De 5 bästa platserna att besöka i Oslo under MyHeritage LIVE

Kommentarer

Det är med stor glädje vi åker till Oslo i november för den första MyHeritage LIVE användarkonferensen. Konferensen är öppen för alla som vill lära sig mer om MyHeritage från alla länder runt om i världen – abonnenter, DNA-kunder, användare av gratis MyHeritage-tjänster och till och med människor som inte använder MyHeritage som är intresserade av att lära sig mer om oss.

Ni som aldrig har varit i Oslo, har en spännande upplevelse framför er. En av Europas mindre huvudstäder, Oslo, är en pittoresk stad belägen på en fjord och omgiven av skogar. Norrmän är också kända för sin vänlighet och sitt artiga uppförande. Deras utmärkta kollektivtrafik omfattar en tunnelbana och ett snabbt pendeltåg som tar 20 minuter från flygplatsen till stadens centrum, vilket gör det till en väldigt trevlig stad att utforska som turist.

Registrera dig nu för att få Early Bird-rabatten till konferensen.

Många släktforskare tycker om att utforska historia oavsett var de är i världen. Utnytta din tid i Oslo för att upptäcka de otroliga sevärdheterna som erbjuds. Här är våra bästa val!

 

5 av de bästa sevärdheterna att besöka i Oslo:

Vikingaskeppsmuseet

Först på listan av sevärdheter i Oslo kommer Vikingaskeppsmuseet, även känt som sitt norska namn: Vikingskipshuset. Museet ligger på halvön Bygdøy och innehåller världens bäst bevarade vikingaskepp och fynd från vikingagravar runt Oslofjorden. Vikingaskeppssmuseet visar upp upptäckter från Gokstad, Oseberg och Tune-fartyget, plus små båtar, slädar, en vacker vagn, verktyg, textilier och hushållsredskap.

Du kan använda samma biljett till två museer inom 48 timmar: Vikingaskeppsmuseet och Historiska museet, så det är väl värt.

The Vikingship Museum

Slottsparken

Omkring Kungliga slottet i centrala Oslo finns de vackra trädgårdarna i parkerna. Dessa trädgårdar, även kallade Slottsparken, var en av de norska huvudstadens första stora parker. Slottsparkerna bildades vid sidan av Kungliga slottet i mitten av 1800-talet. De omger det kungliga palatset på alla sidor och präglas av gröna gräsbevuxna betesmarker, blommande ängar, färgglada fleråriga fält och välvuxna träd. Huvuddelen av parken är öppen för allmänheten under hela året.

Om du är i Oslo för MyHeritage LIVE, har konferenshotellet Radisson Blu Scandinavia Oslo utsikt över dessa trädgårdar.

Det norska riksarkivet

Letar du efter ditt norska arv och förfäder? De allra första skandinaverna i Amerika var Leif Eriksson och hans besättning på 35 män och kvinnor, som övervintrade i Newfoundland omkring 1000-talet. Norrmännen var också närvarande under den tidiga koloniseringen av New England på 1600- och 1700-talet, tillsammans med nederländska, franska och svenska bosättare. En stor, organiserad norsk invandring började med ankomsten av 53 Quakers från Stavanger 1825, som bosatte sig vid Lake Ontario och därefter flyttade nästan 900 000 norrmän till USA.

För de med norskt arv är Oslo hem för det nationella arkivet samt Oslo statsarkiv. Boka in en tid för att besöka deras läsrum eller göra lite forskning. Norges nationalarkiv består av nationalarkivet i Oslo och åtta regionala statsarkiv runt om i landet.

Norwegian National Archives

Norges kulturhistoriska museum

På Norges Museum för Kulturhistoria, som annars kallas Norsk Folkemuseum, reser du genom tiden och utforskar livet i Norge från 1200-talet till moderna tider. Huvudattraktionen är Stavskyrkan från Gol, en byggnad med stor historiskt och arkitektoniskt intresse som går tillbaka till år 1200. Gå genom ett utomhusmuseum med 160 historiska byggnader som var och en uppvisar en annan norsk region.

Väl inomhus hittar du utställningar som innehåller norska folkdräkter, folkkonst, kyrklig konst och samisk kultur.

Nobels fredscenter

Nobels fredscenter i Oslo öppnades 2005 av Hans Majestät Kung Harald V av Norge. Centret har sedan välkomnat mer än 400 000 besökare. Nobels fredscenter ligger i den tidigare Oslo Vestbanestationen. 1872 ritades den tidigare stationen av arkitekt Georg Andreas Bull. Den upphörde att användas som järnvägsstation 1989. Den har utsikt över hamnen och ligger nära Oslo stadshus där Nobels fredsprisutdelningsceremoni äger rum varje december för att uppmärksamma Alfred Nobels död.

 Registrera dig nu till MyHeritage LIVE och få en Early Bird-rabatt, till och med 24 september, 2018. Skynda dig då platserna är begränsade!

Vi hoppas att vi ses på konferensen!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej