”Allt jag ville var att träffa min biologiska familj”

Kommentarer

Det var först när Joanne Perkins satt på tåget till Toledo, Ohio som hon förstod betydelsen av sin resa. Tåget var på väg att återförena henne med den familj hon inte hade sett sedan hon var åtta år gammal.

Allt började i juni 2016 när Joanne satt i sitt vardagsrum i Trenton, New Jersey och tittade på TV. En reklamfilm för MyHeritage bjöd personer att forska i sin släkthistoria och hitta sina släktingar. Efter så många ensamma år bestämde Joanne att hon inte hade något att förlora. Hon bestämde sig för att ta en sista chans och leta efter sin familj på MyHeritage.

Joanne anslöt sig till MyHeritage och skrev en begäran på MyHeritage-gemenskapen där hon sökte hjälp med att hitta sin familj:

Joanne hade inte förväntat sig att ett svar skulle komma bara några timmar senare. Hon blev förvånad över att se att svaret var från vår grundare och VD för MyHeritage, Gilad Japhet – och hon blev chockad att läsa hans budskap. Han skrev att han ville berätta att han hade hittat hennes släktingar:

”Jag hittade massor av familjemedlemmar, kusiner, och massor av information om dina föräldrar, morföräldrar, farbröder och fastrar, m.m. Till exempel, här är din brors gravsten, han dog nära sin födsel:

Gravstenen till Joannes bror, Robert Morton Perkins.

Men det var inte allt Japhet hade att berätta för Joanne. Han hade också funnit en stor samling dokument om hennes familj, inklusive en artikel från en lokaltidning om hennes brors bortgång, samt hennes föräldrars vigselbevis. Slutligen fanns ett fotografi av två kvinnor:

Judith DeRoisa and Barbara Groves – Joannes kusin.

 

”Jag har hittat levande familjemedlemmar på Facebook. Du har vad som verkar vara en härlig familj, inklusive de följande två kusinerna.”

Joanne var överväldigad av känslor. Japhet bad Joanna att berätta lite om sig själv så att han kunde leta efter mer information om hennes familj. Överväldigad av idén att hon fått en ”släktängel” som erbjöd att hjälpa henne på ett sådant meningsfullt sätt, bestämde hon sig för att öppna upp och berätta sin historia och dela den med användarna på MyHeritage.

”Jag bodde med min mor tills jag var åtta”, sade hon. ”Min far tjänstgjorde i armén och sändes till Tyskland. Min mor hade en psykisk episod och lades in på sjukhus, så min moster och morbror skickade mina syskon och mig för att bo på ett barnhem. Kort därpå tog min mor sitt liv. Min far gifte sig då med någon annan. Jag ville mycket gärna träffa min biologiska familj. Du har uppfyllt en dröm jag har haft under en så lång tid. Jag tackar er från djupet av mitt hjärta. ”

Baserat på den information Joanne tillhandahöll fortsatte Japhet att forska i hennes familj och skickade henne ännu mer information om familjen, inklusive foton av hennes släktingar och deras telefonnummer. Plötsligt var allt som stod mellan Joanne och hennes familj ett telefonsamtal. Hon bestämde sig för att plocka upp telefonen.

Joanne berättar om sitt första samtal med sin kusin, Tammy:

Efter många timmar spenderade på telefonen, beslöt familjen att återförenas, och Joannes anhöriga bjöd henne att komma till Ohio på besök. Joanne som tills nyligen trott att hon var ensam i världen, accepterade inbjudan. Hon la på luren med tårar i ögonen. Scener från det förflutna, som hon trodde hon hade glömt, översvämmade hennes minne igen.

”Jag kom plötsligt ihåg att den sista gången jag hade träffat dem var när jag var åtta, strax efter att mamma dog. Jag minns dagen familjen kom tillsammans för att försöka lista ut vad man skulle göra av oss tre barn – mig och mina bröder ”

Flera dagar innan hon steg på tåget till Toledo, Ohio, knackade en budbärare på Joannes dörr och gav henne ett hoprullat paket. När hon öppnade det, var hon glad över att hitta ytterligare en överraskning från MyHeritage VD: ett tryckt släktträd, med inte mindre än 100 av sina biologiska släktingar.

”Ingen har någonsin gjort något liknande för mig”, sade Joanne. ”Jag hade aldrig kunnat tro att en dag, människor som jag inte ens kände, skulle komma och från en önskan om hjälp, uppfylla en dröm för mig. Resan till Ohio var en dröm.”

I enlighet med familjens önskemål, ägde den känslomässiga återföreningen rum i Ohio bortanför kamerorna. Efter så många år och svåra minnen, bad de att detta ögonblick skulle vara privat.

Joanne sammanfattade mötet: ”Jag har slutit en cirkel. När jag visade dem släktträdet jag fått från MyHeritage, kunde alla se var de befann sig på det och förstå sambandet mellan oss. Jag trodde inte att jag någonsin skulle få uppleva detta ögonblick, men idag är jag inte längre ensam. Jag har en stor familj som älskar mig och som aldrig glömde mig. ”

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej