Kvinna återförenad med sin mamma efter 50 års sökning

Kvinna återförenad med sin mamma efter 50 års sökning

MyHeritage-användaren Faith Loftesness från Colorado adopterades som spädbarn på ett sjukhus 1957 i Albany, New York. Hon var nio när hon fick reda på att hon var adopterad. Då började hon leta efter sina biologiska föräldrar och ville veta mer om var hon kom ifrån. Hennes 50-åriga sökning avslutades äntligen när hon nyligen återförenades med sin biologiska mamma tack vare MyHeritage DNA.

Se den emotionella återföreningen här:

På vägen i sitt sökande stötte Faith på många svårigheter och återvändsgränder. Hon gav upp och sa till sig själv att det helt enkelt inte var menat att hon skulle finna sin biologiska familj.

För nio år sedan beslutade hennes dotter Aimee Campanella att ta över och hjälpa hennes mamma att göra framsteg i sin sökning. För tre år sedan köpte Aimee Faith ett DNA-kit på mors dag. Hon laddade upp Faiths DNA-data till MyHeritage för att öka chanserna att få en matchning med släktingar.

I början fanns det inga nära matchningar. Men en dag blev de överraskade med en nära matchning till en kvinna, 82, i Albany, där Faith var adopterad från. Det uppskattade förhållandet var ”mamma”. Aimee kontaktade kvinnan Marcia för att få veta mer om hennes historia.

Marcia Mastroianni var en 22-årig ensamstående mamma som hade velat ge sin dotter ett bättre liv och gav upp henne för adoption. Hon tänkte på Faith väldigt många gånger under åren, men adoptionen hade gjorts genom den katolska kyrkan och Marcia kunde inte hitta henne.

Faith och Aimee flög till Albany för att träffa Marcia och uppleva en unik återförening..

Faith kunde knappt tro att efter alla dessa år gick hennes dröm slutligen i uppfyllellse.

Jag vet inte hur jag ska beskriva det. Jag stod där och kunde inte tro att det verkligen var sant.

Aimee lade märke till många likheter mellan sin mamma och sin mormor.

Jag sitter där med dem, tittar på dem och lägger märke till att de båda pratar med sina händer. De båda slickar på sina läppar, de fnissar när de är nervösa. Ja, det är helt otroligt.

Faith kan förstå varför Marcia bestämde sig för att adoptera bort henne för alla desa år sedan.

Hennes beslut kom helt utifrån kärlek, hon visste att jag inte skulle få ett bra liv vid den tiden.

Faiths budskap till alla som fortfarande söker sina familjer är att aldrig ge upp hoppet, även om det tar årtionden. För tillfället är Faith, Marcia och Aimee så glada över att de har hittat varandra och de vill få ut det mesta av tiden de har tillsammans.