MyHeritage Online-evenemang för november

MyHeritage Online-evenemang för november

Detta år har sett många upp- och nedgångar, planer har förändrats och ombokats och mål har skjutits upp eller avbrutits, men det finns några mål som fortfarande ligger inom vår räckvidd. Det finns fortfarande tid att se till att du når dina släktforskningsmål för 2020, så hjälper vi dig att komma dit.

Med flera online-sessioner som erbjuds av MyHeritage varje vecka kan du lära dig om ett brett utbud av ämnen, från MyHeritage-verktyg och funktioner till forskningsmetoder, historiska register och tips och råd från MyHeritage-anställda och branschexperter inom släktforskning och DNA-testning.

Även om du inte kan komma till liveevenemanget kan du fortfarande njuta av alla inspelade Facebook Live-sessioner i avsnittet Videos på MyHeritage Facebook-sida, och många av Fråga experten-sessionerna görs senare tillgängliga för gratis visning på MyHeritage Kunskapsbas.

Observera att de flesta tiderna är listade i Eastern Time Zone. Använd en tidszonomvandlare för att hitta rätt tid på din plats.

Facebook Live-sessioner

Ingen förhandsregistrering krävs för dessa sessioner: du kan delta direkt från vår Facebook-sida. Besök bara sidan när sessionen är planerad att starta och kolla efter livevideosändningen högst upp i flödet. Du kommer att kunna ställa frågor i kommentarerna, och talarna kommer att svara på dem live

November 2, 2 P.M. EST

Ämne: Om döds- och begravningsregister, kyrkogårdar och dödsannonser

Talare: Daniel Horowitz

Beskrivning: Släktforskare Daniel Horowitz guidar dig genom döds-, begravnings-, kyrkogårdsregister och dödsannonser, som är viktiga resurser för släktforskningsinformation och kommer att finnas gratis på MyHeritage från 29 oktober till 2 november.

November 4, 2 P.M. EST

Ämne: Dokumentera källcitat

Talare: Dick Eastman

Beskrivning: Den hyllade släktforskaren Dick Eastman ger dig värdefulla tips och information om hur du korrekt listar källor och citat på MyHeritage.

November 9, 2 P.M. EST

Ämne: Dina vanligaste frågor om teknisk support

Talare: Aaron Berk

Beskrivning: Aaron Berk från MyHeritages tekniska supportteam kommer att utforska de vanligaste supportfrågorna och hur man löser dem.

November 11, 2 P.M. EST

Ämne: Marscherar framåt med militära register

Talare: James Tanner

Beskrivning: För att hedra Veteran’s Day, följ den erfarna släktforskaren James Tanner på Facebook Live och utforska militära historiska poster på MyHeritage.

November 18, 2 P.M. EST

Ämne: Strategier för att göra ordning i och njuta av dina bilder

Speaker: Maureen Taylor

Beskrivning: En box med en massa fotografier kan verka som en överväldigande uppgift att göra iordning, och det är lättare att lämna dem till nästa generation. Lär dig att identifiera, bevara och organisera dina foton (och njuta av uppgiften) med släktforskaren Maureen Taylor, även känd som ”The Photo Detective.”

November 23, 2 P.M. EST

Ämne: Hitta släkt med DNA på MyHeritage

Talare: Kitty Cooper

Beskrivning: Följ släktforsknings- och DNA-stjärnan Kitty Cooper när hon pratar om att ”Hitta familj med DNA på MyHeritage” och svarar sedan på frågor.

November 25, 2 P.M. EST

Ämne: DNA-metodik för forskning i okända föräldrar

Talare: Debra Renard

Beskrivning: Debra Renard, en forskningsexpert från Legacy Tree Genealogists, är särskilt intresserad av att hjälpa männinskor med okänd biologisk familj att hitta sina rötter. Gå med henne i den här sessionen för att lära dig mer om DNA-metodik specifikt för dessa fall.

Fråga experten

Den kostnadsfria webbserien Fråga experten med vår släktforskningsexpert, Daniel Horowitz, spänner över ett brett utbud av ämnen, från att utnyttja användbara MyHeritage-funktioner till att söka i historiska registersamlingar. För att anmäla dig till en Fråga experten-session, klicka på registreringslänkarna nedan.Sessionerna hålls på engelska.

November 5, 1 P.M. EST

Ämne: Forska i dina förfäder med MyHeritage mobilapp

Beskrivning: MyHeritages historiska sökmotor har fått en ansiktslyftning både på mobilappen och på webbplatsen! Lär dig att dra full nytta av det intuitiva, praktiska nya gränssnittet när du forskar på dina förfäder i MyHeritage-mobilappen.

Klicka här för registrering

November 12, 1 P.M. EST

Ämne: Gör historia digital: Transkribera gravstenar på BillionGraves

Beskrivning: BillionGraves är en global plattform som samlar in digitaliserade gravstenregister. Lär dig hur du kan gå med i det här viktiga projektet och göra familjehistoria mer tillgänglig för människor över hela världen.

Klicka här för registrering 

November 19, 1 P.M. EST

Ämne: Popquiz: MyHeritage och allmän släktforskningskunskap

Beskrivning: Hur mycket kan du om MyHeritage? Kom och spela lite trivia och vinn priser med din kunskap om MyHeritage-funktioner.

Klicka här för registrering

November 26, 1 P.M. EST

Ämne: Analysera din Theories of Family Relativity™

Beskrivning: Theories of Family Relativity™ ger dig trovärdiga teorier om dina relationer med dina DNA-matchningar baserat på släktträd och historiska register. Lär dig att analysera, verifiera och bättre förstå dina teorier på Theories of Family Relativity™.

Klicka här för registrering