Far och son möts efter 48 år

Far och son möts efter 48 år

John Cummings från Keizer, Oregon adopterades vid födseln. Efter många års försök och misslyckanden med att hitta information om sin biologiska familj gav han nästan upp tanken på att upptäcka vem hans föräldrar var.

Då köpte hans fru ett MyHeritage DNA-kit till honom i julklapp.

Några dagar efter att han fick sina resultat kom han i kontakt med sin biologiska far och halvsyster.

Se hans hjärtvärmande historia här:

När John först kontaktade California Department of Social Services för att få information om sin adoption, gav de honom några dokument, men informationen var väldigt knapp och det fanns inga namn eller kontaktuppgifter. Efter att ha fått reda på att han kanske måste gå till högsta domstolen för att få mer information, blev han uppgiven.

När hans MyHeritage DNA-resultat kom tyckte han att det var intressant att se sina etnicitetsresultat – till exempel att han var 53% norsk. Men han var ännu mer intresserad av att se att listan över DNA-matchningar som inkluderade en biologisk kusin, Linda.

John kontaktade henne via MyHeritage-sajten, och tillsammans pusslade de ihop bitarna. ”Du borde ringa Tiffany”, minns John att Linda sa till honom. Hon tror att hon är din syster och att hennes pappa är din pappa. Jag blev helt perplex!”

Det visade sig att Johns biologiska far, Rick, hade försökt hitta John i åratal. ”Domstolarna var förseglade, advokatens kontor brann ner …” säger Rick. ”Det var bara en komplett återvändsgränd.”

”Jag har burit på 48 års skuld,” fortsätter han. ”Även om jag har andra barn, fanns det alltid ett barn som jag aldrig skulle få se, eller veta om han hade det bra.”

”Jag fick ett meddelande från henne … när jag läste det, började mitt hjärta att slå snabbare,” minns han. ”Den son som jag aldrig haft hade tagit kontakt.”

John och Rick hittade äntligen varandra tack vare MyHeritage DNA – de upptäckte också att de bodde bara en timmes bilresa bort från varandra och hade arbetat på samma gata under en viss period i livet!

”Efter att ha träffat John och insett vilken bra ung man han var, försvann skuldkänslan,” säger Rick. ”Jag är väldigt stolt över den man han är. Vilket bra jobb hans föräldrar har gjort. Jag vet att jag inte kunde ha gjort bättre själv. ”

”Vi hade så mycket gemensamt, säger John. ”MyHeritage var starten för att få oss att faktiskt kommunicera.”

”Om du vill hitta någon, så är detta det bästa sättet” tillägger Rick.

”Utan DNA skulle det aldrig ha hänt, för jag kunde inte ha gjort den länken själv”, säger John. ”I början var det lite överväldigande, men nu är det riktigt roligt. Jag kan ställa alla frågor jag alltid har velat få svar på. Nu får jag veta om mitt ursprung. ”

”Tack MyHeritage DNA för att ha återförenat mig med min familj”, avslutar John.

John Cummings (second from right) with his biological father and half-siblings

John Cummings (andra från höger) med sin biologiska pappa och halvsyskon