MyHeritage når ny milstolpe: 5 miljarder historiska poster!

MyHeritage når ny milstolpe: 5 miljarder historiska poster!

I dag är vi glada att kunna meddela att MyHeritage har nått en spännande milstolpe! Vi har överstigit 5 miljarder historiska poster!

Det har tagit två år för MyHeritage att bygga denna rikedom av historisk information, vilket visar på att vi är ett av de snabbast växande och mest internationella släktforskningsföretagen i världen.

Sök i samlingarna nu

För att fira detta har vi letat fram information om ikoniska namn i våra samlingar. Här är delar av det vi har hittat (klicka på bilden för större version):

Nytt in

Sedan lanseringen av vår sökmotor SuperSearch för historiska dokument i april 2012 har ett av våra huvudmål varit att erbjuda våra medlemmar en stor mängd historisk information från hela världen. Detta arbete har skett via digitalisering, crowdsourcing, licensiering och samarbeten. Ett arbete som drivs av vårt kontor i Utah. Tillväxten har också underblåsts med hjälp av flera förvärv de senaste åren, bland annat World Vital Records och Geni, vilket har bidragit till att vi har överstigit 5 miljarder poster under en väldigt kort period.

Posterna kommer från en rad olika källor i ett dussintal länder. De inkluderar: födelse-, giftermåls-, döds-, folkräknings-, invandrings- och militärposter samt andra dokument. Men även tidningsartiklar, fotografier och släktträdsprofiler. Det hjälper familjer att utforska sitt arv online och ger värde till miljontals användare världen över.

Vår unika Record Detective™-teknik ser till att varje post leder till ännu fler poster och visar en sammanfattning av ytterligare av besläktade uppgifter.

Hur dokumenten räknas

I SuperSearch innehåller varje samling historiska dokument ett exakt antal dokument. Exempelvis la MyHeritage nyligen till USA:s offentliga register- förteckning med 816 miljoner dokument. Siffran 5,18 miljarder räknades fram på följande sätt: varje namn räknas som ett dokument i samlingarna. Så ett äktenskapscertifikat som namnger ett brudpar räknas som två. Synonymer räknas inte i fall samma person finns under flera namn. I släktträd räknas varje profil som ett dokument, även om det finns tillgängligt på fler än ett språk. Varje foto räknas som ett dokument. Varje sida i en tidning räknas som ett dokument.

Våra avancerade tekniker gör dessa poster ännu mer användbara.

Du meddelas när poster i vår databas matchar en person i ditt släktträd med hjälp av vår Record Matchningsteknik. Korrekta matchningar kan bekräftas och ny information kan extraheras direkt till relevanta släktträdsprofiler med hjälp av den populära extrahera informations-funktionen. Om en post innehåller information om en släkting som du inte kände till sedan tidigare, kan du lägga till den personen i ditt släktträd direkt från själva posten.

Historiska uppgifter är ovärderliga för släktforskare. De är viktiga för att göra nya släktkopplingar och upptäcka ny information om förfäder. De lägger till karaktär och personlighet om släktens förflutna.

MyHeritage fortsätter att lägga till miljoner nya poster i SuperSearch varje dag. Vi jobbar hårt för att lägga till mer globalt material, med målet att göra släkt- forskning enklare och mer tillgängligt än någonsin tidigare. Därför räknar vi med att överstiga 7 miljarder poster innan årets slut.

Vi bjuder in dig att söka i våra 5 miljarder poster för att göra nya och spännande upptäckter!