Hur skulle du beskriva din familj med ett ord?

Hur skulle du beskriva din familj med ett ord?

Massa syskon, platspappa, två mammor, ensamstående. Familje- konstellationer finns det gott om. I dag fyller internationella familjedagen 20 år och det är ett extra bra tillfälle att uppmärksamma sin egen familj.

Hur skulle du beskriva din familj med ett ord?

internationella familjedagen
Vad familj innebär och hur familjekonstellationer ser ut har förändrats med tiden. En familj på 1800-talet hade andra förutsättningar och såg annorlunda ut om man jämför med hur en familj ser ut nuförtiden.

Familjekonstellationer är inte något statiskt och samhällets utveckling har i alla tider påverkat hur en familj ser ut. Men även tvärtom. De förenta nationerna, FN, är initiativtagare till dagen och vill just framhäva familjens betydelse för alla samhällen. De vill även öka medvetenheten om frågor som rör familjer och kunskapen om de sociala, ekonomiska och demografiska processer som påverkar familjer.

Så, om du med ett ord skulle beskriva din familj? Vilket ord skulle du då välja? Dela med dig i kommentarsfältet nedan eller på Facebook eller Twitter. Vi vill gärna höra vad du tycker och tänker.

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

  • Kaj Eriksson

    maj 20, 2014

    -Makalös!