Nyhet: Ljudinspelningar för att intervjua dina släktingar

Nyhet: Ljudinspelningar för att intervjua dina släktingar

Vi har nyligen släppt en ny funktion i MyHeritage mobilapp: Ljudinspelningar. Du kan nu intervjua dina släktingar direkt från deras profil i släktträdet och lagra din släkts berättelser för kommande generationer på MyHeritage släktwebbplats.

MyHeritage mobilapp är gratis. Den finns för iPhone, iPad och Android och den låter dig komma åt och förbättra ditt släktträd när du är på språng. Funktionen Ljudinspelning finns nu för både iOS och Android versionerna av mobilappen.

Ladda ned MyHeritage App

Muntliga intervjuer är mycket viktiga i släktforskningen. Våra släktingar är en guldgruva av dyrbar släktinformation. Tyvärr, våra släktmedlemmar stannar inte hos oss för alltid, och när de är borta, kan deras minnen och berättelser gå förlorade. Det är där Ljudinspelningar kommer in. Med den här funktionen är det nu lättare än någonsin att spela in din släkts unika berättelser och bevara dem för kommande generationer. De är mycket enkla att skapa och redigera, och bekvämt för både intervjuare och intervjuade Att använda Ljudinspelning är enkelt. Släktträdsprofiler har nu en ljudikon som ser ut som hörlurar som du kan klicka på för att skapa en ny inspelning, och få tillgång till tidigare sparade inspelningar för varje person.

Antalet inspelningar som varje profil redan har visas. Profilen nedan har till exempel redan fyra ljudinspelningar:

Profile view

Klick på hörlursikonen på profilsidan tar dig till sidan inspelningar. Denna sida visar de befintliga inspelningarna och visar också mikrofonknappen, så att du kan spela in en ny intervju:

Svep över en inspelning för att byta namn på den eller radera den:

Spela in en ny intervju är lätt — klicka helt enkelt på mikrofonknappen:

Under en inspelning ger en ljudvåg dig visuell feedback på att ljudet tas emot framgångsrikt.
Sound wave

På en gång då stopp-knappen trycks på, sparas ljudfilen automatiskt och laddas upp till din släktwebbplats, där den kommer att förknippas med den personens släktträdprofil.

Ange ett namn för inspelningen för att dokumentera den ordentligt:

Om din smartphone blir frånkopplad under uppladdning, kommer den att återupptas nästa gång du kör appen, exakt från där den slutade. Under tiden kan du gå vidare och spela in en annan intervjusession medan den tidigare inspelningen fortfarande laddas upp. När du ser inspelningen listad, betyder det att MyHeritage servrar har en fullständig kopia och det är goda nyheter, eftersom din inspelning nu är sparad för gott. Inspelningarna sparas som MPEG 4 ljudfiler (M4A), efterföljaren till mp3 filer. OBS: MyHeritage Backuptjänst som täcker alla släktträd på en släktwebbplats kommer också att säkerhetskopiera alla dina ljudinspelningar.

Ljudinspelningar kan nås och spelas när som helst från släktwebbplatsen eller från inspelningssidan i mobilappen:

Synkronisering av ditt online släktträd med Family Tree Builder kommer att säkerställa att ljudinspelningar lagras även i Family Tree Builder.

Tips

Vad sägs om video? Även om du kan intervjua dina släktingar också med video, är ljud ofta en bättre lösning. Det kräver mindre förberedelser, tar mindre lagringsutrymme och skapar mindre stress för alla inblandade. Du kan bara lägga din smartphone på bordet mellan dig och den person du väljer att intervjua, Starta ljudinspelning och genomför en avslappnad konversation. Många människor kommer att motsätta sig att spelas in på video, men nästan ingen kommer att ha problem med att bli intervjuade med ljud.

När det gäller varaktighet, rekommenderar vi att inspelningarna inte görs mer än 20-30 minuter för varje. Du kan alltid spela in flera ljudintervjuer, en efter en, och ge din intervjuade en paus mellan sessionerna. När din session körs längre, löper du risk för brist på förvaring och tröttar ut din intervjuade.

Vi rekommenderar att du kommer förberedd med några frågor att ställa. Till exempel be din intervjuade att beskriva sin barndom, och berätta sina mest intressanta livshistorier med egna ord. Du kan friska upp deras minne genom att visa dem gamla släktfoton i ditt släktträd och be dem att berätta om specifika förfäder. Vara beredd att göra upp nya frågor när du går vidare. Du kan höra fantastiska berättelser du aldrig har hört förut!

För fler tips om att intervjua, se: 10 tips för att intervjua släktmedlemmar.

Du kan använda ljudinspelningar inte bara för att intervjua dina släktingar, men också för att spela in dig själv tala om dina släktingar och du kan också intervjua levande släktingar om deras förfäder som är avlidna och associera inspelningen med dessa förfäder. Efter att en inspelning är uppladdad till din släktwebbplats, är det lätt att använda släktwebbplatsen för att tagga varje inspelning, som om den vore ett foto, med alla de individer som refereras i den, så den kommer att dyka upp i deras profil.

Bevara din släkts äldre

Riskera inte att förlora din släkts minnen. Ladda ned MyHeritage mobilapp och använd Ljudinspelningar som ytterligare ett sätt att bevara släktens berättelser.

Ha det så bra!