Gratis släktforskning – börja släktforska med MyHeritage

Gratis släktforskning – börja släktforska med MyHeritage

Undrar du också vilka av MyHeritages tjänster som är gratis och vilka man betalar för? MyHeritage bygger på abonnemang med olika prisnivåer – men också gratis släktforskning. Om du registrerar dig till bas-abonnemanget kommer du åt en hel del tjänster utan att betala något. Du behöver bara uppge namn, e-post och födelseår för att kunna logga in till din egen sida på MyHeritage. Då kan du göra sökningar i alla register för att upptäcka hur mycket material som finns tillgängligt för medlemmar.
Jag vill registrera mig gratis.

I bas-abonnemanget får du till och med ett eget släktträd med plats för att fylla i 250 personer och du kan lägga till både bilder och berättelser. Du kan också göra ett fint PDF-diagram över ditt släktträd som du kan skriva ut gratis. Något som alla släktforskare har stor nytta av är att man kan se andra medlemmars släktträd som är upplagda hos MyHeritage.

Något annat som verkligen är uppskattat, och som ingår begränsat i bas-abonnemanget med gratis släktforskning, är den omåttligt populära bildtjänsten för att färgsätta, animera och förbättra gamla bilder. Ryktet om de här fantastiska möjligheterna spred sig snabbt, och vi får många nya användare varje dag. Över 80 miljoner bilder har redan animerats!

Släktforska med DNA

Att testa sitt DNA hjälper dig att upptäcka din släkthistoria och att hitta nya släktingar. MyHeritage erbjuder DNA-tester och allt du behöver göra är en enkel kindtopsning. Resultatet kommer om några veckor och du får då en lång lista med personer som du är släkt med. Vi erbjuder också många praktiska verktyg som triangulering, autogruppering, Theory of Family Relativity™ och Smart Matches. Med dem kan du sortera din träfflista, komma vidare med släktforskningen och upptäcka på vilket sätt de nya släktingarna är relaterade till dig. Läs mer om DNA-test

gratis släktforskning

För över data från andra leverantörer

Har du eller en familjemedlem redan dna-testat sig hos Ancestry, FamilyTreeDNA eller 23andMe, kan du utan kostnad föra över era resultat till vår databas. På så sätt får du många nya träffar utan att det kostar någonting. Till skillnad mot andra leverantörer kan du hantera dna-kit för flera olika personer på ditt eget konto, så du slipper logga ut och in för att titta på de olika resultaten som du administrerar. 

För att ladda upp dina DNA-data eller DNA-data för en släkting, gå till www.myheritage.se/dna/upload och följ instruktionerna.

Efter endast någon dag är resultatet klart och du får då fri tillgång till din lista över DNA-matchningar på MyHeritage, och du kan kontakta dina matchningar utan att det heller kostar något och du får även här gratis släktforskning. Om du vill få tillgång till de mer avancerade DNA-funktionerna som till exempel etnicitetsuppskattning och kromosomläsare betalar du en engångsavgift på strax under 300 kronor för att få obegränsad tillgång till dem.

gratis släktforskning

Gratis släktforskning

MyHeritage har över 90 miljoner medlemmar runt om i världen och kan användas på mer än 40 språk. För att kunna ge allra bästa service har vi självklart en kundtjänst som pratar svenska. 

Om du är nyfiken på alla arkiv, produkter, funktioner och tjänster vi kan erbjuda rekommenderar vi att du provar ett gratis abonnemang på två veckor. Då får du fri tillgång till 14 miljarder historiska poster, svenska kyrkböcker, släktberättelser, artiklar om släktforskning, sökbara register, hjälpcenter, kundsupport https://www.myheritage.se/help-center/svoch mycket mer. Och 1 miljard nya poster läggs till varje år. För att kunna utnyttja en gratis provperiod behöver du ange dina betalningsuppgifter – bankkort eller paypal. Jag vill starta min kostnadsfria 14 dagars provperiod.

Bestäm själv

Efter två veckor omvandlas din kostnadsfria provperiod automatiskt till ett Komplett-abonnemang som du kan betala årsvis. Det är ett av våra populäraste abonnemang och det ger dig full tillgång till alla funktioner och verktyg hos MyHeritage – antingen det gäller att forska bland de historiska posterna, bygga släktträd eller hantera dna-träffar. Med Komplett-abonnemanget kommer du åt allting och kan släktforska så mycket du vill. Om du inte skulle vilja fortsätta efter provperioden, eller vill ta en paus, avbokar du enkelt förlängningen genom att logga in på ditt konto under rubriken ”Mina köp”. Du kan också skicka e-post till support@myheritage.com för att få hjälp.

Vad kostar släktforskning?

Om du blir biten av att släktforska och vill vara kvar hos MyHeritage behöver du inte göra någonting alls. Din gratis provperiod övergår automatiskt till ett abonnemang där du får 50% rabatt första året. Du betalar årsvis och priset är cirka 150 kronor i månaden. Du kommer att upptäcka att Komplett-abonnemanget ger dig så mycket mer än man kan föreställa sig – till exempel tips om dokument där dina släktingar finns med, förslag på hela grenar med nya namn att lägga till i släktträdet och tips på vilket sätt du kan vara släkt med dina Dna-träffar. Dessutom obegränsad tillgång till alla fotoverktyg. Vi lovar att du inte kommer att bli besviken. 

Och du kan när som helst säga upp ditt abonnemang, göra ett uppehåll eller ändra till något av de andra abonnemangspaketen. Läs mer om våra fem abonnemang. Det finns massor att upptäcka hos MyHeritage – välkommen att prova!