Till minne av: Ron Shemer och Ilay Nachman

Till minne av: Ron Shemer och Ilay Nachman

Våra hjärtan är krossade. Vi är överväldigade av sorg över de tragiska dödsfallen av Ron Shemer och Ilay Nachman, två medlemmar av MyHeritage-familjen av anställda. Ron och Ilay mördades tidigt på morgonen den 7 oktober 2023 när de var för sig deltog i musikfestivalen Nova, vid början av Hamas-attacken mot Israel. Ron var 23 år gammal och Ilay var nästan 24.

Ron (left) and Ilay (right), at a staff training day to prepare to work at a Jewish summer camp in the U.S.

Ron (vänster) och Ilay (höger), på en personalutbildningsdag för att förbereda sig att arbeta på ett judiskt sommarläger i USA

Ron och Ilay var uppskattade anställda på MyHeritages COVID-19-labb i Israel. Dessa två unga män var med i MyHeritages största humanitära insats hittills och låg i framkant för att besegra covid-19-pandemin. Ron och Ilay var älskade och respekterade av alla som kände dem, och för att hedra deras minne erbjuder vi, MyHeritage-gemenskapen en inblick i livet på två exceptionella män som för alltid kommer att förbli unga.

För att förstå sammanhanget med deras dödsfall, är här två artiklar från CNN som beskriver attacken på Nova musikfestival, där minst 260 civila mördades: Nova musikfestival: Hur en fest förvandlades till en brutal massaker och Dashcam visar beväpnad Hamas-man skjuta fritt under musikfestivalen. Utlösande varning: länkarna innehåller grafiskt material.

Vi minns Ron Shemer

Ron var en av de första anställda på MyHeritage Lab, och mycket mer: under de två åren han arbetade där var han dess hjärta och själ. Om man frågar alla som kände honom vad de älskade mest med Ron, kommer de att berätta att det var hans positiva energi. Han hade en magnetisk personlighet och utstrålade optimism. Bland de många minnen som vårt team har delat, minns många att han aldrig var upprörd eller arg, inte en enda gång. Ron hade en livslust och spred gärna glädje till andra.

Ron (vänster) vid ett födelsedagsfirande på MyHeritage Lab

Ron (vänster) vid ett födelsedagsfirande på MyHeritage Lab

 

Ron var kärleksfullt känd som ”Jachnun” av sina kollegor, tack vare hans kärlek till den traditionella jemenitiska maträtten med samma namn. Han besökte sin mormor på helgerna, åt hennes berömda jachnun och tog med extra till sitt nästa pass för sina vänner på labbet.

Jachnun bar

Ron (vänster) och Or Sasson (höger), låtsas öppna en jachnun-bar på MyHeritage Lab. Ron och Or var bästa vänner sedan barndomen och började på labbet tillsammans

Rons lättsamma natur var en ljusstråle under pandemins mörkaste dagar, vilket stärkte teamets moral, skift efter skift, när de arbetade sig igenom tiotusentals testprover. Ron var en sann ledare: snäll, empatisk och alltid villig att gå den där extra milen. Han tog sig tid för alla, lyssnade noga och firade deras prestationer. Som Rons mamma Sigal säger, ”Hans vänner var hela hans värld.”

MyHeritage Lab employees on a team day out (click to zoom)

MyHeritage Lab-anställda på en utedag med teamet. Ron är tredje från höger (klicka för att zooma)

Ron and his fellow team members

Ron och hans teammedlemmar

Ron gick till musikfestivalen med vänner hemifrån och vänner han hade träffat när han reste världen runt efter armén.

Han bodde i Lod, i centrala Israel, och planerade att studera bioteknik på universitetet. Ron efterlämnar sina föräldrar, Sigal och Oren, hans yngre bror, Bari, och hans flickvän, Yuval.

Ron (till höger) med sina föräldrar och bror

Ron (till höger) med sina föräldrar och bror

Vi minns Ilay Nachman

Ilay är ihågkommen som godhjärtad, charmig och empatisk. Du kunde prata med honom om vad som helst och han lyssnade uppmärksamt, tog in varje ord. Ilays perspektiv på livet verkade långt bortom hans unga ålder; han visste hur man släpper de små sakerna och fokuserar på det som är viktigt. Vårt team minns hans varma leende och hans sinne för humor. Han jobbade bara på labbet i några månader, men stod det klart från dag ett att han var någon man alltid kunde lita på.

Ilay älskade att surfa och såg fram emot att börja på universitetet, där han planerade att studera företagsekonomi och entreprenörskap. Han skulle ha firat sin 24-årsdag om bara några veckor. Istället begravdes han den 12 oktober.

Ilay (höger), surfar med en vän

Ilay (höger), surfar med en vän

Ilay Nachman var den äldsta sonen, barnbarnet och barnbarnsbarnet, och en älskad äldre bror till Ravid. Besökare som kommit för att visa respekt beskriver hans breda leende och en närvaro som var omöjlig att missa. Hans mamma, Yifat, delar: ”Ilay hade förmågan att få kontakt med människor direkt och blev älskad av sina vänner. Han älskade att arbeta på MyHeritage. Stämningen var på topp och arbetet var meningsfullt. Att påverka var väldigt viktigt för honom. Han var hårt arbetande som var villig att ge allt, inte bara för de professionella vinsterna, utan för det bidrag han kunde göra till samhället. Han lämnade labbet så att han kunde resa jorden runt innan han började skolan.”

För Goni Erhard, hans kusin, var Ilay som en storebror. Deras familj är totalt förkrossad över hans död: ”Jag såg min farfar gråta för första gången. Hans första barnbarn, hans stolthet och glädje, mördades.” Istället för att se fram emot vad framtiden har att erbjuda, måste Arbel, Ilays flickvän sedan 6,5 år och hans high school-käresta, nu möta framtiden utan honom.

Ilay (höger) och hans kusin Goni (vänster)

Ilay (höger) och hans kusin Goni (vänster)

Ilay och hans flickvän, Arbel

Ilay och hans flickvän, Arbel

Ilay gick till Nova-festivalen med en grupp vänner. När attacken började tog han skydd med flera andra. Ilay förstod att de hamnat i ett hörn och försökte stoppa terroristerna med sina bara händer. Det kommer inte som någon överraskning för de som kände honom, att Ilays sista akt var ett hjältemod. Därmed räddade han livet på 3 kvinnor.

Ron och Ilay var två unga män fulla av förhoppningar och drömmar vars liv brutalt förkortades. Vårt team bearbetar fortfarande chocken av deras dödsfall. De var anmärkningsvärda människor, jordens salt, som gjorde en positiv inverkan på alla de träffade. Det var ett privilegium att lära känna dem.

Ron och Ilay var två av de många vackra själar vars ljus släcktes den 7 oktober. Deras nära och kära har betalat ett fruktansvärt pris. Vi har alla betalat ett fruktansvärt pris. Våra hjärtan går ut till alla offer och deras familjer.

Må Ron, Ilay och alla offrens minnen vara en välsignelse.

Uppdatering från MyHeritage-teamet

Våra anställda i Israel har översvämmats med meddelanden om kärlek, böner och oro från MyHeritage-vänner och användare runt om i världen som har checkat in för att säkerställa att vi och våra familjer i Israel är säkra.

Våra anställda och deras familjer är för närvarande säkra, och vi gör vårt yttersta för att ge alla det känslomässiga, fysiska och materiella stöd som behövs under dessa hemska tider. Vi är förkrossade och traumatiserade, men även mitt i vår sorg och behovet av att ta hand om våra egna familjer, har våra kollegor hittat otaliga sätt att arbeta som volontärer och göra något gott för landet. Detta är den sanna andan i MyHeritage.

Vi är djupt tacksamma för erqa böner, lyckönskningar och sympati.