PhotoDater™ nu tillgänglig på MyHeritage och Reimagine mobilappar

PhotoDater™ nu tillgänglig på MyHeritage och Reimagine mobilappar

Vi är glada att kunna meddela att PhotoDater™ nu är tillgängligt på MyHeritage-mobilappen och på Reimagine-appen! PhotoDater™ är en revolutionerande GRATIS funktion som använder AI-teknik för att uppskatta när historiska bilder togs, och den är endast tillgänglig på MyHeritage. Vi släppte PhotoDater™ för första gången på MyHeritage-webbplatsen i augusti 2023. Nu kan användare njuta av PhotoDater™ på MyHeritage-appen för iOS och Android och på Reimagine-appen. Det är också tillgängligt när du använder en mobil webbläsare!

PhotoDater™ minskar gissningarna på odaterade historiska foton som kan ha förbryllat dig fram till nu. En datumuppskattning kan låsa upp ytterligare ledtrådar om ett foto, vilket hjälper dig att ta reda på vem som är på fotot och vid vilken händelse det togs. Varje ny ledtråd har potential att öppna upp nya vägar för upptäckter i din forskning. Om du inte är bekant med PhotoDater™ ännu, titta på den här videon för att se vad den kan göra.

PhotoDater™ är ett välkommet tillägg till vår serie av fotofunktioner och mottogs varmt av våra användare, som har njutit av att utforska de nya ledtrådar det ger för sin släktforskning. Med Thanksgiving och julhelgerna runt hörnet, ger familjesammankomster det perfekta tillfället att minnas, skanna gamla familjefoton och låsa upp mysteriet om när de togs, allt från din mobila enhet.

Tillgång till PhotoDater™ på MyHeritage-appen

För att använda PhotoDater™, öppna MyHeritage-appen på din enhet och klicka på ”Foton” på startskärmen.

MyHeritage app home screen

MyHeritage-appens skärm

Klicka på valfritt foto i galleriet för att välja det. Om fotot saknar ett datum kommer PhotoDater™ automatiskt att arbeta i bakgrunden för att analysera fotot och ge en datumuppskattning. Om sannolikheten är tillräckligt hög kommer uppskattningen att dyka upp inom några sekunder under fotot, där metadatan visas.

Date estimate mobile

Datumuppskattningar visas automatiskt för odaterade foton (klicka för att zooma)

Ibland kan PhotoDater™ inte ge en uppskattning för ett givet foto på grund av bildens lägre kvalitet eller andra faktorer. Första gången en uppskattning beräknas kan det ta några sekunder innan den visas, men från det ögonblicket kommer den att visas direkt.

Klicka på datumuppskattningen för att öppna ett popup-fönster med mer information. Popup-fönstret visar ett histogram som indikerar det decennium under vilket fotot mest sannolikt togs, konfidensnivån för uppskattningen och det genomsnittliga felintervallet. I exemplet nedan indikerar histogrammet en 95 % konfidensnivå för att bilden togs 1973, med ett genomsnittligt felintervall på 4 år. Detta betyder att bilden troligen togs mellan 1969-1977. Enligt histogrammet finns det också en liten chans att det togs på 1960-talet. I det här fallet var uppskattningen från 1973 extremt nära, eftersom bilden faktiskt togs 1972.

Histogram of decades

Histogram över decennier och konfidensnivån för datumuppskattningen (klicka för att zooma)

Datumuppskattningar sparas inte automatiskt i fotots metadata; eftersom de är uppskattningar måste de bekräftas manuellt. Kom ihåg att datumuppskattningar är just det: uppskattningar. Även om PhotoDater™ har en mycket hög noggrannhetsgrad, kan den vara flera år fel. Därför, när du sparar en datumuppskattning i fotots metadata, visas den som ett beräknat datum i GEDCOM-format, snarare än ett exakt datum.

För att spara en datumuppskattning, tryck på ”Spara”-knappen, markerad nedan i rött, eller avvisa den.

Save or reject an estimate

Spara eller avvisa en uppskattning

PhotoDater™ på Reimagine-appen

Reimagine är MyHeritages nya app som är dedikerad till foton, och den innehåller en kraftfull fotoskanner. PhotoDater™ är nu tillgängligt på Reimagine-appen för iOS och Android. För att komma åt PhotoDater™, öppna appen och klikca på ”Galleri” längst ned till höger på skärmen.

Accessing the gallery from the Reimagine app home screen

Tillgång till galleriet från Reimagine-appens startskärm

Klicka på valfritt foto i galleriet. När du är på fotoskärmen följer du samma steg som beskrivs ovan för att använda PhotoDater™ på Reimagine.

Filtrera odaterade foton på Reimagine

För närvarande kan foton på Reimagine endast ses i ett galleri. Om du redan har lagt till datum på några av dina foton och bara vill hitta de odaterade, besök din MyHeritage-familjewebbplats och använd Listvy för foton.

Integritet

När PhotoDater™ bearbetar ett foto för att ge en datumuppskattning görs detta på MyHeritages servrar och bilden delas inte med någon tredje part.

PhotoDater™ kan vara extremt användbar, och även om många användare är entusiastiska över de nya riktningarna den ger för sin forskning, kanske andra föredrar att undvika uppskattningar helt och hållet. Om du föredrar att inte få datumuppskattningar för dina foton, måste du besöka din MyHeritage-familjewebbplats från din dator för att inaktivera den. Från din familjewebbplats, gå till Webbplatsinställningar > Min integritet > Innehåll och avmarkera rutan för PhotoDater™.

Prova PhotoDater™ idag!

På MyHeritage utvecklar vi ständigt användbara nya funktioner för att göra din släktforskning enklare och mer intuitiv. Vi arbetar hårt för att stödja alla våra funktioner på alla plattformar, och vi fortsätter att utforska nya sätt för artificiell intelligens (AI) för att effektivisera släktforskningen, samtidigt som vi ger den bästa möjliga användarupplevelsen. Vår nästa stora AI-drivna innovation kommer snart, så håll utkik här för uppdateringar!