Henrik och Maria får ännu en oväntad och magisk DNA-matchning!

Henrik och Maria får ännu en oväntad och magisk DNA-matchning!

Henrik och Maria som båda är adopterade från Sydkorea till Sverige fann varandra i februari 2018 genom MyHeritage DNA och träffades för första gången i mars 2018.

Men historien tar inte slut där!

Jag får ett meddelande på inboxen av Henrik för ett par veckor sedan där han säger att någonting fantastiskt har hänt. Både han och Maria har fått en nära DNA-matchning med en kvinna i USA som heter Lindsey Jordan, 36 år, och Henrik undrar om detta kan vara deras halvsyster. Jag kontaktar genast våra experter från DNA-teamet och kort därefter blir det bekräftat. Henrik och Maria har en halvsyster i USA! Lindsey Jordan.

Här skriver de själva om denna osannolika och helt underbara upptäckten.

Henriks berättelse

I måndags, på förmiddagen strax efter kl 8 skriver min syster Maria till mig och berättar att hon fått ett meddelande i MyHeritage-appen från en tjej som vi troligtvis fått bra matchning med.

Jag kastar mig såklart in i appen och ser att jag också fått ett meddelande. Hjärtat börjar bulta hårdare och snabbare innanför bröstet och jag läser meddelandet jag fått. Om och om igen.

Upprymd och med en varm känsla går jag över för att undersöka resultatet av DNA-matchningen. 25.5% står det!

Det här är riktigt bra tänker jag och börjar genast googla på vad denna procentsats innebär. Med Maria har jag 35,3% matchning och där rådde det inga vetenskapliga tvivel om att vi är helbiologiska syskon. Så vad kan detta betyda? Jag blev genast övertygad om att detta måste vara ett halvsyskon!

Under tre dagar har vi nu haft intensiv och helt fantastisk kontakt via messenger. Vi har pratat om allt möjligt. Och idag fick jag meddelande från Daphna från MyHeritage att de gjort extra kontroller i sina DNA-labb och kan med säkerhet konstatera att det rör sig om en halvsyster!!! Och att vi med stor sannolikhet delar samma biologiska mor! Då ska också tilläggas att vår nyfunna syster har uppgifter om hennes biologiska föräldrar!! ????❤

Så till alla vänner, familjemedlemmar, släktingar, kollegor, bekanta och främlingar vill jag be er allihopa hälsa vår nya familjemedlem Lindsey Jordan välkommen till gemenskapen! ❤❤❤❤

Hon bor tillsammans med sin make Fernando och sina barn Oliver, som är 4 år och Benjamin, som är 1 år i Chicago. ???????? 2 nya systrar so far under 2018! Någon som kan slå det? ❤????❤????

Marias berättelse

Detta år 2018 är ett år jag kommer aldrig glömma. Det började med att jag för cirka 2 år sedan skickade in ett MyHeritage DNA-test. Jag väntade i över ett år men fick inga nära träffar. Men i februari i år får jag en överraskning som jag aldrig trodde skulle hända. Jag får ett meddelande från Henrik som har fått en DNA-matchning på mig, en syskonmatchning. Jag och Henrik har träffats några gånger och har redan skapat ett fint band.

Jag har börjat landa i det fantastiska med att hittat Henrik. Och tanken på att hitta fler nära släktingar fanns inte, man var ju så tacksam för att man har hittat ett syskon. Men i måndags 1 Okt på jobbet, tar jag upp min mobil, kollar mejlen, ser att jag fått ett meddelande från en Lindsey. Jag är lugn och tänker att det är någon avlägsen släkting, det brukar dyka upp då och då. När jag loggar in på MyHeritage och läser meddelandet från Lindsey förstår jag att hon kan vara min halvsyster. I den sekund jag läser det blir jag chockad och tänker att detta är ju för bra för att vara sant, först Henrik och sedan Lindsey. Jag kontaktar Henrik med en gång och han har mer tid med att kontakta Lindsey. Jag tittade på Lindseys profilkort på släktforskarsidan för hitta likheter, men det var svårt att se eftersom kortet var litet. Jag var jättenyfiken och ville genast börja prata med Lindsey och få se fler foto av henne.

När jag kom hem från jobbet hade jag mer tid att kolla upp min och Lindseys DNA-matchning. Matchningen tydde på halvsyster, moster eller syskonbarn. Jag försökte klura ut hur vårt möjliga band kunde vara. Eftersom Lindsey bara är 2 år yngre än jag, så kändes det mest troligt att hon är min och Henriks halvsyster och mitt hjärta började fyllas av glädje. Vi började alla tre chatta för fullt med varandra i måndags. Vi var alla lika chockade och upprymda.

Idag bekräftade MyHeritage att med stor sannolikhet är Lindsey min och Henriks halvsyster och troligtvis delar vi samma mamma. Som ni förstår är detta ett år jag kommer aldrig glömma. Året då jag både blev lillasyster och storasyster. Året då mitt liv började ett nytt kapitel, ett kapitel som jag aldrig vågat drömma om, för mirakel kan inte hända två gånger.

Jag ser mycket fram emot att få lära känna dig Lindsey Jordan och att börja skapa ett nytt syskonkapitel med dig och Henrik.

Lindsey är 36 år och bor med sin man och 2 pojkar i Chicago, USA.

De tre syskonen planerar ett möte mycket snart. Det kommer att bli en fantastiskt magisk återförening mellan tre syskon som för mindre än ett år sedan inte visste om varandras existens.

Vi forstätter att följa deras otroliga historia, berörs och gläds åt deras livsresa tillsammans. En fantastisk historia har blivit ännu mer fantastisk. Tre syskon har funnit varandra och deras barn har fått kusiner. Tre människor har upptäckt ny familj och börjat ett nytt kapitel tillsammans.