Våra berättelser: Att upptäcka länge försvunna syskon

Våra berättelser: Att upptäcka länge försvunna syskon

Bara några dagar efter att ha skapat ett släktträd på MyHeritage, Nancy Guay fick ett meddelande: ”Mitt namn är Judy och jag tror att jag är din syster.”

Detta var orden som Nancy Guay – i Montreal, Kanada – och hennes bror Jamie hade väntat att höra i över 50 år.

Nancy: För ett ögonblick kände jag marken försvinner från under mina fötter. Jag hade upptäckt min förlorade syster efter att tro att jag aldrig skulle hitta henne.

20150811_211405.jpg

Syskonen separerades när deras mamma, Doris, lämnade sin make Roland, som hade en historia med mycket  drickande. Nancy var bara åtta månader gammal när hennes mamma lämnade dem. Hon har inga minnen av skilsmässan, men hon har alltid vetat att hennes mamma tog hand om den äldre systern Judy. Nancy och hennes bror Jamie, då tre år, blev kvar med sin far, som tog hand om dem.

Nancy: Jag har aldrig träffat min biologiska mor. Jag var alltid arg att hon inte ville ha mig – det är så jag såg det – eftersom hon flyttade iväg med bara min äldre syster. Judy, som då var fem, minns den dag de separerades: Jag lekte på gården och plötsligt hörde jag ett skrik. Jag gick in och jag såg att pappa höll is på mammas brutna arm. Mamma beslutat att lämna hemmet och tog mig till sina föräldrar. Det var sista gången jag såg Nancy och Jamie.

Judy Watson levde med sin mamma i sina morföräldrars hus. Under de första åren, höll hon kontakt via telefon med sin bror Jamie. Men sedan stoppade hennes mor kommunikationen.

Judy: Pappa ville ta hand om mig också, men mamma vägrade … Jag minns även att han en gång dyker upp i dörröppningen till huset, men mormor vägrade att låta honom komma in och ta med mig.

År 2002 bad Nancys far henne att försöka hitta Judy. Hon gick med i  MyHeritage, lägger in några detaljer hon visste om sin biologiska mor och hennes äldre syster till hennes släktträd. Vid den här tiden, beslutade också Judy att skapa ett träd för att försöka hitta sina två syskon.

Strax efter fick hon matchning med sin syster på släktträdet.

image.pngimage.pngimage.png

Nancy: Det var mycket känslomässigt. Vi utbytte telefonnummer och började prata direkt. De första ögonblicken var verkligen svåra eftersom vi bara inte viste var vi skulle börja, men med tiden och lite tålamod nådde vi  fram till varandra.

Syskonen var fascinerade av likheterna mellan dem:

Judy: Det var den starkaste händelsen som vi hade upplevt i våra liv. Ju mer jag lärde känna Nancy, desto mer förstod jag hur lik hon är mamma, trots att hon inte växte upp med henne. Men det mest fantastiska är min likhet med min far. Jag fick reda på att min far var en hundtränare. Och jag är hundtränare, också!

Judy njuter för närvarande av sina förnyade kontakter med familjen. Att hitta sin familj igen har gett mening till hennes liv:

Judy: Fram till nu, kände jag ensam i världen, utan att veta var jag kommer ifrån. Idag, tack vare MyHeritage, vet jag mina rötter och jag är inte längre ensam på denna fantastiska resa. Tack gode Gud att detta hände.

Hjärtvärmande berättelser som denna visar hur magiska släktforsknings-upptäckter kan vara. Att hitta en sedan länge försvunnen släkting efter år av sökande kan förändra en människas liv för alltid. Vi är glada att kunna erbjuda verktyg för otrolig släktträdsforskning och ha spelat en avgörande roll för att återknyta gamla eller förlorade släktband.

Är du ute efter att göra ett spännande genombrott i din släkthistoria? Låt oss ta del av det i kommentarerna nedan.