5 enkla tips för att skapa en grym släkttavla

Det är aldrig för tidigt att börja tänka på julklappar. Det är på tiden att börja planera för att undvika oönskad stress och kaos i december, men också för att göra ditt liv enklare. God planering ger dig också möjlighet att njuta mer av julen och ger dig tid att umgås med din familj och frossa i dina favoritaktiviteter, årliga traditioner och högtidsfirande.

En släkttavla kan vara en speciell julklapp att ge bort till släktingar. En tavla kan skapas enkelt med bara ett par klick på din släktplats. Att generera en personlig plansch kan vara en originell och unik gåva. Den kan bekvämt beställas från din släktplats och skickas varsomhelst i världen!

Läs mer: så skapar du en vacker släkttavla online & skriver ut som affisch.

Vad ska du ge släktingarna i julklapp? Ingen mer stress, beställ en släkttavla.

Vad ska du ge släktingarna i julklapp? Ingen mer stress, beställ en släkttavla.

Här är våra fem bästa tips för att skapa en grym släkttavla:

1. Lägg till foton till alla du kan i trädet. Det ger trädet mer färg och gör det mer inbjudande.

2. Välj tavla utifrån vem som ska få den. På släktplatsen finns det flera olika alternativ på tavlor: nära släkt, förfäder, ättlingar, timglas, solfjäderstavla, allt-i-ett och släktboken. Till din far- eller mormor är det kanske en god idé att välja en tavla över alla ättlingar, för att visa upp hennes arv. Medan för din gammelmoster är det mest passande att välja en tavla över anfäder för att lära henne mer om hennes rötter.

3. Välj vilken fakta som du skulle vilja ha med i varje ruta för en person genom att redigera fakta för individerna. Det kan du göra i de avancerade anpassnings-alternativen.

Hur kommer tavlan se ut när den väl kommer fram? Vi hjälper till att visualisera.

Läs vidare: Julklappstips till en släktforskare

4. Granska varje tavla för att kontrollera att alla uppgifter är korrekta i släktträdet, rätta och ändra allt innan du beställer släkttavlan. Innan beställningen är klar kommer den att förhandsvisas för att illustrera släkttavlans storlek. Planschen kommer att visas bredvid en soffa i ett vardagsrum för att ge dig en idé om de verkliga dimensionerna.

5. Ju större tavla desto bättre eftersom trädet och uppgifterna syns tydligare. Tåligt material som vinyl eller en duk kommer att få din släkttavla att se fantastisk ut!

Vänta inte till sista minuten, se istället till att logga in på din släktplats på MyHeritage och beställ släkttavlan i god tid. Här hittar du mer information om hur du beställer en affisch: blog.myheritage.se/en-guide-till-att-skapa-slakttavlor.

Behöver du tips på vad du kan ge en släktforskare i julklapp? Läs vidare här: blog.myheritage.se/julklappstips-till-en-slaktforskare.

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

 • LILLEMOR ERIKSSON

  november 4, 2015

  har du kolla på alla dina släktingar sedan långt tillbaka i tiden
  så ritar jag stora träd
  med alla namn inskrivna
  födelse och dödsdatum samt de ingiftas data
  har ritat 8 träd i dags datum, det största med över 600 namn
  En fantstisk tavla blir det och en glädje för alla att hitta sitt eget namn
  Kostnad efter antal arbetstimmar.