Bevara Dina Speciella Ögonblick Med En Familjeminnesburk

Bevara Dina Speciella Ögonblick Med En Familjeminnesburk

Nu när ni har fått chansen att lära er tekniker att skriva en intressant släkthistoria, så tänkte vi ge er lite tips om hur ni kan bevara minnen från era vardagliga liv. På så sätt kan ni fortsätta eran släkthistoria genom att skriva in er själva. Stora saker är lätta att komma ihåg, men över loppet av 365 dagar, 8760 timmar , eller 525.600 minuter , händer en hel del . Man måste göra en genomtänkt insats för att bevara de där speciella ögonblicken. Ett bra sätt att göra detta är med en familjeminnesburk!

Vad är en familjeminnesburk?
Det är en glasburk eller någon behållare där du kan bevara familjeminnen. Den kan fyllas med korta meddelanden, vardagliga händelser, foton eller precis vad som helst, som du vill bevara. Varje objekt du lägger till har betydelse, och är värt att bevara och minnas.

(Bildkälla: Etsy/Mason Galore)

(Bildkälla: Etsy/Mason Galore)

För att skapa din familjeminnesburk, behöver du:
o En enkel burk eller flaska (dekorerad som önskas)
o En penna och anteckningsblock
o Kreativitet och en önskan att minnas och reflektera över ditt vardagliga liv

När du har skapat din minnesburk, placera den på en framträdande plats i ditt hem, i det öppna och se till att det är lätt att komma åt den. Besluta som en familj, vem som är ansvarig för att lägga till burken (en person eller alla familjemedlemmar kan lägga till sina egna anteckningar). Välj olikfärgade lappar för varje familjemedlem. Det är speciellt att ha hela familjen, inklusive barn, lägga till anteckningar i burken.

Varje familjemedlem kan ha olika idéer om vad de vill lägga i burken under året. Här är några förslag:
o Roliga situationer
o Emotionella familjestunder
o Stora livshändelser
o Reflektioner och lärdomar
o Barndomsminnen som dyker upp
o Familjecitat

För vissa familjer, är utseendet av behållaren viktigt, du kan använda färgat papper eller dekorera era lappar. Det är underbart om du har tid, men försök att hålla det realistiskt – glöm inte slutmålet, att bevara din familjs historia. Det kan vara bäst att börja med en enkel glasburk och klisterlappar tills du blir mer rutinerad med dina inlägg. Viktigast är att vara konsekvent. Om inte varje dag, så försöker lägga till burken åtminstone en gång i veckan. När du börjar skriva anteckningar, kommer du att tänka på många nya skäl att lägga mer i burken. Glöm inte att skriva datum på var och en!

Skriv en rolig historia som din man kommer ihåg om sin mormor, eller om en familjefödelsedagsfest där någon sjöng falskt, om en oförglömlig semester eller om när dina barn tappade sina mjölktänder och fick pengar från tand fen. Listan är oändlig!

När ni har lyckats samla på minnen i ett år kan ni han en speciell familjestund där ni samlas och läser innehållet i burken tillsammans. Du kommer att bli förvånad över hur mycket som har hänt under året. Förbered 12 sidor i en bok, en sida för varje månad av året, klistra sen varje lapp till månadens blad när den skrevs. Skapa sedan en bok från dessa sidor som sammanfattar din familjs år.

Minnesburken är en bra ursäkt för familjen att träffas och tillbringa en kväll åt att minnas gemensamma erfarenheter. Det är också ett bra sätt att dokumentera din släkthistoria för barn, barnbarn, barnbarnsbarn, och bortom!