfattar nu nästan 20 miljarder historiska poster.

Här är en titt på några av de värdefulla samlingar som vi har lagt till eller uppdaterat under 2023:

Norges folkräkning 1910: Uppdaterad för att inkludera vackra högkvalitativa skannade bilder av den ursprungliga folkräkningen.

Israel, Immigrationslistor: En av de mest omfattande källor som finns tillgängliga för släktforskning i Israel. Den innehåller listor över invandrare till Israel från 1919 och framåt, och dess index är exklusivt för MyHeritage.

Franska folkräkningar: Frankrike genomförde en nationell och standardiserad folkräkning vart femte år mellan 1836 och 1936 förutom 1871 (försenad ett år till 1872 på grund av det fransk-tyska kriget) och 1916 (som inte genomfördes på grund av första världskriget). I år publicerade vi Frankrikes folkräkning 1911, Frankrikes folkräkning 1921, Frankrikes folkräkning 1931, Folkräkning i Paris 1926, Folkräkning i Paris 1931 och Paris folkräkning 1936. Detta gjordes tack vare våra fantastiska kollegor på Filae.

Kanadas folkräkning 1931: Denna folkräkning genomfördes den 1 juni 1931 och hittade över 10,4 miljoner individer.

Tyskland, Nordrhein-Westfalen – Münster, Detmold och Arnsbergs äktenskap, 1874-1899: En exklusiv samling vigselbevis från Nordrhein-Westfalen från 1874 till 1899.

Tyskland, Nordrhein -Westfalen Dödsfall: Dödsregister från folkbokföringskontor (Standesämter) i delstaten Nordrhein-Westfalen mellan 1874 och 1938 för distrikten Arnsberg, Detmold, Münster och större delen av Düsseldorf och Köln.

Webinarier

Under det senaste året var vi höll i 190 webbseminarier på Legacy Family Tree Webinars. Dessa webbseminarier har erbjudit ett brett spektrum av ämnen, med hjälp av experter på släktforskning och historia, vilket ger ovärderliga insikter och lärandemöjligheter. Från nybörjartips till avancerade forskningstekniker, har varje tillfälle utformats för att tillgodose släktforskningsentusiaster på alla nivåer.

Här är de 10 mest sedda MyHeritage-specifika webbinarierna 2023:

MyHeritage: Ditt personliga släktforskningsarkiv av Melissa Barker

Tio YTTERLIGARE hemligheter för att använda MyHeritage av Daniel Horowitz

RootsTech i sammanfattning av Daniel Horowitz

Se din släkt i ett helt nytt Ljus! av Diane Henriks

Släktstatistik på MyHeritage av Uri Gonen

Nya uppdateringar av ditt MyHeritage-släktträd av Uri Gonen

DeepStory – Ditt instrument för visuellt berättande av Janna Helshtein

Det finns mer på MyHeritage än släktträd och foton av Fran Kitto

De 10 bästa tipsen för att använda MyHeritage av Daniel Horowitz

Comment retrouver ses cousins d’Amérique du Nord grâce aux collections MyHeritage av Marie Cappart
Här är de 10 högst rankade webbinarierna 2023:

Det svarta Louisiana: historia och släktforskning, 1718- 1820 av Nicka Smith

Vi plockar isär och analyserar forskningsproblem: 10 steg mot en lösning av Elizabeth Shown Mills

Markeringar och räknande: Att förstå och använda slavscheman av Renate Yarborough Sanders

Jaså, du tror att du vet du allt om telefonkataloger? av Paula Stuart-Warren

Okej, jag har hittat ”grannarna” – vad ska jag göra med dem nu?! Av Elizabeth Shown Mills

Samuel Witter eller Samuel Witter: Hur man håller isär soldater med samma namn, 1812 års krig av Elizabeth Shown Mills

Byxor , svart hemhjälp & hushållsräkningar: Problemlösning med ”triviala detaljer” av Elizabeth Shown Mills

Margarets babys far och vad han lärde mig av Elizabeth Shown Mills

Lojalister, frigivna slavar and bedragare i Southern Claims Commission av Sharon Batiste Gillins

Tío Juvenal: Sammanställa arkivmaterial, sammanhang och strategier av Colleen Robledo Greene

MyHeritage-teamet

Det senaste året har varit en period av betydande tillväxt för MyHeritage-teamet, som nu omfattar mer än 500 anställda spridda över hela världen. Vår MyHeritage-familj har vuxit ytterligare med 18 anställdas bröllop och den lyckliga ankomsten av 32 bebisar födda till våra anställda 2023 🙂

Volontärarbete

Som företag är vi engagerade i att ge tillbaka till samhället. Vårt team engagerar sig i en rad volontäraktiviteter, från att paketera mat för behövande och att stödja barn som annars kanske inte skulle ha möjlighet att fira sin födelsedag, till att spendera tid med äldre. Dessa initiativ är frivilliga, men det är inspirerande att se så många av våra teammedlemmar entusiastiskt delta och göra en positiv skillnad i andra människors liv.

skapa hjärtevärmande födelsedagsfester för barn som evakuerats från sina hem

Organisera glada födelsedagsfester för barn som evakuerats från sina hem

Volontär vid Leket, Israels främsta livsmedelsräddningsorganisation.

