Att hitta familj när allt hopp är förlorat

Att hitta familj när allt hopp är förlorat

Patrick Tarin från Amarillo, Texas, växte upp hos sin sin faster- och farbror. Hans far dog i en bilolycka när Patrick var 10, och han visste ingenting om sin mor och resten av sin familj.

En dag hittade han ett brev skrivet av sin far, som vände upp och ner på hans värld.

Hans far hade skrivit brevet till sin syster – Patricks faster – där han förklarade att hans förhållande till Patricks mamma var spänt, och han bestämt sig för att lämna henne och ta Patrick med sig, utan Patricks mammas samtycke. Med andra ord, Patrick hade kidnappats ifrån sin mor.

I brevet nämnde Patrick far också en dotter till sin ex-hustru från ett tidigare äktenskap. Allt Patrick visste om henne var att hon hette Debbie.

Med så lite att gå på hade han inte mycket hopp om att hitta sin mor, men han gjorde allt som stod i hans makt för att hitta henne: forskning, släktforskning, DNA-testning – vid en tidpunkt anlitade han till och med en privat utredare. Alla dessa ansträngningar ledde inte till någonting.

Patrick var nära att förlora hoppet när han hörde att MyHeritage också erbjuder DNA-tester. Efter så många år av sökande efter sin familj var Patricks förväntningar låga, men han beslutade sig för att köpa ett kit ändå.

Cirka en månad senare kontrollerade Patricks fru Marie – som hanterar Patricks MyHeritage-konto – hans DNA-resultat och kunde inte tro sina ögon när en matchning kom upp med en systerdotter som hette Jessica Salinas.

Eftersom hon visste att Patrick skulle bli förtvivlad av ännu en besvikelse, beslutade Marie att kontakta systerdottern utan att berätta det för honom, och dela med sig några detaljer de visste om Patricks familj.

Inte ens tre minuter hade gått då hon skickade mig ett meddelande tillbaka och sa att hon kände igen historien. Jag ville fortfarande ha något slags bevis, så jag bad om en bild av Patricks mamma och Jessica skickade en till mig.

Kvinnan på fotografiet såg precis ut som Patrick.

Patrick’s mother

Patricks mamma

Patrick

Patrick

Marie började skaka och gråta, och Patrick som satt på soffan, kom fram för att fråga vad som hade hänt.

Jag sa till honom, ‘Vi har hittat din mamma. Vi har hittat henne. Här är en bild på din mamma.’

Patrick sjönk tillbaka i soffan, överväldigad av känslor.

Debbie berättade för Patrick att hon och deras mamma, Elisabeth Aaronson, hade sökt efter Patrick lika desperat i alla dessa år. När Patrick först försvann hade Elisabeth fått höra att hennes ex-man skulle föra Patrick tillbaka till henne vid en viss tid i en viss park. Hon väntade på dem där, men de kom aldrig. Hon kom tillbaka till parken i dagar, veckor och månader med Patricks bild och frågade förbipasserande om de hade sett honom … till ingen nytta. Månaderna blev till år och årtionden. Tyvärr gick Elisabeth bort, bara ett år innan Patrick tog kontakt. ”Om det inte vore för MyHeritage, skulle Patricks dröm om att lära sig mer om sin mor antagligen inte ha uppfyllts,” säger Marie.

Även om Patrick inte kunde se sin mor igen upptäckte han en hel familj som han inte hade känt till. Patrick fick reda på att han hade åtta halvsyskon, varav fem fortfarande levde. Uppvuxen som enda barn är Patrick glad över att lära känna sina nya halvsyskon.

Har du gjort några fantastiska upptäckter eller knutit nya kontakter via ett MyHeritage DNA-test? Låt oss veta i kommentarerna nedan!