Ett DNA-kit i julklapp hjälpte min biologiska pappa att hitta en bror som han inte visste att han hade

Ett DNA-kit i julklapp hjälpte min biologiska pappa att hitta en bror som han inte visste att han hade

Tina Hampton adopterades bort då hon var en liten bebis och visste aldrig något om sin biologiska fars familj. Hon fick ett gratis MyHeritage DNA-kit genom pro bono DNA Quest-projektet – och fick kontakt med en halvbror till sin far som han inte hade känt till!

Har du också gjort en otrolig upptäckt genom MyHeritage? Klicka här för att berätta! 

Här är hennes berättelse:

Tina Hampton

Tina Hampton

Jag föddes 1968 i St. Louis Missouri, och adopterades då jag var en bebis av min moster och farbror. Jag har alltid känt till min biologiska mamma, eftersom hon är lillasyster till min moster.

Min morfar var också adopterad, han var föräldralös, och han träffade min mormor när de båda var i marinkåren under andra världskriget. Min mormors far var invandrare från Sicilien och även han föräldralös och adopterad.

När det gäller min biologiska far så delade min mamma ingen information om honom. Han var ett mysterium för mig större delen av mitt liv, tills han en dag dök upp utanför min farfars hem, fortsatte att tuta och när någon kom ut och frågade vad som pågick sa han att han letade efter mig, sin dotter. Han gav mitt egentliga födelsenamn, och det var då personen visste vem han var. Jag var 44 år gammal och upptäckte inte bara min far, Garnett, utan även en halvbror, min biologiska fars son, född två år efter mig.

Tina och hennes pappa

Tina och hennes pappa

Men även efter att ha hittat min far återstod många frågor om min familj. Min farfar och farfarsfar var också adopterade, och jag visste ingenting om min fars familj. Jag ville veta mer om vem jag är och var jag kom ifrån. Så jag ansökte om ett DNA-kit genom MyHeritages DNA Quest.

Till en början var de enda matchningarna jag fick på min fars sida, avlägsna släktingar. Men så, förra året, öppnade jag min inkorg på MyHeritage och till min chock fick jag två separata meddelanden från en ung man och en ung kvinna från Färöarna. Båda var nära DNA-matchningar.

De berättade för mig att deras pappa hade letat efter sin familj i Amerika i över 30 år och inte kunde hitta någon information om sin biologiska far, deras farfar. De fick båda MyHeritage DNA-kit i julklapp och till sin förvåning hittade de mig på MyHeritage.

Det visade sig att deras pappa, Sigmonder (Siggy), och min biologiska pappa är halvbröder. Min far hade ingen aning om att han hade en bror till. Jag blev så chockad och överlycklig över allting,  att jag kontaktade min pappa Jack så fort jag fick meddelanden från dem, och så fort Siggys son nämnde min farfar Homer, visste jag att de var familj.

Deras far, som också heter Homer, var stationerad som soldat på Färöarna och byggde ett radiotorn av något slag, och det var där han träffade min farbrors mamma. Homer återvände till USA innan min farbror föddes. Farbror Siggy växte upp av sin mamma och hennes man, utan att veta att den senare inte var hans biologiska far.

Det var först när min farbror var 33 år gammal som hans mamma berättade sanningen för honom. Han fick aldrig träffa sin biologiska pappa eftersom han hade gått bort många år tidigare.

Efter våra upptäckter tog min farbror också DNA-testet och som väntat fick vi en stark och signifikant DNA-matchning.

I januari i år flög min farbror till USA för att äntligen träffa sin bror och mig. Vi tillbringade några härliga dagar tillsammans.

Tråkigt nog gick min far bort 6 veckor efter att ha träffat sin nyfunna bror. Jag är fortfarande i kontakt med min farbror — vi skickar meddelanden hela tiden och delar bilder.

Detta var en välsignelse för mig på så många sätt. Det är en så vacker sak för oss alla, speciellt för mig eftersom att jag är adopterad hade jag ingen aning om vem jag var i 44 år tills Jack, min biologiska far, dök upp och letade efter mig.

Jag saknar min pappa, men jag har nu en fantastisk farbror som försöker fylla tomrummet.

Tina och hennes farbror

Tina och hennes farbror

Stort tack till Tina för att du delar med dig av din berättelse med oss.
Om du också har gjort en livsförändrande upptäckt genom MyHeritage vill vi gärna höra om det! Skicka din berättelse till oss via det här formuläret eller maila den till oss på historia@myheritage.com.