Halvsyskon finner varandra efter åratals sökande, tack vare MyHeritage Smart Match ™

Kommentarer

Gunvald Magne 62, en norsk MyHeritage-användare, föddes i Bergen. Vid den tiden var hans biologiska far gift med en annan kvinna och Gunvalds mor uppfostrade honom som ensamstående mamma. När Gunvald var 5, berättade hon för första gången om hans far och sa att han hade halvsyskon någonstans i Norge.

Gunvald visste väldigt lite om sin pappa, annat än hans namn, hans stad (Solsvik) och att han var seglare. Det var allt.

Åren gick, Gunvald gifte sig och fick egna barn. Men han hade fortfarande frågor om sitt liv. Vem var hans pappa? Var befann sig hans syskon? Skulle de vilja träffa honom? Han bestämde sig för att göra allt han kunde för att hitta dem.

 

Gunvald och hans fru Florence

Några släktingar berättade för honom om MyHeritage, och han blev medlem år 2012.

Jag sökte efter min far grundat på vad jag visste av min mamma, som gick bort för några år sedan, men jag hittade ingenting. Jag skapade ett släktträd och lade till allt jag visste.

I januari 2017 kom en överraskning! En annan norsk användare, Therese, hade byggt ett släktträd på MyHeritage och hon hade angett all information hon hade. Plötsligt fick hon en Smart Match ™ med Gunvald!

Denna match skedde inte bara av en slump. I många år visste Therese att hennes mamma hade en halvbror någonstans i Norge – ingen hade någonsin kunnat hitta honom. Hennes mamma och hennes syster, Solfrid, hade sökt efter sin förlorade bror i åratal men hade inte kunnat hitta honom, på grund av brist på information.

Efter matchning med Gunvald blev Therese nyfiken och letade upp honom på Facebook.

Therese visade sin mamma Gunvalds bilder. Hennes mamma berättade att Gunvald liknade sin bror! Denna detalj övertygade Therese och fick henne att ringa Gunvald.

Therese hittar Gunvald på Facebook

Therese berättade för honom att hon trodde att han var hennes farbror. När hon började berätta om sin familj, fann Gunvald att varje anekdot stämde precis med det han redan visste.

Så vi är familj!

Slutligen hade de hittat varandra. Therese berättade för Gunvald att han hade två halvbröder och två halvsystrar, alla bosatta i Norge.

Jag är inte van att kunna säga ”min syster” eftersom jag aldrig har haft en syster. Att träffa henne var fantastiskt! Det var som att en helt ny värld öppnade sig.

Efter att ha talat, planerade de att träffas. Tre månader senare träffades de för första gången. Gunvalds syster, Solfrid, blev överraskad av hans stora likhet med deras far.

Jag visste i det ögonblicket att han var min bror.

Se deras känslomässiga återförening, nedan :

Att hitta sin bror har helt förändrat Solfrids perspektiv på familj och släktforskning.

Jag tycker att det är väldigt viktigt att veta om sin familj. Och efter att ha sökt genom MyHeritage, gör jag det. Jag har hittat många släktingar. Kusiner som jag inte visste om.

De är väldigt glada över att ha funnit varandra och det verkar som att familjen fortsätter att växa.

Jag är mållös. MyHeritage har blivit en del av min familj.

Har du också hittat överraskande släktband i din familj? Dela din historia med oss på stories@myheritage.com.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej