Våra voluntärer: Ett kärleksfullt arbete på Madeira

Våra voluntärer: Ett kärleksfullt arbete på Madeira

Vasco Gonçalves de Andrade är född, 1954, på ön Madeira ( Portugal). Han flyttade till Lissabon under 1976 för att arbeta och studera psykologi . Han tog examen i social- och organisationspsykologi .

Han är gift och har två döttrar i Lissabon. Den äldre är en TV-reporter, och den yngre är en landskapsarkitekt.

Efter många års arbete för två stora företag i Lissabon och i Funchal ( där han har bott i 16 år ) , tog han förtidspension på grund av sjukdom.

Idag är Vasco volontär för det portugisiska Röda Korset , där han får nöje av att hjälpa människor och arbeta för en god sak . Han har också varit volontäröversättare för MyHeritage sedan 2012 .

Det var så länge sedan nu att inte kommer ihåg om jag blev ombedd att hjälpa eller om jag föreslog att hjälpa. Det har varit en spännande upplevelse! Eftersom jag tycker om släktforskning och också att öva på min engelska har detta varit ett väldigt givande arbete. Som bonus har jag också fått många vänner på MyHeritage laget .

Att veta att det finns många portugisiska användare som förväntar sig en funktionell och högklassig webbsida och mjukvara leder till att jag är driven att göra mitt bästa med det här jobbet.

Översättning är en mycket viktig faktor vid bedömningen av kvaliteten på MyHeritage produkter. Jag gillar att kunna hjälpa människor!

Jag har provat på många aktiviteter för att fylla min fritid. Jag spelar mycket tennis med min fru och våra vänner. Jag bestämde mig för att börja ett släktträd som ett arv för mina döttrar. Min familj har flera släktgrenar som bor på det portugisiska fastlandet, liksom på öarna och även utomlands, såsom i flera amerikanska delstater. .

Vasco's hem- och födelseby (Funchal).

Vasco's hem- och födelseby (Funchal).

Hans faders, Gonçalves de Andrade, och moderns, Fernandes, släktgrenar har sina ursprung på Madeira, men några släktingar började emigrera i mitten av 1800-talet till Britiska Guyana och i början av 1900-talet till Brasilien och USA , så i dag har han släktingar som bor i flera länder.
Mina föräldrar berättade om, sedan länge, försvunna släktingar som emigrerat årtionden och decennier sedan till Brasilien och USA , men många av dem har jag aldrig träffat.

Vasco har lärt sig några intressanta saker om sin mormorsmor .

 Vasco's föräldrar - Vasco and Maria Zoe, 1958.

Vasco's föräldrar - Vasco and Maria Zoe, 1958.

Min mormorsmor bodde i Demerara, Britiska Guyana. Hon gifte sig igen efter att hennes första make, José Fernandes Rosa, gick bort. Sorgligt nog dog hon ett år senare . Hennes andra man var en engelsk gruvingenjör. Efter hennes död besökte han sin bortgångna frus föräldrar på Madeira, förmodligen för att ta reda på om det fanns något arv. Han träffade då en portugisisk kvinna och gift sig igen på Madeira .

Vascos döttrar tycker att hans forskning är mycket intressant , och de har ofta frågor om relationerna mellan vissa personer i trädet.

Det finns många levande släktingar som de ännu inte har träffat, så det finns vissa förväntningar om en framtida släktträff.  Av flera skäl har det inte hänt ännu, till exempel geografiska avstånd .

Vasco berättar att hans fru har förståelse för hans intresse för släktforskning.

Jag tror att hon tycker om att ta emot e-postmeddelanden som påminner oss om allas födelsedagar. Hon försöker att förstå den tid jag tillbringar med att arbeta på mitt släktträd!

Vasco behövde en bra programvara för att samla all information om sin familj och för att skapa närmare kopplingar mellan alla levande familjemedlemmar. Han fann det på MyHeritage.

Jag sökte ett sätt att alla de som var intresserade av vår släkthistoria skulle kunna bidra över nätet. Jag valde MyHeritage Family Tree Builder.

Hans släktträd befattar just nu 1525 personer.

Han njuter av Family Tree Builder, liksom de tjänster som automatiskt söker även när man inte är på nätet, såsom Smart Matches och Record Matches.

MyHeritage har varit mycket användbart för forskning. Vi har kommit mycket närmare våra släktingar i USA, och de har också glädje av att veta om och förstå deras ursprung.

Vasco tips till dem som just börjat sin genealogiska resa:

  • Om du har fritid, och du verkligen njuter av denna hobby, sök vidare!
  • Jag måste varna dig att detta är extremt noggrant arbete, så lägg in den tid det tar!
  • Det finns mycket att lära om släktforskning. Det är ett jobb som du lär dig medans du utvecklar dina färdigheter .

Tyckte du Vascos berättelse var intressant? Vänligen dela dina kommentarer nedan!

Taggar: ,