En intervju med Roy van der Windt – en ivrig användare av MyHeritage-mötesplatsen

Kommentarer

Roy van der Windt, 31, är en MyHeritage-användare från Zeist, Nederländerna. Han har använt MyHeritage sedan 2010. Under 2016 blev han en volontär översättare för MyHeritage och hjälper oss med att bättre betjäna våra holländska användare.

Ända sedan MyHeritage-mötesplatsen lanserades i april 2016 har Roy varit mycket aktiv på MyHeritage-mötesplatsen. Forumet låter användare från hela världen samarbeta och hjälpa varandra med gemensamma genealogiska frågor, såsom att hitta familjemedlemmar eller i översättningen av historiska dokument. Roy hjälper många MyHeritage-medlemmar lösa sina genealogiska frågor.

1. Du är mycket aktiv på MyHeritage-mötesplatsen och hjälper många andra genom att svara på deras frågor. Vad motiverar dig att göra detta?

Jag tror att det är viktigt för alla att få möjlighet att få svar på sina frågor och att komma i kontakt med släktmedlemmar. Det finns en massa människor utan kunskap eller resurser för att göra framsteg i sitt sökande. Jag tycker om att hjälpa till eftersom det ger mig stor tillfredsställelse när jag lyckas hjälpa dem! På senare tid har fler och fler personer börjat använda sig av MyHeritage-mötesplatsen. De senaste månaderna har jag aktivt hjälpt personer att kunna fortsätta sin forskning. I de flesta fall letar jag upp ett födelsedatum, äktenskapsbevis, dödsattest eller en koppling till nya släktingar. Personerna är ofta mycket tacksamma. Det ger mig stor tillfredsställelse!

2. Kan du berätta om en märklig upptäckt eller fråga som du har hjälpt till med på MyHeritage-mötesplatsen?

Det finns inget viktigare än familjen och att kunna vara i kontakt med familjen. Jag kan glatt säga att jag har kunnat lokalisera och återförena några MyHeritage-medlemmar med släktmedlemmar de senaste månaderna! Nyligen gjorde jag en speciell upptäckt åt en kvinna från Australien. Hon letade efter familj på sin fars sida och sin halvbror. Till slut kunde jag föra ihop henne med en kusin som hjälpte till med att hitta en del av hennes familj. Jag lyckades också att spåra upp halvbrodern, som också alltid undrat vad som hände med den andra sidan av familjen. Det visade sig att hennes familj faktiskt också bodde i Australien!

En annan ny framgång var en kvinna från USA som letade efter sin biologiska far i Nederländerna. Tyvärr hade fadern redan för en tid sedan gått bort men kvinnan fick två halvbröder som hon redan haft kontakt med, och de kunde berätta mer om hennes far.

3. Varför skulle du rekommendera MyHeritage-mötesplatsen till andra?

Genom MyHeritage-mötesplatsen kan du nå hela världen. Oavsett om du vill översätta ett visst dokument eller söka efter specifika uppgifter om en förfader utomlands, så kan du alltid hitta en entusiastisk släktforskare att hjälpa dig. Hela idén bakom mötesplatsen är att personer stöttar varandra!

4. Vilka är reaktionerna från de personer du hjälper på MyHeritage-mötesplatsen?

Folk är ofta mycket tacksamma. Många frågor som jag hjälper till med är problem som har besvärat dem under en lång tid. Om dessa problem blir lösta gör det dem mycket nöjda. Särskilt när lösningen återförenar personer med släktmedlemmar.

5. Vad har din egen släktforskning givit dig?

När jag först började forska på MyHeritage, upptäckte jag ganska snabbt att mitt släktträd var större än jag först trodde. I min entusiasm föreställde jag mig att jag skulle avslöja alla grenar på båda sidor av min familj. Jag fick kontakt med syskonbarn som jag aldrig hade hört talas om, men som alla verkar vara lika excentriska som jag! Vi har haft två släktträffar sedan dess. Det är ganska lätt att se att vi har delat DNA, vi är så lika. Till exempel finns det en bild av min far och min bror Nico Joel. På dessa bilder är de båda i 20-årsåldern.

Far Nico (1951) och sonen Joel (1987) van der Windt, båda i 20-årsåldern.

På detta foto kan du se (från vänster) min farfar, min farbror och min kusin. Alla tre har samma ögon och skägg. Jag tycker fortfarande att det så sött att se hur starkt min farfar liknar min farbror och vice versa.

Likheten mellan (från vänster) min farfar, min farbror och min kusin Roy


6. I vilken utsträckning har MyHeritage-mötesplatsen lärt dig nya saker och bidragit till att utveckla dina färdigheter?

Jag försöker alltid att förbättra min forskningskompetens genom MyHeritage-mötesplatsen. Typen av förfrågningar som läggs till på mötesplatsen är väldigt varierade och de kommer från hela världen. På grund av detta har jag blivit alltmer bekant med olika arkiv och resurser i vissa delar av världen. Även om jag är mest bekant med forskning i Nederländerna och i engelsktalande Nordamerika, England och Australien, så försöker jag alltid att se hur långt jag kan komma med att hitta information i obekanta länder. Jag har nyligen börjat en personlig sökning i Vitryssland och mer nyligen för en MyHeritage-användare i Danmark.

7. Vilka tips har du för användare som lägger till inlägg på MyHeritage-mötesplatsen?

Var tydlig i din beskrivning. Ju mer information du ger, desto bättre kan andra hjälpa dig. Jag har märkt att personer ofta har mer information tillgänglig än vad de ursprungligen ger. Detta kan göra en stor skillnad i hur lång tid det tar för andra medlemmar att kunna besvara dessa frågor.

Jag har ett sista meddelande att förmedla till alla som är skeptiska till att hitta sin biologiska familj eller för dem som genom åren, har förlorat kontakten med anhöriga; vänta inte! Du kommer alltid att ångra att du inte inlett din sökning tidigare!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej