8 internationella fotbollslegender upptäcker sina rötter

I väntan på sommarens turnering, träffade MyHeritage åtta internationella fotbolls-legender (AKA fotboll!) för att hjälpa dem att upptäcka sina rötter. Vi avslöjade deras DNA-etnicitetsresultat och hjälpte dem att lära sig mer om sin familjehistoria, för att se om det finns mer som förenar oss än som delar oss, utöver nationella rivaliteter.

Gilberto Silva (Brasilien), John Barnes (England), Lothar Matthäus (Tyskland), Clarence Seedorf (Holland), Hernán Crespo (Argentina), Robert Pirès (Frankrike), Gianluca Zambrotta (Italien) och Luis García (Spanien), några av representanterna för de största nationella fotbollslag i världen, träffades i London för att reflektera över sina arv, sina karriärer och vad det betydde för dem att spela för sina landslag.

Saker blev mer personliga när spelarna fick sina MyHeritage DNA-resultat. VI berättade för spelarna om deras etnicitetsresultat, detaljer om deras DNA-matchningar och vi avslöjade även deras släkthistoria med historiska dokument och bilder av deras förfäder.

Här får du en smygtitt på deras diskussion, presenterat av den kända idrottspresentanten Kelly Cates.

Du kan lära dig mer om spelarna, deras överraskande etnicitetsresultat och deras otroliga familjehistoriska upptäckter på den speciella DNA-webbplatsen för fotboll som vi lanserat idag för att visa upp projektet. Här kan du se den fullständiga dokumentären, du får en titt bakom scenen och en enskild video med var och en av spelarna.