9 argument till varför du ska släktforska

Går du och velar om du ska utforska dina rötter eller inte? Eller försöker du övertala en god vän eller släkting att börja släktforska? Vi har listat 9 argument till varför man ska släktforska – som du kan använda för att övertyga dig själv eller någon annan.

 1. Björn Borg? Kungen? Vem vet, du kanske upptäcker att du är släkt med någon känd person när du väl börjar utforska dina rötter.
 2. Lämna ett arv till kommande generationer. Vill du lämna efter dig något betydelsefullt till barnen och barnbarnen? Det går inte att förlita sig på att någon annan gör det arbetet! Gör det själv!
 3. Ditt liv är värt att dokumentera – se till att göra det.
 4. Argument till varför en ska släktforska

 5. Kunskap är makt – att skaffa sig kunskap om sitt ursprung kan ge dig styrka.
 6. Det kan vara terapeutiskt att släktforska.
 7. Att släktforska kan hjälpa dig att bättre förstå din nuvarande familje-dynamik.
 8. Du kommer garanterat att lära dig nya saker. Om dig själv, svunnen tid, historiska händelser och mycket annat intressant.
 9. Att du lär dig mer om dina släktband och tidigare generationer kan hjälpa till att sätta perspektiv på ditt liv.
 10. Dokumentera dina minnen. Det är enkelt att tänka att ditt minne för alltid kommer att vara i samma goda skick som i dag – så blir kanske inte fallet och då kan det vara en god idé att dokumentera allt du vet om din släkt så länge du minns väl.
Taggar:

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

 • Birgit Söderman

  april 27, 2016

  Jag är nyfiken på min anor som har format mej. Därför släktforskar jag. Har börjat skriva ner min minnen o mitt liv och intervjuade min morfar innan han dog 1979 och min bror innan han dog förra som träffade farfar så jag fick en bild av farfar också. Nu bollar jag med min pappas enda levande kusinbarn 93 år om släktingarna på den sidan. Släktforskning är ett av mina stora intressen.