Delta i vårt endagsseminarium om släktforskning

Delta i vårt endagsseminarium om släktforskning

Vi är väldigt glada att kunna meddela att vi kommer att ha en global live-streaming av vårt första dagsseminarium för släktforskning, den 29 oktober 2017 från 7 A.M. – 3 P.M EDT. Seminariet kommer att innehålla presentationer av experter inom DNA, judisk släktforskning, generell forskningsteknik och teknologitrender inom släktforskning.

Föreläsningarna kommer att sändas från vårt huvudkontor och deltagarna kommer att kunna ansluta sig till Legacy Family Tree Webinars, online, var som helst i världen. Vi kommer att finnas här för att besvara dina frågor under föreläsningarna, och vi vill att du ska vara delaktig i samtalet. Alla föreläsningar presenteras på engelska.

För att registrera dig till sändningen, klicka här.

Följande ämnen kommer att omfattas:

Google for Genealogy: Search Tricks to Tease Out Information – Jessica Taylor
How to Pass Your Ancestors’ Legacy to Your Grandchildren – Jessica Taylor
Introduction to the Use of Autosomal DNA Testing – Tim Janzen
Advanced Autosomal DNA Techniques Used in Genetic Genealogy – Tim Janzen
Filling in the In-Between of the Jewish BMD – Rose Feldman
Jewish Family Research Challenges – Garri Regev
Discover Your Family History with MyHeritage’s Unique Technologies – Daniel Horowitz

 

Våra talare omfattar följande experter inom släktforskning:

 

Jessica Taylor

Jessica har varit ordförande för Legacy Tree Genealogists sedan 2004. Hon har hjälpt tusentals kunder över hela världen att upptäcka mer om sitt arv, genom professionell släktforskning. Med en kandidatexamen i familjehistoria – släktforskning, språkkunskaper i spanska, år av bosättning i Kina och Brasilien, och en förkärlek till historia och mysterium, ger Jessica en positiv global syn på släktforskningsindustrin.

 

Tim Janzen

Tim är praktiserande familjeläkare på South Tabor Family Physicians i Portland, Oregon. Han har haft intresse för genealogisk forskning i över 35 år och har varit särskilt involverad i genealogisk forskning hos mennoniter, under de senaste 20 åren. Tim har ett starkt intresse för många områden inom genetisk släktforskning, särskilt när det gäller fas- och autosomal DNA-analys. Tim hjälper till att hålla i avancerade genetiska släktforskningskurser i Portland, Oregon för den lokala ISOGG-gruppen och han har framfört många presentationer på släktforskningskonferenser om genetisk släktforskning.

 

Rose Feldman

Rose är känd på Twitter som JewDataGenGirl och driver två Twitter-konton för IGRA – @Israelgenealogy och @IGRA_Hebrew, liksom IGRAs Facebook-sida. Rose ansvarar för att utveckla nya databaser för Israel Genealogy Research Association (IGRA). Hon har föreläst vid åtta IAJGS-konferenser vilka startade 2003, vid olika årliga seminarier i Israels genealogiska samhälle, filialmöten på IGRA och IGS, och på Israels församling för arkiv och workshop i information. Under de senaste två åren har hon föreläst hos den genealogiska studiegruppen i Central Zionist Archives. Hon är en av de tre samordnarna av Montefiore Censuses Project och har fyra Kehilalinks webbplatser på JewishGen.

 

Garri Regev

Garri har bott i Israel sedan 1978 och arbetat som grundskolelärare i mer än 20 år. Garri har ägnat sig åt genealogisk forskning i över 20 år. Hon har föreläst i släktforskning på många håll, inklusive Hadassah, Touro College, Central Zionist Archives, EVA / MINERVA och IAJGS-konferenser. Garri volonterar för närvarande på Israel Museum, CZA och på NLI-genealogiska centret. Hon var ordförande för Israels släktforskningsförbund och för Israel Genealogy Research Association. Hon var vice ordförande för 2015 IAJGS-konferensen i Jerusalem och medordförande i programmet. För närvarande är Garri styrelseledamot i LitvakSIG, den primära internetresursen för litauisk-judisk (Litvak) släktforskning och världsomspännande Special Interest Group.

 

Daniel Horowitz

Daniel är vår egen genealogiska expert på MyHeritage. Han skapar viktiga bidrag inom produktutveckling, kundsupport och offentliga angelägenheter, kontakt med släktforskningsföreningar, bloggare och media, samtidigt som han föreläser och deltar i konferenser runt om i världen. Daniel var chef för vår översättningsavdelning i 8 år, där han bidrog till att öka vårt globala stöd till 42 språk. Han har ägnat sig åt släktforskning i över 30 år och varit lärare och redaktör i 15 år på familjehistorieprojektet ”Söka mina rötter” i Venezuela. För närvarande koordinerar han flera crowdsourcing transkriptionsprojekt och han håller styrelseuppdrag på Israel Genealogy Research Association (IGRA) och International Association of Jewish Genealogical Societies (IAJGS), för att nämna några.

 

Du kan se och registrera dig för varje föreläsning genom länkarna nedan. Du kan också anmäla dig till hela serien här.

Google for Genealogy: Search Tricks to Tease Out Information
How to Pass Your Ancestors’ Legacy to Your Grandchildren
Introduction to the Use of Autosomal DNA Testing
Advanced Autosomal DNA Techniques Used in Genetic Genealogy
Filling in the In-Between of the Jewish BMD
Jewish Family Research Challenges
Discover Your Family History with MyHeritage’s Unique Technologies

Vi ser fram emot att ha dig med oss och välkomnar dig att ta del av vårt endagsseminarium i släktforskning! Kom gärna förberedd med frågor, och var redo att ta del i värdefulla samtal, som kan bidra till att fördjupa din familjehistoriska forskning.

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

 • Carina

  oktober 26, 2017

  Kan man se detta i efterhand

  • Daphna

   november 5, 2017

   Hej Carina, du kan lyssna till seminariet i efterhand, här är länken: