DNA-Quest återförening presenteras på Good Morning America

DNA-Quest återförening presenteras på Good Morning America

Mitch Yurkovich, 37, från Bad Axe, Michigan, adopterades då han var en bebis. Gift med fyra barn var han alltid nyfiken på sin biologiska familj och hade sökt efter information under många år. Hans liv förändrades när han hittade sina biologiska föräldrar, som fortfarande var tillsammans, var gifta och hade fler barn! Detta var möjligt tack vare DNA Quest, MyHeritages pro bono-initiativ för att hjälpa adopterade att hitta biologiska familjemedlemmar.

TACK MyHeritage för att ni startade DNA Quest-projektet.

Jag vet att min historia bara är en av MÅNGA lyckliga resultat från programmet.  

Mitt liv har förändrats (till det BÄTTRE) tack vare detta test. Jag kan inte tacka ert team nog!

Mitch träffade just sin familj för första gången. Hans historia presenterades på ”Good Morning America”:

DNA Quest

När Mitch hörde om MyHeritages pro bono-projekt – DNA Quest – där adopterade fick gratis DNA-kit i ett försök att återförena dem med biologiska familjemedlemmar hoppade han på chansen. Mitch mottog sitt fria MyHeritage DNA-kit i juni och gnuggade noggrant sina kinder.

Han skickade sitt prov till labbet och väntade ängsligt på sina resultat.

Den 12 juli 2018 mottog Mitch ett mail med sina DNA-matchningar, med allt han hoppades och mer. Han fick över 3 400 matchningar, tv[ av dem var mycket nära, en 29% match med en man (Todd) som var antingen en halvbror eller farbror och en 21% matchning med en kvinnlig (Judy) som antingen var halvsyster eller mormor.

Todd hade ett släktträd på MyHeritages hemsida som listade Judy som sin mor. Baserat på deras åldrar fastslog Mitch att Todd var hans farbror och Judy var hans mormor. Efter att ha sökt på internet fann han en dödsruna till Judys ex-man, Bob, som bekräftade att de var mor och son, och att Todd hade en bror som heter Scott Shaffer.

Tog kontakt

Då Bob och Judy inte hade några andra barn tillsammans bortsett från Scott och Todd, förstod Mitch att Scott måste vara hans biologiska far. Mitch förberedde ett meddelande att skicka till Scott.

Jag skrev meddelandet på min dator men var nervös över att klicka på ”Skicka”-knappen. Efter att min fru pratade med mig om den känslostorm jag gick igenom, skickade jag meddelandet till Scott, kl. 23.00 och försökte sen få lite sömn.

Nästa morgon, den 13 juli, var Mitch på jobbet då han fick ett meddelande från Scott:

Hej Mitchell,

Allt du beskriver här låter som det barn som jag och din mor adopterade bort.. Vi har väntat på den här dagen i över 30 år. Din mor och jag är fortfarande tillsammans. Du har en bror och en syster. Vi har så mycket att ta igen. Ring eller maila oss gärna.

Mitch kunde inte tro att han funnit sina biologiska föräldrar och att de fortfarande var tillsammans!

Jag började skaka och kunde inte sluta le! Mitt hjärta slog fort och jag kunde knappt andas! Efter att ha undrat i 37 år hade jag FUNNIT mina biologiska föräldrar och de var fortfarande tillsammans! Jag har helsyskon,en bror och en syster!?!? Detta var en dröm som överträffade mina vildaste fantasier! Inom mindre än12 timmar, från att ha sett mina DNA-matchningar och tills det att jag hörde ifrån Scott hade jag hittat min biologiska familj!!

Historien bakom

Mitchs föräldrar, Scott och Mary Louise hade båda varit tonåringar, bara 16 år när Mary Louise födde honom. De visste inte hur man skulle ta hand om en baby, så de bestämde sig för att ge upp honom för adoption. De förblev tillsammans och har varit lyckligt gifta i åratal. De fick två andra barn, Kristen, 23 och Michael, 22. Alla fyra bor i Angel Fire, New Mexico.

Återföreningen

Mitch och hans familj pratade ett par gånger i telefon och video-chattade.

DNA Quest

Alla i Mitchs familj var så glada att de hade hittat honom och ville göra upp för förlorad tid så snart som möjligt. Han började få meddelanden från kusiner, en moster, farbröder, morföräldrar, andra kusiner etc. som ville lära känna honom bara några dagar efter att han hade fått resultaten. Mitchs föräldrar, Scott och Mary tog också MyHeritage DNA-test. Deras resultat kom tillbaka och visade att de var hans sanna biologiska föräldrar.

Nästa steg för familjen var att äntligen träffas personligen. Mitch, hans fru och deras barn packade och förberedde sig emotionellt för deras livsresa. De åkte till New Mexico, och de blev inte besvikna.

Mitch reunites with biological family - DNA Quest

Mitch återförenas med sin biologiska familj i New Mexico

Vi kom dit och hade riktigt fin kvalitetstid tillsammans. Vi var där några dagar och gick och red, gjorde sightseeing och övade till och med lite målskytte med Scott. Vi var alla väldigt ledsna över att behöva lämna och återgå till det dagliga livet..men resan är något vi aldrig kommer att glömma!

Vi på MyHeritage, är så stolta och glada att ha sammanfört Mitch och hans familj genom vårt DNA Quest-projekt. DEssa speciella familjemoment visar styrkan hos DNA och vad familjehistoria egentligen handlar om.