Nya historiska dokument som lagts till i januari 2018

Nya historiska dokument som lagts till i januari 2018

På MyHeritage erbjuder vi en skattekista som består av historiska dokument från hela världen på SuperSearch ™. För närvarande rymmer den cirka 8,5 miljarder dokument. Dessa inkluderar tidningar, folkräkningskort, födelse-, äktenskaps- och dödsdokument, invandringsdokument och mer. Vi lägger kontinuerligt till nya samlingar så att våra användare kan hitta dokument som klarar upp frågor om var och ens anfäder.

”Exklusivt för MyHeritage” betyder att du inte hittar samlingen i någon annan konkurrerande genealogiservice, men vissa finns på andra specifika webbplatser.

Här är en mer detaljerad beskrivning av de nya samlingar som lagts till. Klicka på titeln på varje samling nedan för att söka den.

Årsböcker från USA, 1890-1979

Vi har nyligen lagt till en av de största samlingarna av digitaliserade amerikanska årsböcker, med över 36 miljoner sidor i mer än 253.000 årsböcker, och det är delvis exklusivt för MyHeritage. Dessa register är värdefulla för alla som vill lära sig mer om sina släktingars tonårsperiod i gymnasiet. Samlingen ger en extraordinär genealogisk täckning av gymnasieelever och lärare under en period av 90 år. Årsböcker är utmärkta källor för släktforskning – du kan hitta personliga porträtt och gruppfotografier med din släkting, samt en lista över sport, klubbar och andra aktiviteter utöver studierna, som de kanske var inblandade i. Om du har tur kan du även hitta en biografi skriven av eller om dem.

Du kan också utforska kändisbilder i denna samling. Har du någonsin undrat hur Meryl Streep eller Neil Armstrong såg ut i gymnasiet? Ta en titt:

Bernards High School, 1966, årsböcker från USA, 1890-1979 på MyHeritage

Bernards High School, 1966, årsböcker från USA, 1890-1979 på MyHeritage

Blume High School, 1947, årsböcker från USA, 1890-1979 på MyHeritage

Blume High School, 1947, årsböcker från USA, 1890-1979 på MyHeritage

Årböckerna kan också hjälpa dig att få reda på i vilken stad eller ort dina släktingar bodde. Att veta var en person gick i skolan är en viktig ledtråd för att hitta andra dokument om dem och deras familjer. Denna samling innehåller främst högskoleårsböcker, samt från mellanskolor, gymnasieskolor och några grundskolor.

Håll dig uppdaterad – vi arbetar på en del fantastiska nya tekniker som kommer att möjliggöra ännu mer värde från årsböckerna. Vi kommer att släppa ut dessa separat under de närmaste månaderna.

Indiana-tidningar, 1847-2009

Tidningar är en viktig resurs för släktforskning. De innehåller dödsrunor, födelse- och äktenskapsbevis, dödsförklaringar och andra livsdokument. De ger också samhällsartiklar och lokala berättelser fyllda med rik information om lokala händelser och människor som bodde i samhället.

MyHeritage har inrättat ett laboratorium för OCR (optisk teckenigenkänning) i Utah för att bearbeta historiska tidningar och böcker med hög kapacitet. De nya tidningssamlingar som listas här är bland de första utmatningarna från vårt OCR-labb.

Denna exklusiva samling innehåller 1 014 820 sidor i 44 tidningar från Indiana, över åren från 1847 till 2009.

Nedan, en artikel publicerad i The News-Sentinel – den 6 januari 1939, om deklarationen av Amelia Earharts död, åratal efter att ha sökt det saknade planet.

Tidning från Indiana, 1847-2009 på MyHeritage

Tidning från Indiana, 1847-2009 på MyHeritage

Sök i samlingen nu

Pennsylvania-tidningar, 1795-2009

Denna exklusiva samling innehåller 7,514 388 sidor i 70 tidningar, över åren från 1795 till 2009.

Nedan finns Gettysburg Times framsida, med ett telegram skickat av John F. Kennedy till redaktören Paul L. Roy, som hedrar 100-årsdagen av Abraham Lincolns Gettysburg-adress.

 

Tidning från Pennsylvania, 1795-2009 på MyHeritage

Tidning från Pennsylvania, 1795-2009 på MyHeritage

Telegrammets text:

Idag, då vi hedrar Lincolns odödliga utlåtande till de döda på Cemetery Ridge, låt oss också komma ihåg de tusentals amerikanska patrioterna, under havet och i avlägsna länder som tysta bevakar vårt arv…

Sök i denna samling nu

Ohio-tidningar, 1793-2009

Denna exklusiva samling innehåller 4 604 759 sidor i 88 tidningar, över åren från 1793 till 2009.

Nedan finns en artikel från 1984 i The Vindicator med ett foto av ett pars 10 barn som besöker sina nytillkomna tvillingsyskon på ett lokalt sjukhus strax efter deras födsel.

 

Tidning från Ohio, 1793-2009 på MyHeritage

Tidning från Ohio, 1793-2009 på MyHeritage

Sök i denna samling nu.

Svenska husförhörslängder 1920-1930, 1860-1880

Vi har nyligen uppdaterat Sveriges husförhörslängder genom att lägga till mer än 38 miljoner dokument från ytterligare år som vi inte hade tidigare! De nya dokumenten omfattar 1860-1880 och 1920-1930 och dessa tillägg är exklusiva för MyHeritage. Vi har producerat namnregister till nästan 8 miljoner bilder. Med över 86 miljoner journaler är husförhörslängderna på MyHeritage den främsta källan för att undersöka människors och familjernas liv i hela Sverige, från slutet av 1600-talet till moderna tider.

