Vi introducerar Solfjädervy över släktträd

Vi introducerar Solfjädervy över släktträd

Vi är glada över att tillkännage lanseringen av Solfjädervyn (Fan View) ⁠ – en ny vy för ditt släktträd på MyHeritage. Den sammanfogar de tre tillgängliga vyerna: Släktträdsvy, Stamtavlevy och Listvy.

Solfjädervyn ger en användbar och attraktiv visualisering av ditt släktträd. I likhet med Stamtavlevyn innehåller den en huvudindivid och dess förfäder i flera generationer, utan syskon, makar eller någon annan som inte är en direkt förfader. Solfjädervyn ser ut som ett solfjäder-diagram som många släktforskare är bekanta med. Men det är interaktivt! Vilket innebär att du navigerar i den, ser mer information om alla individer och till och med lägger till fler personer i trädet med den.

Som alla andra vyer kommer Solfjädervyn med den vänstra panelen som bekvämt visar mer information om en person i trädet. Du kan nu enkelt växla mellan de fyra olika släktträdsvyerna med ikoner i övre högra hörnet av sidan.

Den nya Solfjädervyn, i textformat (klicka för zoom)

Den nya Solfjädervyn, i textformat (klicka för zoom)

Solfjädervyn är gratis tillgängligt via desktop och mobil webb. Den är ännu inte tillgänglig i MyHeritage mobilapp, men kommer att läggas till senare.

Översikt

När du befinner dig i ditt släktträd på MyHeritage, klicka på solfjäderikonen för att komma åt den nya vyn, som visas nedan.

Växla till Solfjädervy

Växla till Solfjädervy

Solfjädervyn på ditt släktträd öppnas och visar en huvudpersoner och dennes förfäder.

Exempel: Solfjädervyn visar 6 generationer (klicka för zoom)

Exempel: Solfjädervyn visar 6 generationer (klicka för zoom)

Huvudpersonen visas i mitten, och varje generation av förfäder representeras av en annan ring som växer ut från centrum. Varje förfader visas med ett fullt namn tillsammans med födelseår och död.

Ringarna som innehåller de kommande tre generationerna (huvudpersonens föräldrar, mor/farföräldrar och mors/farsföräldrars föräldrar) är tunnare och deras namn och datum visas med böjd text:

Nästa 3 generationer

Nästa 3 generationer

Alla efterföljande generationer visas i ett solfjäderformat:

Efterföljande generationer

Efterföljande generationer

Korten har en färgad ytterkant som indikerar förfaderns förhållande. Faderns faderslinje är blå, faderns moderslinje är grön, moderns faderslinje är gul och moderns moderslinje är röd.

Färgerna mörknar när förhållandets avstånd från huvudpersonen växer.

För att byta huvudperson, håll muspekaren över valfri ana för att markera den personen. En skugga visas runt kortet och en solfjäderikon visas. Klicka på solfjädertikonen för att ändra huvudpersonen till den förfadern.

Byte av huvudperson

Byte av huvudperson

Att välja en profil

Om du klickar på någon persons kort i Solfjädervyn öppnas panelen till vänster på skärmen. Panelen visar mer information om individen och deras närmaste släktingar, inklusive de som inte visas i Solfjädervyn, som syskon, makar och barn.

Mer information visas på panelen (klicka för zoom)

Mer information visas på panelen (klicka för zoom)

Vi har gett panelen en fin ansiktslyftning i Solfjödervyn, Stamtavlevyn och Listvyn! De flesta av förändringarna i panelen är små och estetiska, och syftar till att förbättra din totala upplevelse.

Solfjädervyinställningar

Som standard visar Solfjädervyn 6 generationer: Huvudindividen och 5 generationer av förfäder (upp till 3 anor). Du kan välja hur många generationer Solfjädervyn ska visa, mellan 4 till 10.

För att ställa in antalet generationer i Solfjädervyn, använd rullgardinsmenyn – generationer – till höger om sökrutan.

Ställ in antal generationer

Ställ in antal generationer

Förfäder i den senaste generationen som visas i solfjädern som har föräldrar i släktträdet kommer att ha små pilar bredvid sina kort.

Pilar utanför den yttre banan indikerar förekomsten av fler förfäder

Pilar utanför den yttre banan indikerar förekomsten av fler förfäder

Om du klickar på en pil läggs en till generation till solfjädervyn.

För att zooma in och ut, klicka på + och – knapparna i verktygsfältet längst ner till höger på skärmen, och för att växla till helskärmsläge, klicka på zoom-ikonen i samma verktygsfält.

Zooma in, zooma ut och helskärm.

Zooma in, zooma ut och helskärm.

Lägga till föräldrar

För en saknad förfader visar vi ett kort med en + -symbol. Klicka på den för att lägga till en far eller mor på den positionen. En popup kommer att visas där du kan ange informationen om personen som du lägger till trädet.

Lägga till en förälder till trädet

Färgläge

Allt vi hittills har visat dig är textläget i solfjädervyn. Men det finns också ett annat läge, det vackra färgläget, som döljer texten och fyller varje kort med färg.

Färgläge är perfekt för delning eftersom det inte avslöjar information om personer i ditt träd. Förutom att det är vackert, hjälper färgläge dig att se fullständigheten av dina förfäderslinjer och visar exakt var du kan använda lite mer forskning för att lägga till förfäder som är svåra att spåra, som saknas i ditt träd.

För att växla till färgläge klickar du på färgpalettknappen längst ner till höger:

Växla till färgläge

Växla till färgläge

Färgläget visar dina viktigaste förfäders efternamn i den yttre omkretsen, tagna från dina far/morföräldrars föräldrar.

Färgläge (klicka för zoom)

Färgläge (klicka för zoom)

Om huvudindividen inte har två mor/farföräldrars föräldrar i trädet i en viss släktlinje, kommer färgläget att visa mor/farförälderns efternamn istället.

Eftersom Färgläge inte visar information om individer kan du sväva över valfritt kort för att se en persons namn, födelseår och dödsår och deras profilfoto.

Verktygsläge som visar information om en person i färgläge

Verktygsläge som visar information om en person i färgläge

Dela med dig!

Vi uppmuntrar dig att dela Solfjädervyn över ditt släktträd på sociala medier eller via e-post. Det är ett utmärkt sätt att visa dina familjemedlemmar och vänner hur fullständigt ditt träd är, och att inspirera dem att hjälpa dig eller att förbättra deras egna släktträd.

Klicka på Dela-knappen längst upp till höger i ditt träd för att dela färgläge-versionen av din Solfjädervy med familj och vänner.

Dela-knapp

Dela-knapp

Ett litet fönster öppnas med alternativ för att dela solfjädervyvyn i färgläge till Facebook, Twitter eller WhatsApp eller för att ladda ner Solfjädertvy-bilden till din dator (som du sedan enkelt kan dela via e-post om du vill). Alternativ för att dela Solfjädervynvyn i textläge läggs till snart.

Sammanfattning

Här på MyHeritage älskar vi släktforskning och fortsätter att investera i den för att ge våra användare många möjligheter. Solfjädervyn är ett underbart komplement till MyHeritages samling av släktträdverktyg. Vi hoppas att våra användare, från amatörer till kunniga proffs, kommer att uppskatta och njuta av den.

MyHeritage-teamet

Klicka här för att se våra olika abonnemangsalternativ