Julie och Julie: Systrar med samma namn hittar varandra efter mer än 60 år, och likheterna är häpnadsväckande

Julie och Julie: Systrar med samma namn hittar varandra efter mer än 60 år, och likheterna är häpnadsväckande

Julie Mamos berättelse börjar med att ett par oroliga mormödrar chattar i kyrkan i Kent, England, 1955. Den ena mormodern anförtrodde den andra att hennes barnbarn, Lillian, hade blivit gravid utom äktenskapet vid 17 års ålder. Den andra nämnde att hennes barnbarn Mavis hade letat efter ett barn att adoptera. Och så beslutades det: när Lillians bebis, Julie, var 9 dagar gammal, adopterade Mavis henne. Ingen i Lillians familj visste om bebisen Julie, förutom hennes föräldrar och morföräldrar.

Julie Mamos gammelmormor (höger) med Julies mormor som ung flicka. Fotot är färglagt och förbättrat av MyHeritage
Julie Mamos gammelmormor (höger) med Julies mormor som ung flicka. Fotot är färglagt och förbättrat av MyHeritage
Julie Mamos gammelmormor (höger) med Julies mormor som ung flicka. Fotot är färglagt och förbättrat av MyHeritage

Julie växte upp i Kent, omedveten om den hemliga transaktionen, och hade en lycklig barndom.

Julie Mamo som bebis med sin adoptivmamma Mavis. Fotot är färglagt och förbättrat av MyHeritage
Julie Mamo som bebis med sin adoptivmamma Mavis. Fotot är färglagt och förbättrat av MyHeritage
Julie Mamo som bebis med sin adoptivmamma Mavis. Fotot är färglagt och förbättrat av MyHeritage

En berättelse om två Julies

När Julie var 12 år gammal avslöjade hennes adoptivföräldrar för henne att hon var adopterad, och samma år flyttade familjen till Australien. Under tiden fortsatte Lillian att bo i Kent och fick ytterligare en dotter och 3 söner. Hon döpte också sin nya dotter till Julie, och när hon var 12 år gammal berättade Lillian för henne att hon en gång hade fått en bebis, som också hette Julie, som hon hade placerat ut för adoption. Lillian gick bort 2019.

Julie M. växte upp i Australien, gifte sig, fick 3 barn och skilde sig så småningom. 2021 köpte hennes dotter Louise ett MyHeritage DNA-kit till henne i julklapp, men ingen av dem ägnade någon större uppmärksamhet åt resultatet.

Sedan, i augusti 2022, fick Louise ett meddelande från någon som heter Jason i Storbritannien. Han hade precis fått sina MyHeritage DNA-resultat och blev förvånad över att finna att Louise och hennes mamma Julie var nära matchningar. Han hade frågat sin moster – Julie Ansell – om hon visste något om familjen i Australien, men till en början hade hon inte kunnat minnas något om det. Sedan klickade det: halvsystern som hennes mamma hade berättat om för många år sedan! Jason hittade Louise i en Facebook-grupp och berättade för henne vad han visste. Och sen, inom mycket kort tid, talade Julie M. och Julie A. för första gången.

Jason, Julies brorson som bor i Dover, säger att han ursprungligen köpte DNA-kitet på rea, enbart för att hans syster hade tagit ett och han tyckte att det skulle vara coolt att hitta sin etnicitetsuppskattning. Han förväntade sig aldrig att hitta en sedan länge förlorad faster!

”Denna upptäckt har öppnat en helt ny värld för mig”

Likheterna mellan de två Julies är häpnadsväckande. Bortsett från att dela ett förnamn, beskriver de båda sig själva som tomboys; de båda älskar färgen svart; de har samma modekänsla; de skapar båda konst med trä som hobby. Båda fick veta vid 12 års ålder om adoptionen. Båda var skilda och förblev vänner med sina ex. Jule M har 3 barn; Julie A har 4. De ser till och med ut och beter sig väldigt lika: båda är fria, kreativa andar.

Inte heller Julie hade en syster tidigare och de är båda överlyckliga för att ha hittat varandra. De har kontakt nästan dagligen. Alla säger till Julie M. att hon har strålat positivt sedan hon har kontakt med sin syster – hon är på en konstant hög nivå. Hon säger att det känns som att prata med Julie A. att prata med sig själv. ”Den här upptäckten har öppnat en helt ny värld för mig”, säger hon. Hon är så tacksam över att ha hittat sin syster och känner en känsla av fullbordan i sitt liv.

Julie A. säger att Julie M. är ”en absolut avbild” av deras mamma. ”Det är som att prata med min mamma”, säger hon.

Lillian (left) and Julie M. (right)

Lillian (vänster) and Julie M. (höger)

Hon beskriver sin nya kontakt med Julie M. som enkel, naturlig och omedelbar: ”Det är som om hon alltid har varit i mitt liv. Jag behöver inte anstränga mig.” Hon säger att hon aldrig har upplevt något liknande.

Julie A.s son visste hur viktig denna nya koppling var för henne och köpte en biljett till henne så att hon kunde flyga till Australien för att träffa sin nyfunna syster och hennes familj. Återföreningen ägde äntligen rum precis i tid för Mors dag och Mavis 90-årsdag.

Left to right: Julie M., Louise, and Julie A.

Väntser till höger: Julie M., Louise, och Julie A.

Systrarna träffades på flygplatsen i Adelaide och firade Mavis 90-årsdag tillsammans, och efter att ha tillbringat lite tid med Julie Ms familj flög de till Storbritannien så att Julie M kunde träffa resten av sin brittiska sida av familjen.

Julie M. and Julie A.

Julie M. och Julie A.

”Min mamma har hittat sin andra halva”, säger Louise. ”Mamma har hittat sitt hem, sin by.”

För Jason slutade inte upptäckterna med återföreningen av Julies. Han hittade också en sedan länge förlorad farbror – en bror till sin morfars morfar – bosatt i Nya Zeeland. Farbrorn är 94 år gammal, och Jasons familj kunde visa honom bilder från hans brors bröllop. Jason säger att han inte hade en aning om att han hade familj i Nya Zeeland, att det hela har varit en fantastisk upplevelse och att det är otroligt hur teknik idag kan föra familjer som varit separerade hittills så nära varandra igen.

The Julies with family in Dover, U.K. Left to right: the Julies' niece Jess (Jason's sister), Julie M., Julie A., brother Ted, and nephew Jason

Båda Julies med familj i Dover, England. Från vänster till höger: Julies systerdotter Jess (Jasons syster), Julie M., Julie A., bror Ted och brorson Jason

Stort tack till båda Julies, Louise och Jason för att de delar sin fantastiska historia med oss.
Om du har gjort en otrolig upptäckt genom MyHeritage vill vi gärna höra om det!
Maila din historia till oss på historia@myheritage.com.

Beställ ett MyHeritage DNA-kit