En DNA-matchning på 3% leder kvinna till att återförenas med sin pappa

En DNA-matchning på 3% leder kvinna till att återförenas med sin pappa

Susana Boggs, en 50-årig läkarassistent från Richmond, Texas, växte upp utan en far. Hennes mamma pratade aldrig om det, med det fanns det en vän till familjen vid namn Nano som ibland kom till Susanas födelsedagsfester, och hennes syster misstänkte att han kanske var Susanas far. Men efter att Susana blev 12 år slutade Nano att besöka dem och de såg honom inte igen. Åratal senare tog Susana ett MyHeritage DNA-test, och en matchning med en kusin ledde till att bekräfta att Nano verkligen var hennes biologiska far och det ledde även till en återförening med honom.

Se deras rörande historia här:

En man som hette Nano

Susana och hennes syster uppfostrades utan far. Hon kommer ihåg att som barn fanns det en vän till hennes mamma, Nano, som kom och besökte henne vid varje födelsedag. Han hade med sig sina två barn och gav henne presenter.

Det var hennes syster som påpekade att det kanske var mer med Nano än vad som man trodde. ”Jag trodde alltid att han var en vän till familjen, men en gång sa min syster, som var 4 år äldre, till mig:”Nanos dotter ser ut precis som du! Nano är din far, ”minns Susana. ”Jag blev arg och sa till henne att det var fel och bad henne att sluta säga det. Faktum är att Nano var väldigt lång och jag var mycket längre än mina systrar och min mamma.”

Inte långt efter att Susanas mor gifte sig igen slutade Nano att besöka Susana på hennes födelsedagar. Hon förstår nu att den nya mannen måste ha varit obekväm med förhållandet mellan Nano och hennes mamma och inte ville att Nano skulle komma till deras hem.

Susana var aldrig nära sin styvfar. Under åren frågade Susana sin mamma om sin biologiska far, men hennes mamma vägrade att svara. För inte så länge sedan flyttade Susanas mamma hem till henne, och Susana försökte återigen avslöja sanningen om sin biologiska far. ”Jag frågade henne om och om igen, men hon gav inte svar på min fars identitet eller om Nano”, säger Susana.

MyHeritage DNA kom till hjälp

Så småningom insåg Susana att hon skulle behöva avslöja sanningen på egen hand, och den i april förra året köpte hon två DNA-kit. När hennes resultat kom in såg hon bara matchningar med avlägsna släktingar.

Men sedan, månader senare, fick Susana ett meddelande om en ny DNA-matchning. Det var en kvinna i 20-års åldern som hette Ruby Morales och som delade 3% av Susanas DNA – vilket betyder att hon kunde vara en syssling.

”Jag bestämde mig för att skicka ett meddelande till henne och fråga om hon känner till en man som heter Nano och jag skrev att det är brådskande”, säger Susana. ”Jag tänkte för mig själv,” Hon kommer nog att tro att jag är galen, men jag har inget att förlora.”” Hon hoppades få svar, men förberedde sig för möjligheten att hon inte skulle få det.

Nästa dag, medan Susana var på jobbet, såg hon att hon hade ett nytt meddelande på MyHeritage. Det var från Ruby. Hon hade svarat att ja, det fanns en man i familjen som alla kallade farbror Nano.

Susana blev överväldigad av känslor. ”Jag började gråta. Jag gick ut för att få lite frisk luft, för jag kände att jag inte kunde andas. Jag skrev tillbaka till min matchning att jag har letat efter Nano i många år och bad henne att ge honom mitt telefonnummer.”

Hon gick hem och kontrollerade sin telefon hela tiden, i hopp om att få svar. ”Jag gick och la mig, men kunde inte sova”, säger hon. ”Plötsligt fick jag ett meddelande på spanska på min mobiltelefon:” Hej, jag heter Lori, Nano är min farbror.” Jag ringde till henne och hon sa till mig att hon besökte Nano och han frågade henne om min mamma och mina syskons identitet. och sa att vi är nära familj. ”

Lori skickade Susana ett foto av henne som barn, som Nano alltid hade förvarat i sin plånbok. Nano, vars fulla namn är Servando De Los Santos, hade letat efter Susana i många år, men kunde inte hitta henne för att hon hade bytt namn när hon gifte sig.

Äntligen återförenade

Nano hade två andra barn som var Susanas halvsyskon. Tyvärr gick Susanas halvsyster – som hon minns vagt från födelsedagsbesöken – bort i cancer inte långt innan Susana tog sitt DNA-test. Det var en sorglig men ljuvlig gåva för Nano att välkomna dottern som han hade sökt efter så länge, tillbaka i sitt liv så snart efter att ha förlorat sin andra dotter.

Nano och hans son Armando (Susanas halvbror) körde 12 timmar för att träffa Susana i hennes hem för första gången. De var överlyckliga och överväldigade av känslor över att träffas igen, den här gången som far och dotter. De hoppas kunna se mycket mer av varandra framöver. När allt kommer omkring har de en hel livstid att komma ikapp.

Har du ett mysterium i din familj som väntar på att bli löst? Beställ ditt MyHeritage DNA-kit idag.