En släktforskarberättelse från andra sidan jorden

En släktforskarberättelse från andra sidan jorden

Släktforskare delar ofta en gemensam passion. En av våra användare i Sydafrika, Denise Wronsky Barnard, 55, har ända sedan hon var barn haft ett intresse för historia.

Som vuxen har hon mer tid över att bedriva sin forskning och lägger mer tid på sina andra passioner, bland annat att åka på en Harley-motorcykel. Denise är också fotograf, författare och älskar att resa.

Hon är född i staden Pretoria. Där bor hon fortfarande tillsammans med sin man och tre vuxna barn. Till yrket är hon arkitekt.

Vi frågade Denise vad hon har upptäckt om sin släkthistoria.

Min far gick bort 1994. Två år tidigare, satte vi oss ner och han dikterade allt han kunde komma ihåg om släkten. År senare, hittade jag ett stort papper och bestämde mig för att utforska vad mer jag kunde ta reda på. Vilken resa det har varit!

Hon har upptäckt barn som sina kusiner aldrig visste att deras föräldrar hade haft, kopplingar till nazisterna, historier om andra Boerkriget, övergivna barn som uppfostrats av andra och bortglömda släktingars begravningsplatser.

Jag önskar att min pappa kunde se allt det här!

Denise började använda MyHeritage för fyra år sedan.

”Det är enkelt att använda och smart matchningsfunktionen är grym”, säger hon.

Är hennes familj involverad? Det är de definitivt!

Jag har dragit med dem alla. Vissa var chockade över att upptäcka hur många släktingar som de fortfarande har i livet.

Många av hennes släktingar är också medlemmar på hennes släktplats.

Det har vänt uppochner på släkten! Jag skickar regelbundet uppdateringar som oftast leder till fler frågor och svar.

Det finns över 600 personer i hennes släktträd och de bor över hela världen. Bland annat i Sydafrika, Kanada, Sydamerika, USA, England, Tyskland och Holland för att nämna ett par platser.

Mormor Fransciska

Dessutom har Denise har fått så många Smart Matchningar att hon haft svårt att behandla alla. Hon är en medlem på flera släktplatser på MyHeritage, som har säte runt om i världen.

Hon har upptäckt okända släktingar och sedan länge förlorade släktingar.

Ja, det har jag! En upptäckt sticker ut. Jag träffade en kvinna på min dotters skola och vi blev vänner. Över kaffe en dag började vi prata om familj. Det visade sig att hon var min kusin – jag hade med henne i mitt träd men jag visste inte att det var hon eftersom jag inte kände till hennes namn som gift!

Denise mest betydande upptäckt är nog att hon har hittat gravstenar tillhörande hennes farfars mormors mor, som kom till Sydafrika på 1880-talet, och hennes son, Denise farfars far.

Ludwigs grav

Ingen i familjen, inte ens min avlidne far, visste var har var begravd. Jag har också upptäckt att jag har judiskt påbrå.

Denise främsta tips för dig som är nybörjare är att se till att bevara allt du forskar fram. Fortsätt forska och upptäck information.

Tycker du om Denises berättelse? Vad har du upptäckt när du forskat? Dela med dig kommentarsfältet nedan.