Jag upptäckte att jag hade en annan pappa och fick en ny familj genom MyHeritage DNA

Jag upptäckte att jag hade en annan pappa och fick en ny familj genom MyHeritage DNA

Många gånger köper människor ett DNA-test eftersom de försöker återförenas med en förlorad familj. Men ibland sammanför DNA-resultaten familjemedlemmar som inte hade någon aning om att de saknade något.

Så var fallet med Debra Biagini, 62. Debra hade vuxit upp med båda föräldrarna och trodde aldrig att mannen som uppfostrade henne inte var hennes biologiska far, så när hon tog MyHeritage DNA-test och såg att hon hade en far-dotter matchning med en man som hon aldrig hade träffat, kunde hon inte tro sina ögon. Hennes biologiska far, Theodore Roosevelt Britton Jr., var en före detta amerikansk ambassadör och han visste inte att Debra existerade, men när han väl väl fick reda på det, välkomnade han och hans familj henne kärleksfullt in i sina liv.

Se deras emotionella historia här:
Debra Biagini flyttade till Rom, Italien för ett arbete 30 år tidigare. Båda föräldrarna som hade uppfostrat henne dog. När hon närmade sig 60-års ålder ville hon göra något speciellt för sig själv på denna födelsedag, och en vän föreslog att de skulle ta ett DNA-test och resa till regionen med den högsta etnicitetsprocenten i resultaten – en möjlighet att utforska Debras afrikanska arv . Debra älskade idén och beställde ett MyHeritage DNA-kit.

Men informationen som förändrade hennes liv för alltid låg inte i hennes etnicitetsuppskattning. Den fanns högst upp på hennes DNA-matchningslista: Theodore Roosevelt Britton Jr., en matchning på 48,5% – vilket tyder på att han var hennes far.

”I det ögonblicket såg jag bokstavligen på mig själv i spegeln som” Vem är du? ”, Säger Debra.

När hon upprepade namnet för sig själv insåg hon att hon kände igen det: det fanns en man vid namn Ted Britton som hennes mamma hade arbetat med på 50-talet och som hon hade talat väl om. Vad hennes mamma inte hade sagt till henne var att hon hade haft en affär med Ted och att Debra var resultatet.

Debra googlade Ted och hittade mycket information om honom från hans arbete som amerikansk ambassadör. Hon såg direkt mycket av sig själv i honom:

Tydligen hade hennes mamma inte heller berättat för Ted. När Debra lyckades kontakta honom blev han chockad.

”När jag hörde namnet Biagini och hon sa att jag var hennes far:” Å nej nej, inte jag, jag har inte lurat någon eller något liknande i Italien, ”minns Ted. ”Men så … äntligen fick jag reda på hennes mammas namn och jag sa,” Ahh … hon sa aldrig någonting! ””

”Jag hade en bra pappa under första hälften av mitt liv, som var en underbar, omtänksam och uppmärksam far … och plötsligt står jag inför en ny far”, säger Debra.

Teds familj har helt omfamnat Debra som en del av familjen. ”Jag gick från att ha en bror till att plötsligt ha två systrar och ytterligare två bröder, kusiner, syskonbarn och brorsöner”, säger Debra.

”Det är något man läser om, kanske, i böcker, något som händer andra”, säger Debra. ”Men man tror inte att det ska hända en själv!”

Deras berättelse presenterades i NY Post förra året.

Vilka otroliga upptäckter kommer du att göra när du tar ett MyHeritage DNA-test? Ta reda på det och beställ ditt kit idag.