Importera ditt släktträd gratis till MyHeritage och upptäck dina rötter från hela världen

Importera ditt släktträd gratis till MyHeritage och upptäck dina rötter från hela världen

Visste du att om du börjat bygga ditt släktträd med en annan tjänst, kan du importera det till MyHeritage som en GEDCOM-fil och dra nytta av alla fördelar vi erbjuder? Det finns ingen anledning att börja om från början. Att importera ditt träd är snabbt, enkelt och gratis!

Importera ditt släktträd till MyHeritage gratis

Om du har hamnat i en återvändsgränd med andra tjänster, särskilt om du har kämpat för att komma förbi första generationen i ett nytt land och vill forska om dina rötter i andra länder, erbjuder MyHeritage några unika funktioner som kan hjälpa dig att ta din släktforskning till nästa nivå.

Så här importerar du ditt släktträd till MyHeritage

Att importera ditt släktträd till MyHeritage är väldigt enkelt. Allt du behöver göra är att ladda ner eller spara ditt släktträd som en GEDCOM-fil från din nuvarande tjänst och sedan ladda upp filen till MyHeritage. Så här fungerar det:

Steg 1: Exportera ditt träd som en GEDCOM-fil

GEDCOM är den internationella standardiserade filtypen för att spara släktträdsinformation. All programvara för att bygga släktträd, oavsett om den är online eller installerad på din dator, bör kunna exportera ditt träd i detta filformat. Exakt hur man gör det varierar från tjänst till tjänst. På Ancestry, till exempel, hittar du det här alternativet under ”Trädinställningar”. Du klickar på ”Exportera träd” och  sedan på ”Ladda ner din GEDCOM-fil” när filen är klar. Du kan hitta steg-för-steg-instruktioner om hur du exporterar ditt träd från Ancestry här och från Family Tree Maker® här.

Trädet kommer att sparas på din dator som en fil med filtillägget ”.ged”.

Steg 2: Importera ditt träd

När du har sparat GEDCOM-filen på din dator:

  • Om du inte har ett konto på MyHeritage ännu: Besök myheritage.se/import-family-tree och klicka på knappen ”Importera ditt släktträd”. Fyll i några uppgifter för att registrera dig på MyHeritage gratis och klicka på ”Kom igång.”
  • Om du redan har ett konto på MyHeritage: Logga in, håll muspekaren över fliken ”Släktträd” i navigeringsfältet och välj ”Importera GEDCOM” från menyn.

Importera ditt släktträd till MyHeritage Importera ett släktträd som en GEDCOM-fil till MyHeritage

Klicka på ”Ladda upp” och välj .ged-filen från din dator, eller dra och släpp den på sidan.

Filen kan ta en stund att ladda upp, speciellt om ditt träd är stort. Du får ett e-postmeddelande när det är klart.

Skärmen som visar att trädet har importerats

Skärmen som indikerar att trädet har importerats

Klicka på ”Visa träd” för att komma igång med att granska dina matchningar!

Användares erfarenheter

Tina Pedersen från Oregon, USA, importerade sitt släktträd till MyHeritage och fick genast nästan 260 träffar. ”Inom de första 5 minuterna bekräftade jag 15,” berättade hon för oss. ”Jag hittade också en tidningsartikel om min farfarsfar som jag inte visste fanns, som nämnde hans yrke och hans föreningsengagemang. Jag hade också letat efter bilder på några anor i flera år, och när jag laddade upp min GEDCOM till MyHeritage hittade jag dussintals bilder. Jag var väldigt glad.”

Mykel Crerie från Kalifornien säger: ”Jag har använt många olika släktforskningssajter genom åren. MyHeritage är så unikt eftersom medlemmar inte bara är från USA, det finns medlemmar från hela världen. Det var så enkelt att importera mitt släktträd, och det gjorde det möjligt för mig att verkligen få kontakt med andra användare, eftersom de inte bara kontaktade mig om information från mitt träd, utan jag kunde få information från andra medlemmars träd, vilket har varit häpnadsväckande. Saker som jag aldrig hade kunnat föreställa mig att ta reda på, vet jag nu tack vare MyHeritage.”

”Det var inte svårt att importera min GEDCOM till MyHeritage”, säger Anthony Hjelmstad från Colorado. ”Jag gillar att MyHeritage är mer fokuserat på Europa och har mycket europeisk information som vissa av de andra amerikanska sajterna inte har. MyHeritage har också många bra verktyg.”