Volontärarbete på Leket, Israels främsta organisation för tillvaratagandet av spilllivsmedel

MyHeritage-anställda arbetar frivilligt med att paketera mat för de underprivilegierade

MyHeritage-anställda ställer upp frivilligt för att paketera mat till behövande

Team-buildingdagar och firanden

Vi avsätter regelbundet tid för team-building och andra aktiviteter. Dessa avslappnade, trevliga sammankomster är en chans för MyHeritage-anställda att slappna av, ha kul och verkligen lära känna varandra.

MyHeritages Produkt- och designteam på utflykt

MyHeritage produkt- och designteam på utflykt

Säljteamets utflykt: njuter av en solig dag picknick

Säljteamet på utflykt: de njuter av en picknick en solig dag


I september åkte MyHeritage-teamet på en minnesvärd mini-semester på Hotell Kedma i Israel. Det var ett firande med anledning av MyHeritages 20-årsjubileum. Firandet startade på en pittoresk vingård i öknen, där teamet kopplade av med härlig mat, vinprovning och en rad spännande aktiviteter som jeeping, segwayturer och sandsurfing.

Vinprovning på vingården

Vinprovning på vingården

Dansar in i natten på hotel

Dans natten lång på hotellet

Följande dag var en blandning av avkoppling och äventyr, och erbjöd en rad aktiviteter från macrame-pynt och uppfriskande isbad till lugnande yoga- och meditationspass, för att inte tala om massor av aktiviteter vid poolen.

Modiga MyHeritage sandboardåkare

Modiga MyHeritage sandboardåkare

MyHeritage-anställda pressade till sina gränser med isen hinkutmaning

MyHeritage-anställda ställdes på prov med isbadsmaningen

Höjdpunkten var den magiska kvällen i öknen: en middag vid med långa, elegant dukade bord, som skapade en scen som från en saga. Denna speciella kväll bjöd på hjärtliga tal, som började med Aaron Godfrey, chef för marknadsföringsavdelningen, och ledde till ett inspirerande tal av Gilad Japhet, vår grundare och VD. Gilad reflekterade över MyHeritages två decennier långa historia och uttryckte tacksamhet till alla som har bidragit till företagets framgång.

Den magiska festlokalen

Den magiska middagen


Gilad Japhet, grundare och VD, delar inspirerande ord med MyHeritage-teamet

Gilad Japhet, grundare och VD, håller ett inspirerande tal inför MyHeritage-teamet

Kvällens tal övergick till en spektakulär dansfest under bar himmel i öknen. Den varade långt in på natten. Festligheterna inleddes med ett energiskt framträdande av den berömda rapparen, sångaren och låtskrivaren Tuna, följt av en stjärn-DJ som höll stämningen elektrisk. Alla njöt i fulla drag, dansade och firade under stjärnorna. Den unika känslan av MyHeritages 20-årsjubileum skänkte evenemanget ett extra element av glädje och upprymdhet.

Grooving till de elektrifierande takterna av Tunas framträdande

Dans till de elektrifierande takterna av Tunas uppträdande

Lyckliga ögonblick fångade av MyHeritage-teammedlemmar

Denna oförglömliga händelse firade inte bara det förflutna utan gav också energi till MyHeritage-teamet med förnyad beslutsamhet och entusiasm.

Vi ser framåt mot 2024

Under loppet av 2023 har vi tagit betydande steg för att göra släkthistorien mer tillgänglig för våra användare genom att inte bara utveckla nya funktioner och verktyg utan också förbättra de MyHeritage-produkter du redan känner och älskar. Vi har lagt tonvikt på att utnyttja ny teknik, särskilt AI, för att skapa innovativa funktioner för släktforskning.

När vi avslutar ett hektiskt och produktivt 2023 på MyHeritage, förbereder vi oss redan för vad 2024 har att bjuda på. Vårt fokus för 2024 kommer att vara på att ge dig bättre släktforskningsprodukter, lägga till ett stort antal högkvalitativa samlingar historiska dokument och göra det enklare och roligare att utforska din släkthistoria. Vi ser fram emot att dela exklusivt släktforskningsinnehåll från hela världen med dig, i syfte att lägga till mer djup och färg till dina släkthistoriska upptäckter. Vi är engagerade i att hjälpa dig att upptäcka mer om dina rötter på ett sätt som är både meningsfullt och roligt.

Vi ser fram emot ett 2024 fullt av nya upptäckter! Gott nytt år!