11 Tips för att Ta Bättre Bilder med din Smarttelefon

Att ta bilder på familjefester var förr en stor produktion. Idag är det dock så lätt att använda sin smarttelefon för att fånga dessa underbara familjesammankomster.

Morbror Olaf var den utsedda fotografen i min familj när vi växte upp. Han älskade att ta bilder, och han hade den nyaste kameran. När vi hade familjefest hade Olaf alltid med sig en full laddad kamera. Han tog naturliga bilder och vi såg alltid till att få med en stor familjebild med så många vi kunde. Vi visste att om vi ville vara med på bilden, var vi tvungna att vara där kameran var belägen.

Även om det fortfarande finns brister med moderna smarttelefoner, har idag nästan alla en telefon för att kunna fånga alla speciella ögonblick. Det har aldrig varit enklare för varje familjemedlem att bevara familjens erfarenheter och spara dem för framtida generationer.

Enkelt som det har blivit att fånga bilder, eller rättare sagt, att trycka på fotoikonen på din telefon, så är inte varje fångad bild samma kvalité.

Vi har samlat några bra tips för att ta bättre bilder med din smarttelefon:

1. Ha alltid telefonen ute och redo att ta bilder. Håll den laddad och ha alltid med dig en extra laddare.
2. Försök att hålla dig så stilla som möjligt när du tar bilden. Försök att ha ett bra grepp om din smarttelefon när du tar bilder. Våra händer darra ofta när vi trycker på ikonen; fokusera och var stilla. Du kanske upptäcker att om du håller armbågarna nära sidan och tar ett djupt andetag precis innan du klickar så minskar darrningarna.
3. Håll din kamera rak. Hitta inställningarna på din telefon för att slå på stödlinjer och se horisonten, höga föremål, människor, etc. ska ta vertikalt.
4. Rengör linsen varje gång du drar ut telefonen för att ta ett foto. Inga undantag!
5. Avstå från att använda zoomfunktionen. Gå istället närmare motivet eller använd beskärningsfunktionen efter du tagit bilden. Kvaliteten minskar snabbt när du börjar zooma in.
6. Spendera tid på att välja ett bättre bildprogram och öva på att ändvända det så att du är redo när tillfället kommer.
7. Ställ in kameran till den högsta möjliga bildupplösnings alternativet. Ju högre upplösning, desto bättre kvalitet.
8. Försök att ta bilder i dagsljus. Använd bara blixten när det är absolut nödvändigt.
9. Ta bara bilder med telefonens bakre kamera. Även fast den främre kameran är bra för selfies så tycker jag att den bakre har mycket högre upplösning än den främre.
10. Vill du fånga någon i rörelse? Ställ in kameran så telefonen kan fånga från 10-20 bilder per sekund. Detta ger en bättre chans att få tydliga bilder.
11. Släpp loss! Ta så många bilder som möjligt och tänk inte innan du klickar. Vi lever i en tidsålder där bilderna lagras digitalt och du kan alltid ta bort bilder för att spara lagringsutrymme. Riskera inte att förlora ett speciellt ögonblick!

Bevara dina familjeminnen för alltid genom att spara dina bilder med mobilappen MyHeritage. Ta bilder direkt inifrån släktträdsprofiler och de kommer automatiskt att förknippas med de relevanta personerna i släktträdet. Du kan också skapa ett nytt fotoalbum i bild delen av mobilappen. Välj att antingen ta nya bilder att lägga till i albumet, eller att överföra befintliga bilder från telefonen.
Vilka är dina bästa tips för att ta bra bilder med din mobiltelefon? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

  • Carin

    april 20, 2016

    Tips nummer 12: Se till att du håller telefonen vågrätt, och inte lodrätt som på bilden. Visst kan man ta foton lodrätt också, men de bör höra till undantagen. Bilden blir mycket bättre balanserad om du håller telefonen vågrätt.