Se exempel på dokument på den berömda uppfinnaren och grundaren av Ericssons företag, Lars Magnus Ericsson.

 

Husförhörslängder i Sverige, 1860-1930 på MyHeritage

Husförhörslängder i Sverige, 1860-1930 på MyHeritage

I registret framgår att Ericsson bodde i Stockholms län i Botkkyrka från 1903 till 1909. Han gifte sig med Hilda Karolina Simonsson den 6 april 1878 och de fick två barn: Gustaf och Lars Magnus. Dokumentet innehåller även information om när och var han föddes.

Böckerna skapades och behölls av den svenska lutherska kyrkan, som hade till uppgift att behålla svenska folkets officiella handlingar fram till 1991. Varje bok eller serie av böcker representerar 3 till 10 år i en församling. Varje år fram till 1894 skulle prästen besöka varje hem och testa allas kännedom om katekismen och samla information om födelsedatum, giftermål, dödsfall, flytt osv.

Om dina släktingar bodde i Sverige kan denna exklusiva samling ge viktiga detaljer om din familj som du kanske inte vet.

 

Tyska minoritetsräkningen, 1939

En exklusiv samling som innehåller namnen på alla personer som är skrivna i den tyska folkräkningen från 1939, som bodde i ett hushåll där minst en person i hushållet hade en judisk morförälder. Många av dessa människor dödades i förintelsen och denna folkräkning är det sista skriftliga spåret av dem. Dessa cirka 410 000 individer är från tilläggsräkningskorten som registrerar varje persons judiska bakgrund.

Se dokumentet nedan på Else Ury, en berömd tysk författare och barnbokförfattare, som tragiskt mördades i Auschwitz dödsläger under förintelsen.

Tyska minoritetsräkningen, 1939 på MyHeritage

Tyska minoritetsräkningen, 1939 på MyHeritage

Dokumentet visar att hon bodde i Berlin vid tidpunkten för hennes utvisning och hon dödades den 13 januari 1943 då hon var 65 år.

Uppgifter som anges kan innehålla: namn, födelsedatum, födelseplats, bosättning, dödsdatum, dödsort, fängelseställe, utvisning eller utvandring, och om de var ett offer för förintelsen. Några av uppgifterna kommer från de ursprungliga folkräkningskorten, och några undersöktes och kommenterades mycket senare. Denna samling tillhandahålls under licens från Tracing the Past.

Om du hade judiska släktingar som bodde i Tyskland 1939, kan denna samling ge dig information om deras liv i början av andra världskriget och det kan vara det sista dokumenterade spåret efter dem.

Palestinas obligatoriska naturaliseringsansökningar 1937-1947

Denna samling av obligatoriska palestinska naturaliseringsapplikationer är en unik sammanställning av över 206 000 handlingar som dokumenterar insatser av individer, mestadels judar och ibland hela familjer, för att skapa medborgarskap i Palestina, som under den brittiska administrationen vid den tiden var obligatoriskt. Den exklusiva samlingen innehåller bilder, historier, pass och andra olika former av dokument som ger information om varje sökande. Naturaliseringsansökningarna hanterades av British Immigration Department. Vi hyrde en grupp med mer än 50 personer i Israel för att transkribera denna speciella samling och vi har gjort en exceptionell ansträngning för att transkribera både engelska och hebreiska namn i varje dokument.

Israels nionde president, Shimon Peres (ursprungligen Szymel Perski), är bland de sökande som ingår i denna samling. Hans foto från 1943 framträder i dokumentet, liksom hans ålder, födelsedatum, nationalitet, naturaliseringsdatum och anhängare:

Palestinas obligatoriska naturaliseringsansökningar, 1937-1947 på MyHeritage

Palestinas obligatoriska naturaliseringsansökningar, 1937-1947 på MyHeritage

De drygt 60000 ansökningarna om naturalisering, som är inrymda i Israels statsarkiv (ISA), omfattar invandrar- och turistregistreringar, visum, fotografier, pass och medborgarskap. De är organiserade av familjerådet.

Denna samling kan ge insiktsfull information för alla som hade släktingar i Obligatoriskta Palestina från 1937 till 1947.

Sammanfattning

Alla dessa nyligen digitaliserade och uppdaterade samlingar som spänner över 88 miljoner dokument är nu tillgängliga på MyHeritage SuperSearch. Det mesta av detta innehåll är exklusivt för MyHeritage och kan inte hittas på någon annan större släktforskningstjänst. Att söka är gratis. En data- eller en komplett prenumeration krävs för att kunna se dokumenten. Håll utkik efter Record Matches! Vår Record Matching-teknik hittar automatiskt relevanta historiska dokument för personer i ditt träd.

Vi hoppas att du tycker om att söka igenom dessa samlingar och att du kommer att få ny insikt i din familjhistoria.

All of these newly digitized and updated collections spanning 88 million records are now available on MyHeritage SuperSearch. Most of this content is exclusive to MyHeritage and cannot be found on any other major genealogy service. Searching is free. A Data or Complete subscription is required to view the records. Keep an eye out for Record Matches! Our Record Matching technology will automatically find relevant historical records for people in your tree.

We hope you enjoy searching through these collections and gain new insights into your family history.