Nyhet: Multi-fotoskanner i MyHeritages mobilapp

Nyhet: Multi-fotoskanner i MyHeritages mobilapp

Det finns inget bättre än att ge efter för den där mysiga känslan av nostalgi när du tittar på gamla foton. Vi är glada att kunna meddela att vi har gjort det ännu enklare att skanna släktfoton med hjälp av MyHeritages mobilapp. Vi har nyligen lagt till en kraftfull, toppmodern fotoskanner som använder artificiell intelligens (AI) för att fånga hela albumsidor med ett enda klick. Den nya fotoskannern använder samma teknik som vi använder i Reimagine, vår fristående app för att bevara och förbättra dina släktfoton som vi släppte förra året. Användarna blev glada över att effektivt kunna skanna sina älskade foton och kunna synkronisera dem med sina MyHeritage-släktplatser. Vi är glada över att kunna använda samma kraftfulla teknik i MyHeritage-mobilappen, så att du kan bevara dina släktfoton och förbättra dem med våra olika fotofunktioner!

Titta på videon nedan för att se hur enkelt det är att skanna och organisera dina foton med fotoskannern:

MyHeritages mobilapp finns tillgänglig för iOS och Android. Om du inte redan använder MyHeritage-appen, kan du ladda ner den gratis från App Store eller Google Play idag.

Så här fungerar det

Fotoskannern är en toppmodern funktion som utvecklats av MyHeritages AI-team. Den möjliggör snabb och enkel skanning av hela albumsidor eller flera lösa foton med ett enda tryck. Skannern använder sedan banbrytande, molnbaserad AI-teknik för att automatiskt upptäcka de enskilda fotona och beskära dem, vilket sparar timmar av arbete som traditionellt krävs med andra skannrar. Skannade foton sparas i ett särskilt album på din släktplats på MyHeritage.

Åtkomst till fotoskannern

Öppna MyHeritage mobilapp på din enhet. En banner visas med en snabbgenväg till att börja skanna dina foton. Du kan trycka på ”Skanna foton” på bannern för att börja skanna, eller så kan du komma åt fotoskannern genom att trycka på ”Foton” på startskärmen.

Accessing Photo Scanner from the app home screen

Öppna fotoskannern från appens startskärm (klicka för att zooma)

Du kan också komma åt skannern från appmenyn genom att trycka på ikonen med de tre horisontella strecken längst upp till vänster på skärmen.

Opening the app menu from the home screen

Öppna appmenyn från startskärmen (klicka för att zooma)

Från appmenyn trycker du på “Photo Scanner”.

Accessing Photo Scanner from the app menu

Öppna skannern från appmenyn (klicka för att zooma)

Första gången du använder skannern, spelas en kort introduction upp som ger några tips för skanning. För att uppnå bästa resultat, placera albumet på en plan yta, använd indirekt ljus för att undvika bländning och håll telefonen stadigt när du skannar bilderna. Du kan skanna flera lösa foton eller hela albumsidor samtidigt. Foton beskärs automatiskt och sparas i ett nytt album på din släktplats. Om några foton är i en vinkel roterar Photo Scanner också dem automatiskt för att räta upp fotona innan de sparas.

Varje gång du skannar foton till ett nytt album spelas en animering upp när fotona skannas och beskärs individuellt. Du kan stänga av den här animeringen när som helst om du vill skanna ännu snabbare.

Skip the animation for faster scanning

Hoppa över animeringen för snabbare skanning (klicka för att zooma)

Tryck på den runda knappen längst ned i mitten av skärmen för att fortsätta skanna fler albumsidor eller foton.

Tap the button to scan more photos

Tryck på knappen för att skanna fler foton (klicka för att zooma)

Du kan se hur många foton du har skannat och beskurit hittills längst ned till höger på skärmen, längst upp till höger på miniatyren. Du kan fortsätta skanna fler sidor eller foton direkt; Du behöver inte vänta tills bilderna upptäcks och beskärs. Fotoidentifiering och beskärning sker bakom kulisserna, och antalet foton som bearbetas (visas i orange) uppdateras automatiskt. Du kan när som helst trycka på miniatyren för att visa de bilder du har skannat, eller trycka på ”Klar”.

Tap “Done” when you’re finished

Tryck på ”Klar” när du är klar (klicka för att zooma)

Om du trycker på ”Klar” kommer du till ett album i appen som visar de foton du just har skannat. För att lägga till fler foton i samma album, tryck på den orange ”plus”-knappen längst ner till höger och välj sedan ”Skanna foton till det här albumet”.

Album of scanned photos

Album med skannade foton (klicka för att zooma)

Fördelen med att skanna och lagra dina foton på MyHeritage är att du kan använda våra AI-drivna fotofunktioner för att förbättra deras kvalitet och hålla ordning på dem. Du kan färglägga, förbättra, reparera och animera fotona. Du kan också tagga ansiktena i dem, antingen flera på en gång med hjälp av Photo Tagger. Att tagga dina foton berikar ditt släktträd och gör att du kan söka efter foton av en specifik person senare. Om du är osäker när ett foto är ifrån, kan PhotoDater™ kan ge en bra gissning angående när den togs, vilket kan öppna upp nya vägar i din släktforskning. Om du vill använda fotofunktionerna trycker du på ett foto i albumet och väljer den åtgärd du vill utföra.

You can colorize, enhance, repair, and animate scanned photos

Du kan färglägga, förbättra, reparera och animera skannade foton (klicka för att zooma)

Kostnad

Vem som helst kan skanna upp till 5 albumsidor gratis. Som en del av den här uppdateringen har vi introducerat ett nytt Foto-abonnemang som endast finns i appen och som inkluderar obegränsad fotoskanning och lagring. Fotoabonnemanget löper årsvis och kostar $49.90 per år. Personer med ett Komplett-abonnemang är berättigade till 25% rabatt och får Foto-abonnemanget för bara $37. Om du redan har ett abonnemang i Reimagine-fotoappen får du också tillgång till obegränsad fotoskanning på MyHeritage.

Prova fotoskannern idag!

Foton gör mer än att sätta ansikten på dina förfäders namn; Att lägga till foton berikar ditt släktträd och förvandlar det till ett mästerverk. Alla släktforskare bör ta tillfället i akt att bevara sina familjefoton för eftervärlden, och tillägget av den nya fotoskannern i MyHeritage-appen gör det lättare att göra det. Fler förbättringar av MyHeritages mobilapp är på väg, så håll utkik efter uppdateringar!