Annette har hittat Amerikasläkt och Kanadasläktingar

Annette har hittat Amerikasläkt och Kanadasläktingar
Släktforskaren Annette Lindstein

Annette Lindstein

Läs dagens användarberättelse! I dag har turen kommit till den entusiastiska premiumplus- användaren Annette Lindstein. Annette fick upp intresse för släktforskning när hon i vuxenålder tog kontakt med sin biologiska far. Just nu planerar hon en resa till Kanada för att där, tillsammans med sin man träffa släktingar på hans sida. Hon tycker att MyHeritage är kanon och rekommenderar oss starkt! Trevlig läsning.

Jag föddes i Motala 1955 av min mor May Broberg, som ett halvår tidigare hade gift sig med min styvfar Simon Upplid. Äktenskapet deras höll i 5 år, så 1960 flyttade mor och jag till Småland, där mor jobbade på ett antal platser tills hon träffade en ny man och gifte om sig 1962.

1965 flyttade vi till Nässjö, där jag växte upp resten av barndomstiden, med två syskon till som föddes 1964 och 1966. När jag var 20 år flyttade jag till Jönköping där jag sedan träffade min dåvarande man och gifte mig midsommar 1976. Min dåvarande man och jag flyttade efter bröllopet tillbaka till min födelsestad Motala och fick anställning på Electrolux och bodde där i ett år.

Sedan flyttade vi tillbaka till Norrahammar, utanför Jönköping. Fick då jobb på Electrolux i Norrahammar, 1979 fick vi vårt första barn Maria och 2 år efter det föddes Peter. Äktenskapet var rätt häktiskt eftersom min dåvarande man hade alkoholproblem, så vi flyttade några gånger till under de år som vi kämpade för att hålla ihop äktenskapet som sprack efter 10 år.

1987 skildes vi efter att ha flyttat sista gången till Nässjö. Jag bodde då ett år själv med barnen där. Efter att ha träffat min nuvarande man flyttade jag upp med barnen till Jämtland, fick jobb inom hemtjänsten som vårdbiträde till 1999 då jag utbildade mig vidare till undersköterska. Efter utbildningen gick jag tillbaka till hemtjänsten igen och jobbade cirka ett år innan jag fick problem med värk i kroppen, som jag också hade haft i omgångar . Jag provade på andra alternativa jobb som inte fungerade, så fick sjukbidrag som sedan gick över till sjukpension efter att jag fått diagnosen fibromyalgi.

När jag efter några år blev lite bättre i kroppen, så kom min tanke på att träffa min riktiga far, som jag tog kontakt med 2002. Träffade honom på sommaren samma år, och fick ett år tillsammans med honom innan han dog. Strax efter det kom tanken på att börja släktforska först på min mans sida och sedan på min mors sida. 2008 hittade jag MyHeritage som jag tycker är ett fantastiskt program, eftersom man också kan skriva in de levande släktingarna. Satte då upp min mors släktträd på Brobergsidan som är i från Motala i Östergötland, inte långt efter så var det ett annat släktträd som sammanstrålade med mitt, så jag fick kontakt med mors kusinbarn, som hon inte hade träffat.

Min mormor kom från en stor barnaskara med 12 syskon, utav dem var det hälften som bildade familj, men kontakten har varit väldigt dålig mellan de flesta, eftersom både mor flyttade från Motala och en bror till min mormor flyttade till Värmland.

Eftersom jag fick kontakt med flera släktträd som har sammanstrålat här på MyHeritage, så har jag också haft Facebook till hjälp och har fått kontakt med väldigt många av mammas kusinbarn och någon kusin, så jag frågade min mor om hon var intresserad att träffa sina kusiner, vilket hon väldigt gärna ville  göra. Så med hjälp av ett par kusiner till mor som jag träffat på Facebook, så samlade vi ihop alla mors kusiner som är tretton styckena och hade en kusinträff den 17 september nu i år som blev väldigt uppskattat.

Vi hade den i Motala där hälften av dem bor, och vi ska ha uppföljning av fler träffar nästa år, då det blir Värmland, där också min mans morfars kom ifrån. Så nu håller jag på att få tag på släktingar åt honom där nere som vi ska försöka träffa på samma gång. Han vill gärna se platsen där hans morfar kom ifrån.

Jag har också fått kontakt med Amerikasläkt och Kanadasläktingar både på min mans och min mors släkt och hoppas på att få åka till Kanada nästa år när min man fyller 60 år, som har varit hans dröm i flera år, där han har sin släkt. Vi fick en DVD-skiva från en femmänning till min mans mor, med hans familjemedlemmar och kusiners familj, som var väldigt roligt att se på .

Jag har fått fram 7-8 generationer på släktforskningarna, fram till 1700-talet, och det roliga är att jag har upptäckt att förfäderna också har haft sin Gudstro som jag har burit med mig hela mitt liv, det är tyvärr så att den har sållat ut de sista generationerna, som jag tycker är lite synd.

Med min släktforskning så har min mor och syskon blivit väldigt aktiva, särskilt mor, som har berättat mycket som inte jag har vetat innan, bland annat om henne själv, bland annat att hon har ett kristet dop också, som hon gjorde runt 1960-talet i Pingstkyrkan, det tyckte jag var helt fantastiskt, eftersom jag inte har blivit aktiv kristen förrän för fyra år sedan och hon inte har varit aktiv någon gång, sedan vi var små. Men jag har ju sett att flera generationer innan henne var också döpta, fast de var metodister, som är den ända skillnaden.

Till sist vill jag säga att jag vill varmt rekommendera denna sida, som är kanon! Där kan man också lägga upp bilder och filmer på släkten och beställa släktträd och släktböcker som jag själv har tänkt och göra till nästa projekt, när jag har fått lite berättelser från mors kusiner ihopsamlat. Jag gjorde ett prov med att lägga upp boken, vilket var väldigt lätt, det var bara det att jag inte hade tillräckligt samlat riktigt än.

Undertecknat

Annette Lindstein!

Har du egna erfarenheter av släktforskning och MyHeritage som du skulle vilja dela med dig av? Skicka då ett mail till mig på sara@myheritage.com och berätta mer.