Suzy Davis från Illinois berättade att hon gjorde otroliga upptäckter om sina släkt efter att ha importerat sitt träd till MyHeritage: ”Det var lätt för mig att importera mitt släktträd, och eftersom MyHeritage sträcker sig över många fler länder än några av de andra tjänsterna, kunde jag hitta släktingar som jag inte visste att jag hade från hela Europa”, säger Suzy . ”Jag kunde inte hitta någon av dessa personer genom andra tjänster.”

MyHeritage-fördelen

Att importera ditt släktträd till MyHeritage öppnar en helt ny värld av möjligheter. Här är några av fördelarna:

20 miljarder historiska poster från hela världen

Vårt stora arkiv av historiska dokument innehåller viktiga poster från Europa, USA och andra regioner – och många av dem är exklusiva. Några höjdpunkter inkluderar:

  • Folkbokföringsuppgifter från 48 länder
  • Exklusiva samlingar från Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike, Grekland, Italien, Irland och många fler länder
  • 26.000 amerikanska telefonkataloger med 545 miljoner poster
  • 2 miljarder namn hittade i miljontals amerikanska och kanadensiska tidningar
  • Folkräkningar från USA, 1790–1950
  • Folkräkningar från Storbritannien och Irland, 1841–1911

Med ditt släktträd på MyHeritage kommer du att kunna extrahera information från poster rakt in i trädet – och få automatiska matchningar till historiska poster. Det tar oss till nästa fördel:

Automatiska matchningar som levererar nya upptäckter direkt till dig

Vår teknologi för Record Matches och Smart Matches™ matchar ditt släktträd med historiska poster och andra släktträd, och ger dig ny information direkt. Du kommer att kunna granska dina matchningar, bekräfta dem och bestämma vilken information som ska extraheras till ditt träd. Matchningar kan spara timmar av forskning och ibland hjälpa dig att hitta information som du inte skulle ha hittat annars.

Den globalt mest mångsidiga databasen med släktträd och DNA-kit

MyHeritage har en mer internationell användarbas än andra tjänster, och det betyder att det är betydligt mer sannolikt att du får matchningar till släktträd och släktingar som bor utomlands. MyHeritage är tillgängligt på 42 språk, och vår Global Translation Technology™ gör det möjligt att använda ditt eget språk för att söka, hitta och förstå historiska poster på andra språk. Du kan också få Record Matches med poster på andra språk som kommer att översättas eller translittereras till ditt språk. Denna unika funktion, exklusiv för MyHeritage, är avgörande för att övervinna språkbarriärer när man forskar om förfäder som bodde i andra länder.

Konsekvenskontrollen håller ditt träd korrekt

MyHeritages Konsekvenskontroll skannar ditt träd efter 36 typer av potentiella fel och rekommenderar korrigeringar. En del av dem kan du använda med ett enkelt klick. Att hålla ditt träd korrekt, konsekvent och felfritt är nyckeln till att säkerställa kvaliteten på din forskning. Att eliminera motsägelser som du inte hade lagt märke till tidigare kan dessutom bana väg för nya upptäckter. Konsekvenskontrollen är mer omfattande än liknande verktyg som erbjuds av andra tjänster.

Kraftfull AI-teknik för att förbättra historiska foton

Sedan 2020 har MyHeritage haft världens bästa teknologier för att förbättra, reparera, färglägga och animera gamla släktfoton. MyHeritage erbjuder även PhotoDater™, som uppskattar när ett givet foto togs; fototaggaren, en funktion som låter dig tagga flera foton av en viss individ samtidigt; och multifotoskannern på Reimagine-appen (som snart också finns tillgänglig i MyHeritage-appen) som gör att du kan skanna hela fotoalbum på några minuter.

Betrodd av miljontals användare över hela världen

Säkerhet och integritet är högsta prioritet på MyHeritage. Vi är det enda DNA-företaget för hemmabruk som hittills har förbundit sig, som en del av vår integritetspolicy, att aldrig sälja eller licensiera data till tredje part. Du kan vara säker på att informationen i ditt släktträd är säker hos oss.

Vilka upptäckter kommer du att göra på MyHeritage? Importera ditt släktträd nu och ta reda på det!